Da depilacija ne bude bolna

Pre depilacije uradite piling kako biste eliminisali mrtvu kožu oko folikula dlake. Na ovaj način lakše ćete dopreti do kraćih dlaka i skinućete ih iz jednog poteza, što znači da ćete sprečiti urastanje…

Depilacija voskom ne može da bude potpuno bezbolna, ali postoji nekoliko trikova koji mogu ublažiti nelagodnost. Prag bola najviši je nekoliko dana nakon mesečnog ciklusa, pa bi najbolje bilo da se depilirate u ovom periodu.

Period pre ciklusa bi trebalo izbegavati jer su žene tada najosetljivije. Nivo senzitivnosti se, ipak, razlikuje, pa bi bilo dobro da na osnovu ličnog iskustva sami otkrijete svoj “najneosetljiviji” dan. Osim toga, poželjno je da pijete više vode, jer na taj način hidrirate celo telo, pa i kožu, čime će skidanje dlačica biti lakše.

depilacija bol

Ne posežite za čašom alkohola u želji da umirite živce, jer će se zahvaljujući njemu pore zatvoriti, pa će bol biti intenzivniji. Pre depilacije uradite piling kako biste eliminisali mrtvu kožu oko folikula dlake. Na ovaj način lakše ćete dopreti do kraćih dlaka i skinućete ih iz jednog poteza, što znači da ćete sprečiti urastanje.

A što se izbora voska tiče, prilikom kupovine imajte na umu da sintetički može da iritira kožu ili izazove svrab. Zato u prodavnici ili kod kozmetičarke zatražite prirodni proizvod.

--------------------------

loading...
---
Loading...