Depilacija bikini zone

Gotovo svaka pripadnica lepšeg pola je iskusila bol koji sa sobom nosi depilacija bikini zone. Bez obzira da li je radite kod kuće ili posao prepustite profesionalcima u kozmetičkim salonima, činjenica je da bol zna da bude prilično jak, a naročito ukoliko radite prvi put ili se niste adekvatno pripremili.

Depilacija bikini zone

Da biste izbegli da depilacija bikini zone bude izrazito neprijatna i bolna postoji nekoliko stvari koje možete i sami da izvedete. Prvo i osnovno jeste da je ne radite previše rano, odnosno da sačekate da dlačice u ovoj regiji budu dužine barem pola santimetra.

Sledeće što se preporučuje jeste da neposredno pre depilacije uradite piling. Najbolje je da to uradite par sati, odnosno noć pre depilacije, jer ćete na taj način skinuti nagomilanu nečistoću sa ove regije, te otvoriti pore, čime ćete u velikoj meri sprečiti eventualno urastanje dlaka, kao i eventualne infekcije koje mogu da nastanu.

depilacija bikini zone

I najvažnije, a posebno ukoliko vam je prag za bol jako nizak ili depilaciju bikini zone radite prvi put – sat vremena pre nego što počne depilacija bikini zone, bez obzira da li je radite kod kuće ili u profesionalnom kozmetičkom salonu, savetuje se da popijete lek protiv bolova.

Po završetku tretmana, najbolje je da ovu regiju ne izlažete suncu u narednih par dana, kako biste izbegli mogućnost osipa, kao i da za negu koristite čaj od kamilice. Jednostavno skuvajte ovaj čaj i ostavite da se prohladi. Zatim umočite u njega vaticu, blago ocedite, pa je stavite na depiliranu zonu i ostavite da odstoji par minuta. Neretko se preporučuje i da ovu zonu premažete običnim bebi uljem ili da rastvorite jednu tabletu leka Andol u čaši vodi, pa tu tečnost koristite za obloge, prema istom principu kao i čaj od kamilice.
Takođe, imajte na umu da se ne preporučuje da ovu vrstu depilacije radite u doba ciklusa ili neposredno pre njega, jer je dobro poznato da su nervni završeci tada osetljiviji.

Depilacija bikini zone kod kuće

Ukoliko želite da depilaciju bikini zone radite sami, kod kuće trebalo bi da znate i sledeće : preporučljivo je koristiti vruć vosak, koji ima daleko bolji efekat. Pre depilacije bi trebalo da na ovu regiju nanesete bebi puder, kako bi vosak bolje prianjao.

Vosak se nanosi u smeru rasta dlačica, a tračica se vuče u smeru suprotnom od rasta dlačica. Nakon što skinete tračicu sa voskom, pritisnite tu regiju jako rukom, kako bi bol brže uminuo. Vosak je najbolje naneti tako da tračica bude široka oko jednog centimetra i ne duža od pet centimetara.

Bikini depilacija voskom

Bikini depilacija voskom je najprisutniji metod, a češće se preporučuje da depilacija bikini zone bude urađena toplim, nego hladnim voskom, jer se smatra da topli vosak bolje prianja na kožu i bolje uklanja dlačice.
Ukoliko ovo radite kod kuće, vodite računa da ne pregrejete vosak, kako se ne biste opekli. A, ako, pak odlučite da bikini depilaciju voskom radite u kozmetičkom salonu, vodite računa o izboru salona, jer nije svima higijena na prvom mestu. Naime, poznato je da u pojedinim kozmetičkim salonima ne bacaju korišćen topao vosak, već ga iznova zagrevaju, pa je mnogo veća verovatnoća infekcije.

Povezano>>> Da depilacija ne bude bolna

Depiliranje bikini zone najbolje metode

Iako je depiliranje bikini zone prilično neprijatan tretman mnogim ženama, čini se da one ipak ne odustaju od toga. Pa, ipak ukoliko želite da radite ovaj tretman kod kuće, morate da obratite pažnju na sve navedene detalje, kako biste izbegli razne neprijatnosti, a na prvom mestu mogućnost infekcije.

Često se može čuti da su najbolje metode za depiliranje bikini zone skidanje toplim voskom. Mada, postoje žene koje uvek ovu vrstu depilacije vrše hladnim voskom, a u poslednje vreme među najbolje metode za depilaciju bikini zone spada i šećerna pasta, koju vrlo jednostavno možete da napravite i kod kuće.

Saznajte više>>> Egipatska depilacija šećernom pastom

--------------------------

loading...
---
Loading...