Urme za mršavljenje: Evo kako da smršate uz pomoć urmi

Kako da smršate uz pomoć urmi ?

Svi znamo da su urme (datule) izvor mnogih hranljivih materija. Ali da li vam je ikada palo na pamet da ovo voće može biti dobro za mršavljenje? Kada osećate napad gladi, uzmite datulu, zadovoljite svoja čula i sprečite prejedanje. Plus, ako volite slatko, ovo voće će vam sigurno prijati.

Ovo bogato voće, osim što je eliksir zdravlja, može vam pomoći da izgubite višak kilograma. Sigurno se pitate kako je moguće da vam urme koje su kalorično voće pomognu u mršavljenju? Istini za volju, prosto konzumiranje urme vam neće magično istopiti kilograme, ali će vas naterati da strogo poštujete ovu dijetu. Ako smo vas zainteresovali i želite da znate kako ova dijeta za mršavljenje sa urmama funkcioniše, nastavite sa čitanjem.

urme za mrsavljenjeKako urme deluju na proces mršavljenja ?

  1. Postoji samo jedna reč koja može opisati razlog zbog kog će vas datule naterati da smršate, a to je- moć. Da, urme su moćan izvor vitamina, minerala, rastvorivih i nerastvorivih vlakana, kalorija i svega ostalog. Bogatstvo vlaknima je karakteristika na koju sada obraćamo pažnju, jer su vlakna ta koja vas brzo mogu zasititi, a uz to, pružaju vam i energiju. Na taj način, izgubićete želju za prejedanjem i nećete osećati glad, što pozitivno utiče na cilj – mršavljenje.
  2. Ovo voće će naterati creva da budu ‘u formi’. Ne zaboravite da na vašu težinu ne utiče samo broj kalorija, nego i njihov kvalitet. Ovde prvenstveno mislimo na vaše zdravlje, zbog čega su datule vrlo važne. One pružaju organizmu kalorije, koje zadovoljavaju i količinu koja mu je potrebna, i kvalitet, koji će se videti tokom procesa mršavljenja.
  3. Voće koje ima više kalorija će brže napuniti stomak i dati vam osećaj sitosti. Ako ste na dijeti za mršavljenje, preporučuje se da, za zdrave rezultate, svakog dana smanjite unos kalorija za 500, u odnosu na ono koliko obično pojedete. Što znači da ćete za nedelju dana, izgubiti oko pola kilograma!
  4. Pošto datule ne sadrže holesterol i trans masti, spadaju u takozvane zdrave namirnice, koje treba da stavite na spisak za kupovinu. Urme su dobar izvor gvožđa, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, i mnogih vitamina.

Urme su dobre za mršavljenje – kako da ih ubacite u ishranu

  • Ubacite datule među zdrave grickalice. Očistite ih od koštica, i ubacite u miks sa orasima, bademima, ili nekim drugim koštunjavim voćem, mada ih možete jesti i same, pošto su zaista ukusne.
  • Za početak, možete iseckati nekoliko urmi i posuti ih po dezertu koji ste spremili, ili ih ubaciti u voćnu salatu.
  • Takođe, datule mogu biti dobar dodatak jelima, zajedno sa povrćem, pirinčem, kus-kusom i slično. Mnogi ljudi konzumiraju urme tako što ih sipaju u mleko.

Ovo su vrste urmi koje su dobre za mršavljenje:

  1. Medjool datule
  2. Deglet Noor datule
  3. Kalifornijske urme

Urme imaju dve strane. Jedna je neverovatno dobra i odnosi se na ono što dobijamo od njih. Urme pružaju organizmu hranljive materije i kalorije koje su mu potrebne, čak i za mršavljenje. Druga strana ovog voća odnosi se na ono što ne dobijamo, a to su masti i holesterol. I upravo su zbog toga, datule sve popularnije među osobama koje se hrane zdravo i ljudima iz sveta fitnesa.

Nadamo se da vas je ovaj članak o datulama i procesu mršavljenja inspirisao da ubacite urme u svoju ishranu, uživate u njihovoj slatkoći i ostanete u formi. Budite zdravi i fit!

--------------------------

loading...
---
Loading...