Brazilska depilacija intimne zone

Saznajte:

– šta je brazilsaka depilacija intimne zone
– kako se radi brazilska depilacija
– da li je bezbedna
– cena

Brazilska depilacija intimne zone

Sve zastupljeniji vid depiliranja intimne regije je takozvana brazilska depilacija. I mada mnoge pripadnice lepšeg pola koje se odlučuju za ovakav način depiliranja intimne zone trpe prilično velike bolove, kako tvrde učinak koji se postiže brazilskom depilacijom intimne zone je neverovatan, a koža u ovom predelu ostaje dugo glatka. Tako da se tih 10 – ak minuta, koliko u principu traje brazilska depilacija intimne zone, ukoliko je radi profesionalac definitivno isplati istrpeti.

brazilska depilacija

Šta je brazilska depilacija intimne zone

Pod pojmom brazilska depilacija intimne zone se podrazumeva tretman uklanjanja svih dlačica intimne zone voskom ( toplim ili hladnim ). Naravno, brazilska depilacija intimne zone se može raditi i pomoću krema za depilaciju, ali u tom slučaju učinak nije isti.

Pored uklanjanja svih dlačica, što predstavlja osnovno značenje pojma brazilska depilacija intimne zone, postoji mogućnost uklanjanja dela dlačica, odnosno ostavljanja tanke tračice stidnih dlačica ili pak ostavljanja dlačica u formi trougla i slično.

Kako se radi brazilska depilacija intimne zone

U principu, svaki kozmetičar ima svoj način rada ove depilacije. Mada se često može pročitati da određeni kozmetičari savetuju pre tretmana uzimanje tableta protiv bolova. Takođe, postoje i oni koji to smatraju nepotrebnim, a u osnovi sve zavisi od stepena bola koji možete da podnesete. Svakako je opšta preporuka da pre nego što se odlučite za brazilsku depilaciju intimne zone najpre uradite tretman obične depilacije intimne zone, jer ćete tek onda znati da li je za vas prihvatljiva brazilska depilacija intimne zone ili ne.

Postoje žene koje same rade ovu vrstu depilacije u kućnim uslovima, ali to se svakako ne preporučuje, jer možete osetiti mnoge negativne efekte ovakvog načina brazilske depilacije intimne zone. Potpuno je drugačija priča kada ovaj posao prepustite profesionalcima. Pri tom, mislimo na profesionalne kozmetičke salone, u kojima je stepen higijene na visokom nivou, jer je ipak u pitanju depilacija intimne regije, koja zahteva pojačan stepen higijene.
Brazilska depilacija intimne zone se radi kao i svaka druga depilacija, stim što je najbolje da u ovoj regiji nemate duge dlačice jer će tada i sam postupak depilacije biti manje bolan.

Povezano>>> Da depilacija ne bude bolna

Da li je brazilska depilacija intimne zone bezbedna

Pripadnice lepšeg pola koje ranije nisu išle na ovakvu vrstu depilacije intimne zone često postavljaju pitanje da li je brazilska depilacija intimne zone bezbedna ili ne, što je sasvim razumljivo. Ali, odgovor nažalost ne može biti univerzalan, jer nekome brazilska depilacija intimne zone uopšte ne smeta, a neko posle nje muči muku sa bubuljicama ili crvenilom u ovoj regiji.

U principu se brazilska depilacija intimne zone smatra bezbednom ukoliko rade osobe koje su uskostručne za ovu oblast i naravno ukoliko je rade u visokohigijenskim uslovima. To podrazumeva da je najbolje da se brazilska depilacija intimne zone radi hladnim voskom ili šećernom pastom, jer je mnogo manja mogućnost bilo kakve infekcije, uzevši u obzir da se trake odmah bacaju, a vosak je uvek svež, što nije slučaj sa toplim voskom koji se nekoliko puta zagreva, a koristi se za depilaciju više osoba.

Ukoliko se dogodi da vam se koža zacrveni po završetku brazilske depilacije intimne zone možete je namazati nekom kremom poput recimo ” Pantenola “. Imajte na umu da je koža u ovoj regiji naročito osetljiva, pa je najbolje da se posavetujete sa kozmetičarkom u vezi sa njenom negom nakon brazilske depilacije intimne zone.

Cena brazilske depilacije intimne zone

U zavisnosti od izbora salona, brazilska depilacija intimne zone vas u Beogradu uglavnom može koštati između 500 i 1 000 dinara.

Saznajte više>>> Najbolje za depilaciju kod kuće: šećerna pasta, vosak, brašno

--------------------------

loading...
---
Loading...