4 jednostavne vežbe za savršeno ravan i zategnut stomak

Ako ste konačno shvatili da je došlo vreme da uradite nešto po pitanju sala koje izdajnički viri ispod uske majice, znajte da j to je prvi korak ka uspehu.

Sledeća stvar koja je takođe vrlo važna je način ishrane.Ako želite da smanjite i zategnete stomak morate smanjiti unos slatkiša i testenine, a povećati unos integralnih žitarica, voća i povrća.

Posle ovoga preostaje vam da uđete u formu sa sledeće četiri jednostavne vežbe za zatezanje stomaka koje će vam pomoći da aktivirate uspavane mišiće pa redovnim vežbanjem dovedete svoj stomak do savršenstva.

Spuštanje prstiju na dole

vezba za zatezanje stomaka

Lezite na leđa sa nogama savijenim u kolenima pod uglom od devedeset stepeni. Ruke zategnite i pružite pored tela. Udahnite te lagano spustite prste prema podu. Zadržite par sekundi, izdahnite pa se vratite u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite dve serije od po deset ponavljanja.

Izdržaj

vezba za ravan stomak

Zauzmite položaj za sklek, ali tako što ćete se osloniti na laktove (a ne dlanove). Zategnite noge, leđa i zadnjicu te u tom položaju ostanite 15 sekundi. Ponovite još tri puta, na svaku seriju dodadavajući po pet sekundi.

“Brisač”

vezba stomak

Lezite na leđa sa nogama savijenim u kolenima pod uglom od devedeset stepeni. Ruke ispružite pored tela. Udahnite i laganim pomijeranjem spustite kolena u desnu stranu. Zatim izdahnite te se vratite u početni položaj. Isto ponovite i na levu stranu. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite jednu seriju od deset naizmeničnih ponavljanja.

Izdržaj na lopti

vezba stomak lopta

Kleknite ispred lopte za pilates te gornji deo tela prebacite preko nje. Dlanovima se oslonite o pod pa donji deo tela podignite na loptu kako je prikazano na slici. Stegnite i izravnajte leđa te gledajte ravno ispred sebe. Kada dovedete telo u potpunu ravan, zadržite se u tom položaju trideset sekundi. Možete dodatno stiskati mišiće zadnjice, stomaka i donjeg dela leđa. Vežbu ponovite još dva puta.

--------------------------

loading...
---
Loading...