Ananas dijeta čisti organizam i kilogrami se tope

Ananas je pravo voće za vruće letnje dane. Fina voćka, puna slatke tečnosti, osvežava i odlično prija kao lagan obrok. Ali ananas skriva još jednu tajnu. Naime, ananas sadrži bromelain, enzim koji podstiče sagorevanje masti.

Zato je poznato da manekenke pre svojih nastupa koriste upravo ananas da bi regulisale telesnu težinu i očistile svoj organizam. Tako je nastala ananas dijeta koja u pet dana skida 2-3 kilograma, čisti organizam, podmlađuje kožu, ubrzava varenje i deluje na razgradnju celulita. U ovoj dijeti najbolje je konzumirati sveži ananas ili istisnut sok iz svežeg ananasa. Bilo bi dobro da ne koristite ananas iz konzerve jer je pun šećera i raznih aditiva. Enzim bromelain koji utiče na mršavljenje je, nažalost, veoma osetljiv na toplotu, pa je to još jedan razlog da koristite svež ananas.

dijeta sa ananasom

Ananas dijeta je kratka i brzo deluje na skidanje kilograma, ali preporučuje se da pre nego što krenete sa dijetom zatražite savet lekara ili stručnjaka.

Kod ove dijete morate imati na umu da ona nije tip dete za trajno uklanjanje kilograma.Ananas dijeta čisti organizam i kilogrami se tope, ali ako nakon nje nastavite sa nezdravim načinom života, kilogrami će se vratiti. Ipak neka vas to ne odgovori od ananas dete, jer poželjno je koji put očistiti organizam i izbaciti sve štetne materije iz njega.

Ova dijeta sa ananasom je interesantna jer je podeljena na parne i neparne dane. To bi značilo da se u svim parnim danima konzumirate istu hranu za doručak, ručak i večeru. Tako je i sa neparnim danima. Znači hrana, koja se uzima parnim danima, različita je od hrane koja se uzima neparnim danima.

Za doručak prvog, trećeg i petog dana jedite jogurt sa žitaricama, krišku svežeg ananasa i popijte šoljicu nezaslađenog zelenog čaja.

Za ručak skuvajte sebi supu od povrća i za desert pojedite krišku ananasa.

Za međuobrok popijte šolju zelenog čaja i pojedite krišku ananasa, a za večeru pripremite salatu, 200 grama ribe i naravno šnitu ananasa. Salata neka bude sveža i nezačinjena. Možete dodati jedino malo soli i bibera.

Za doručak drugog i četvrtog dana popijte nezaslađenu kafu i sveže istisnut sok od ananasa, za ručak pojedite kuvano povrće i 180 grama belog pilećeg mesa bez kože pripremljenog u rerni, jedno integralno pecivo i krišku ananasa.

Za međuobrok pojedite jogurt s komadićima ananasa koje možete izmiksati, a za večeru pojedite tvrdo kuvano jaje, supu od povrća, činiju svežeg spanaća i krišku ananasa.

Pripazite da uvek konzumirate večeru pre šest sati popodne kako bi se hrana stigla svariti pre spavanja. Nakon prve kure dijete napravite pauzu od nedelju dana.

Ananas je svetski poznato voće za mršavljenje pa postoje i druge varijante dijete sa ananasom koje imaju drugačije jelovnike.

Pogledajte i >>>  Ananas dijeta mane i prednosti

--------------------------

loading...
---
Loading...