Cimet i med dijeta za mršavljenje

Cimet dijeta je jedna od mnogih popularnih dijeta koje možete videti na internetu ili pročitali u popularnim medijima. Velika većina njih nema legitimitet ili naučnu potvrdu efikasnosti. Ako pokušavate da izgubite težinu pmoću cimet dijete, konzumiranjem tople vode, meda i cimeta teško da ćete imati mnogo uspeha.Konumiranje ovih namirnica neće vam pomoći u bilo kakvom direktnom smislu.

Topla voda
Topla voda, med i cimet dijeta se zasniva na nekoliko zabluda. Prva je da je temperatura vode pijete utiče na neke stvari povezane sa mršavljenjem.Neki ljudi smatraju toplu vodu ili topla pića poput čaja umirujućim.Topli napici ponekad mogu pomoći da se stimuliše digestivni trakt, ako imate problema sa stomakom ili zatvor,ali nema potvrde za ideju da topla voda pomaže da izgubite težinu. Zapravo, u veoma maloj meri,deluje suprotno -vi ćete sagoreti malo više kalorija ako pijete hladnu vodu jer organizmu trebaju kalorije da je zagreje do nivoa telesne temperature.cimet i med dijeta

Med
Druga zabluda je da med može poslužiti za mršavljenje, jer je “zdraviji” nego šećer,i što više meda jedete, to bolje. U stvarnosti, med nema mnogo manje kalorija od šećera, ali ima manji GI indeks, što znači da se apsorbuje u krvotok sporije.Zbog ovoga on je pogodan da se koristi tokom nekih dijeta umesto šećera.Ali ipak, i on je sastavljen od šećera – i baš kao i sa šećer, možete da se metaboliše isačuva u telu kao mast.

Povezano>>>Jabuke i cimet za mršavljenje čarobna voda

Cimet
Neka istraživanja ukazuju da velike količine cimeta pomažu da se normalizuje nivo glukoze u krvi, što može da pomogne u sprečavanju gojenja.Ali nema naznaka da se cimetom podstiče gubitak težine.Dakle cimet dijeta za mršavljenje ni teorijski ni praktično ne funkcioniše.

Povezano>>>Hibernacijska dijeta s medom

Cimet dijeta iskustva i preporuke
Nema naučnih dokaza koji bi podržali tvrdnju da koristeći kombinaciju tople vode, meda i cimeta možete podstaći mršavljenje, niti postoji nedvosmislen dokaz da bilo koja od ovih komponenti tokom dijeta može pomoći.Cimet i med nisu štetne namirnice već korisne i dobre za zdravlje samo što njihovo korišćenje nije najbolji izbor za mršavljenje. Ako ste zainteresovani za gubljenje težine, trebalo bi da razgovarate sa svojim lekarom, koji vam može pomoći da utvrdite najzdraviji način da to uradite.Možete izabrati i neku drugu dijetu za koju postoje brojna pozitivna iskustva i koja je spora, ali efikasna.Dobra dijeta uvek koristi kombinaciju smanjenog unosa kalorija i povećanu fizičku aktivnost.

Ako ipak želite da probate cimet dijetu evo plana
Pripremajte napitak od cimeta tako što pola kašičice cimeta stavite u vodu i sačekate da provri kad se malo prohladi da može da se pije a zatim dodajte kašiku meda.Med u vreloj vodi može izgubiti mnoga korisna svojstva.
Najbolje je popiti pola čaše 10 do 15 minuta pre doručka a drugu polovinu 10 do 15 minuta pre večere.Ovaj napitak ima antioksidativna svojstva može ubrzati malo metabolizam a ono što je glavno med će vam prilično umanjiti apetit.
POVEZANO >>> Probajte sami: Napravite savršen napitak za mršavljenje po receptu svetskih doktora
6 načina da počnete da gubite kilograme već danas

 
loading...