Brzo uklonite bradavice prirodnim putem

Osim propisane terapije bradavice se mogu ukloniti prirodnim ptem uz pomoć prirodnih melema koji su takođe veoma efikasni u lečenju neestetskih bradavica na koži…
uklonite bradavice
Bradavice su izrasline na površinskom sloju kože, neravne i tvrde na dodir, koje uzrokuju razne vrste virusa. Mogu se preneti direktnim ili indirektnim kontaktom, a infekciji su sklonije osobe sa oslabljenim imunitetom.
Postoji nekoliko vrsta bradavica koje se uklanjaju primenom različitih terapija pa i prirodnim putem.

Tipovi bradavica
U najvećem broju slučajeva radi se o običnim bradavicama koje mogu da se pojave bilo gde na telu, najčešće na vrhovima prstiju, kolenima i stopalima. Kružnog su oblika, čvrste i grube površine.
Končaste bradavice izgledaju kao duguljasti, hrapavi kočići koji rastu iz jedne baze, a pojavljuju se na kapcima, usnama i vratu. Zaravnjene bradavice ponekad zahvataju celu površinu lica, dok se one na tabanima brzo šire, stvarajući pločaste, bolne tvorevine koje ometaju normalan hod. Teško se lece jer prodiru veoma duboko u kožu, ali i zbog činjenice da se pacijenti, ne razlikujući ih od kurjeg oka, kasno obraćaju dermatologu.

>>> Bradavice na rukama uzroci i lečenje

>>> Bradavice na licu uzrok i lečenje

Lečenje
Bradavice se najčešće uklanjaju krioterapijom koja podrazumeva primei tečnog azota. Naime, izraslina se zamrzava hladnom tečnošću, a nakon toga odvaja od zdrave kože. Međutim, ova terapija se izbegava ukoliko su u pitanju genitalne i bradavice na stopalima, jer tretman tečnim azotom oštećuje i okolnu kožu. Elektrofluguracija radiotalasima zapravo je ciljano zagrevanje bradavica strujom niske frekvencije, pod čijim dejstvom tkivo izrasline isparava, što se dešava i prilikom primene lasera. Ove neestetske izrasline uklanjaju se i preparatima sa salicilnom kiselinom koja izaziva postepeno ljuštenje tkiva, ali i prirodnim melemima na bazi lekovitog bilja.

PRIRODNI PREPARATI ZA BRADAVICE

Čuvarkuća
• Pomešati supenu kašiku isceđenog soka čuvarkuće sa 1 dl vode i 200 g svinjske masti. Grejati dok se mast ne otopi, odliti u staklenu posudu i čuvati u frižideru. Bradavicu mazati nekoliko puta dnevno. Može se koristiti i samo sok čuvarkuće.

Crni luk
• Iseckati i posoliti glavicu crnog luka, pa ostaviti da odstoji preko noći da pusti sok. Tom tečnošću mazati bradavicu dva puta dnevno.

Smokva
• Otkinuti list ili plod nedozrele smokve i nakapati mleko na bradavicu. Pustiti da se osuši i isprati mlakom vodom. Postupak ponavljati dok bradavica ne otpadne.

Mlečika
• Isprati u devet voda 100 g svinjske masti, pa dodati 7 sitno iseckanih cvetova mlečike. Masu kuvati 3 sata na tihoj vatri, a zatim je skloniti sa šporeta, procediti i ostaviti da se ohladi. Mazati bradavicu svako jutro i veče.

Povezano>>> Neverovatan tretman: Rešite se bradavica za samo 5 dana

Pivska pena
• Natopiti gazu pivskom penom i previti njome bradavicu. Ponavljati postupak svaki dan, sve dok bradavica ne nestane.

Maslačak
• Sok od listova i cvetova maslačka mazati svakodnevno na bradavicu, koja će postepeno dobijati tamniju boju i na kraju otpasti ne ostavljajući ožiljak.

Ricinusovo ulje
• Mazati bradavicu ujutro i uveče ricinusovim uljem, sve dok ne nestane.

Propolis
• Propolis namazati na bradavicu pa zalepiti flasterom da ne ulazi vazduh.Tako držati 2-3 dana bez skidanja. Ponavljati postupak dok se ne uništi i koren bradavice.

Jabukovo sirce
• Svako veče bradavicu umotati u zavoj prethodno umočen u jabukovo sirće.

Slično>>> Ovaj metod obara sve rekorde u efikasnosti: Kаkо dа uklоnitе brаdаvicе kоd kućе

Blagotvorna morska voda
Morska voda je najbolji prirodni lek protiv bradavica, ali i drugih kožnih oboljenja. So, jod i drugi minerali koji se u njoj nalaze isušuju izrasline ove vrste: potrebno je što više vremena boraviti u morskoj vodi ili njome natopiti tkaninu i priviti je na bradavicu te rezultat neće izostati.

--------------------------

loading...
---
Loading...