10 zdravstvenih koristi od urme

Urme poseduju puno zdravstvenih blagodeti. One imaju visok sadržaj gvožđa i fluora. Bogat su izvor vitamina i minerala. Redovno konzumiranje urmi može pomoći u snižavanju nivoa holesterola i sprečavanju brojnih zdravstvenih poremećaja. Nastavite da čitate kako bi saznali više o 10 najznačajnijih zdravstvenih prednosti koje ostvarujete jedenjem urmi.

Zdravstvene blagodeti urme su nebrojene. Ona je, zapravo, suvo voće koje je slatkoga ukusa i bogato mineralima i vitaminima. Uzgajanje urmi se, kroz istoriju, može pratiti puno godina unazad. Evo kratkog pregleda 10 najznačajnijih blagodeti urme.

Zdravstvene prednosti koje ostvarujete konzumiranjem urmi:

1. Urme o sebi nemaju holesterola i sadrže vrlo malo masti. Bogate su vitaminima i mineralima.

2. Bogat su izvor proteina, dijetetskih vlakana i bogate u sadržaju vitamina B1, B2, B3 i B5, ako i vitamina A1 i C.

3. Pomažu u radu digestivnog sistema, obzirom da sadrže rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna i razne vrste amino-kiselina.

4. Urme su odličan izvor energije i sadrže prirodne šećere poput glikoze, sukroze i fruktoze. Da bi izvukli što više koristi iz nje, dodajte urme u mleko i napravite veoma hranljivu užinu. Urme su siromašne kalorijama i jako su pogodne za osobe koje brinu o svom zdravlju.

5. Urme u sebi imaju puno kalijuma i malo natrijuma. To pomaže u održavanju nervnog sistema zdravim. Istraživači su utvrdili da unošenjem kalijuma, do izvesne mere možemo smanjiti rizik od moždanog udara. Urme takođe snižavaju nivo LDL holesterola.

6. Urme imaju visok sadržaj gvožđa i jako su korisne u lečenju anemije. Pacijenti mogu jesti puno urmi kako bi ostvarili bolje efekte. Urme takođe sadrže fluor koji usporava proces propadanja zuba.

7. Pomažu osobama koje pate od zatvora. Potopite urme u toku noći i uzimajte ih zajedno sa vodom kako bi ostvarili dodatni efekat.

8. Pomažu u pojačanju seksualne potentnosti. Potopite šaku urmi u kozje mleko i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru ispasirajte urme u mleku, dodajte med i kardamom (aromatični začin) i popijte.

9. Urme pomažu u dodavanju na težini i korisne su onima koji pate od problema preterane mršavosti. Odlične su kao preparat za lečenje trovanja alkoholom.

10. Leče rak stomaka. Najbolje od svega je to što nemaju neželjenih efekata na organizam, potpuno su prirodne i imaju bolji efekat od lekova. Isto tako, poboljšavaju vid i pomažu u lečenju noćnog slepila.

Urme se mogu iseckati i poprskati preko slatkih jela, torti i pudinga a ovo takođe poboljšava i ukus jela. Biranje urmi je jednostavno i ako odaberete one koje deluju mesnato i ravnomerno su obojene, nećete pogrešiti. Vodite računa o tome da nemaju šećernu glazuru na sebi. Temeljno operite urme pre konzumacije, jer se vremenom na njima lako nakuplja prašina. Uz sve to, skladištenje urmi takođe nije komplikovano. One spadaju u suvo voće, pa se stoga ne morate previše maltretirati oko njihovog čuvanja.

U svakodnevnu ishranu, urme se mogu uvesti u bilo kom obliku. Možete ih početi koristiti kao užinu. Dodavanje urmi jelima u bilo kojoj formi čini hranu ukusnijom, a takođe i zdravijom. Svakoga ispunjavaju energijom, bez obzira na to koliko se osećao umornim. Imajući na umu zdravstvene dobrobiti urme, morate samo jako obratiti pažnju na kvalitet istih prilikom njihovog odabira.

Ne zaboravite da dobro operete urme pre konzumacije, kako bi uklonili eventualno prisutnu prašinu sa njih. Kupujte i jedite samo one urme koje su adekvatno upakovane i obrađene. Bez obzira na to koliko su korisne za vas, trebalo bi da obratite pažnju pri njihovom odabiru, te da kupite one dobrog kvaliteta, čak i ako to znači da treba da izdvojite malo više novca.

--------------------------

loading...
---
Loading...