Čaj od hmelja priprema, upotreba

Čaj od hmelja je prirodni lekoviti preparat poznat po svom opušatajućem dejstvu i upotrebi u borbi protiv nesanice i nervoze.Biljka hmelj je lekovita jednogišnja biljka koja je najrasprostranjenija u Nemačkoj, Kini, Velikoj Britaniji i Češkoj republici. Hmelj ima ženske cvetove koji se često koriste u pivarskoj industriji.
Glavni sastojci biljke hmelja su tanini, flavonoidi, lupolone i humulena.

Priprema čaja od hmelja

1. Priprema rastvora
Da bi se najbolje sačuvala lekovita svojstva hmelja, neophodno je napraviti jak rastvor od listova hmelja. U litru kipuće vode se doda 30 grama hmelja, pa se ostavi da odstoji 4 sati potopljeno u vodi.

2. Uobičajeni čaj
Jedna čajna kašika svežih (ili suvih) cvetova hmelja se doda u kipuću vodu. Pošto odstoji 10 minita u vodi, čaj se sipa u šoljice uz upotrebu cediljke kako bi se očistio od latica cveta.
Prednost ovog čaja je što se može piti i hladan i topao, pa se može pripremati i tokom i zime i tokom leta.

Lekovita svojstva čaja od hmelja

1. Ublažava bol u bešici

2. Deluje umirujuće, smiruje nesanicu i uznemirenost

3. Može se primeniti u zaceljivanju povreda i drugih kožnih ozleda

4. Pomaže protiv artritisa

5. Smanjuje požudu

Neželjena dejstva
1. Trudnice i doljije ne bi smele piti čaj od hmelja.

2. Čaj od hmelja se ne sme davati deci.

3. Čaj od hmelja može imati estrogenski efekat.

Čaj od hmelja za veće grudi

Čaj od hmelja može pomoći u povećanju grudi i drugi je najpopularniji biljni čaj koji se koristi za rast grudi.

Piskavica čaj je najpopularniji i po mnogima efikasan čaj za ovu namenu.

Ako koristite samo hmelj čaj, imaćete postepeni rast, međutim možete da pokušate sa kombinacijom piskavice i hmelja kako bi postigli bolje rezultate.Kako se ne preporučuje dugotrajna upotreba čaja od hmelja možete ga piti 3 dana zaredom a onda 1 dan pauzirati koristeći samo čaj od piskavice ( čaj piti 3 puta dnevno i prosečno 6 – 8 nedelja za primetno povećanje grudi).
Hmelj na grudi utiče tako što puni sunđerasto tkivo dojke; puneći prazne ćelije grudi.Već posle 6- 8 nedelja grudi mogu postati primetno veće a rezultati nisu prolazni.Pojavile su se čak i tablete od hmelja koje se koriste kao bilo koji vitamini ili prehrambeni dodaci.Zahvaljujući otkriću hmelj deluje na rast grudi a povezano sa ranijim saznanjima o njegovom hormonskom estrogenskom efektu grudi možete da uvećate i prirodnim putem.
Takođe neki preporučuju primenu čaja od hmelja direktno na grudi ali nema nikakvih osnova da ovo deluje.

Čaj od hmelja nije poželjno piti u velikim količinama. Stručnjaci preporučuju da se ovaj čaj ne pije duže od tri dana zaredom. Na taj način se sprečavaju neželjena dejstva koje ovaj čaj može izazvati.
POVEZANO >>> Piskavica za povećanje grudi

--------------------------

loading...
---
Loading...