Doručak ipak nije najvažniji obrok

Doručak nije najvažniji obrok u danu , tvrdi dr.Joseph Mercola na svom portalu “Fitness Mercola” koji kaže da je čak i dobro preskočiti ga , naročito ako se odlučimo na gladovanje , jer se na taj način poboljšava osetljivost insulina i leptina , hormona koji pomažu telu da sagoreva masnoće.

Po njemu , duži periodi posta odlično utiču na zdravlje , a u nizu istraživanja koja je analizirao pokazalo se da doručak zapravo ni na koji način ne pomaže pri mršavljenju , a ni fama o ubrzavanju metabolizma na taj način nije istinita .

Štaviše, ako jedemo voće za doručak napravićemo potpuno suprotnu stvar , jer fruktoza pomaže stvaranju naslaga masnoće u telu .

dorucak

Gladovanje je ključ dugovečnosti

Prava stvar je gladovanje , kaže Mercola , a ako traje nekoliko dana može da se regeneriše i osnažiti imunitet , jer će matične ćelije u telu dobiti signal da moraju pokrenuti novu proizvodnju kako bi se telo uspešno oporavljalo od posledica nedostatka hrane .

Nakon višegodišnjih istraživanja , Mercola je zaključio da je i post s prekidima jednako dobar za zdravlje i liniju , a naročito u slučaju da se smanje ili potpuno isključe ugljeni hidrati iz ishrane .

>> Isprekidanim gladovanjem do vitke linije – dijeta 5/2 >>

Koje su sve koristi od gladovanja pogledajte u videu :

--------------------------

loading...
---
Loading...