Egipatska depilacija šećernom pastom

Za sve one koji muku muče sa neželjenim dlačicama i njihovim skidanjem postoji idealno rešenje : egipatska depilacija šećernom pastom. Ovaj tretman je potpuno prirodan, a šećerna pasta ne sadrži nikakve konzervanse, već se priprema vrlo jednostavno, kao što se i sami možete uveriti u nastavku našeg teksta.

Posebna prednost egipatske depilacije šećernom pastom je ta što nije agresivna kao depilacija voskom, a bol prilikom tretmana je znatno manji nego bol prilikom depilacije voskom. Uz to, epgipatska depilacija šećernom pastom se preporučuje osobama koje imaju osetljivu kožu, te tendenciju ka urastanju dlaka, a njome se skidaju čak i dlačice od par milimetara.

Egipatska depilacija
Egipatska depilacija

Egipatska depilacija se smatra najstarijom metodom skidanja dlačica, a naziv joj potiče od uverenja da je nastala u drevnom Egiptu, te da je čuvena kraljica Kleopatra upravo koristila šećernu pastu za depilaciju.

Iako je možete napraviti sami kod kuće, postoji mogućnost da vam ovaj vid depilacije urade i u profesionalniim kozmetičkim salonima ili, pak da kupite gotov proizvod u bolje snabdevenim prodavnicama kozmetike.

Ono što je najvažnije, jeste da se šećerna pasta nanosi u smeru koji je suprotan od prirodnog rasta dlaka, za razliku od voska. Takođe, razlog zbog koga egipatska depilacija šećernom pastom manje boli je taj što se naneta pasta skida u smeru rasta dlačica. Naravno, vrlo je važno da je koža suva i čista pre nego što se počne ova depilacija, a ukoliko se osoba dosta znoji ili se, pak domaća šećerna pasta ne lepi dobro možete naneti običan puder za bebe na kožu.

Kako napraviti domaću šećernu pastu za depilaciju

Ukoliko želite da napravite šećernu pastu za egipatsku depilaciju kod svoje kuće, biće vam potrebni sledeći sastojci : 4 pune manje šoljice belog kristal šećera, polovina te iste šoljice vode i isto toliko soka od limuna. Po želji, možete dodati i 2 male kafene kašičice meda. Dakle, mera za pripremu šećerne paste je u ovom slučaju šoljica za kafu i vodite računa da istu meru koristite za sva tri sastojka ( šećer, vodu i limunov sok ).

Priprema šećerne paste izgleda ovako : najpre, šećer stavite u šerpu, a prethodno iscedite sok od limuna. Poželjno je i da ga procedite. Takođe, valjalo bi da šećer stavite u šerpu koja je svetlije boje, kako biste mogli da pratite promenu njegove boje. Sada na tišoj ringli rastopite šećer, pa čim počne da se rastapa, odnosno dok je još onako gust, dodajte odmah i limunov sok i vodu. Nemojte da vas uplaši zvuk koji ćete tada čuti, već samo smanjite još ringlu. Vrlo je važno da ova smesa ne bude pripremana na jakoj vatri. Treba da virucka sve dok joj boja ne postane crvenkasto zlatna, što je otprilike 10 – ak minuta kuvanja na tihoj vatri. Ne brinite, ako se pojavi pena, jer je to normalno. Jednostavno, kada dobije pomenutu boju ostavite je i dalje na ringli, ali mešajte neprekidno, sve dok pena ne nestane.

Na kraju dodajte med ako želite, pa sve dobro izmešajte. Dok je smesa za egipatsku depilaciju još topla sipajte je u pripremljenu posudu. Najbolje je da bude od keramike ili stakla, a vodite računa i o njenoj dubini, jer će se šećerna pasta stvrdnuti kada se ohladi.

Povezano>>> Da depilacija ne bude bolna

Način korišćenja domaće šećerne paste

Kada pripremite domaću šećernu pastu, vodite računa da je ne koristite dok je vrela, jer se možete opeći. Šećerna pasta treba da se ohladi toliko da možete da je uzmete u ruku, to jest da ne bude prevruća.

Dakle, uzmite manji komad smese i od njega napravite kuglicu, koju potom treba da razvlačite dok ne posvetli i ne postane mekana kao žvaka. Tada je nanesite na mesto sa koga treba da skinete dlačice, ali tako da je u smeru suprotnom od rasta dlačica. Zatim pastu skidate u smeru rasta dlačica i to izrazito energičnim pokretima, kao i kod svake druge vrste depilacije.

Povezano>>> Brazilska depilacija

Za novi deo sa koga želite da skinete neželjene dlačice možete koristiti ponovo istu kuglicu ili uzeti novu. Ukoliko, pak ne možete pastu skidati na ovaj način, možete koristiti toplu vodu ili trake od pamučne tkanine.
Naravno, ukoliko za egipatsku depilaciju niste pripremili šećernu pastu idealne tvrdoće to možete lako promeniti, pa ako primetite da je previše trvda, stavite posudu da ogrezne u vreloj vodi, a opet ukoliko je šećerna pasta previše mekana, možete je jednostavno ostaviti kratko da odstoji u frižideru ili zamrzivaču i nastaviti egipatsku depilaciju.
Saznajte više>>> Najbolje za depilaciju kod kuće šećerna pasta, vosak, brašno

--------------------------

loading...
---
Loading...