Hrono dijeta

Hrono dijeta za brz gubitak težine vam omogućava da jedete sve što želite – sušeno voće, sir, uključujući i slatkiše! Ali samo kada je pravo vreme za to!

Mnoge studije pokazuju kako naš biološki ritam utiče na korišćenje hrane tokom dana. Dokazano je, na primer, da deca brzo apsorbuju šećer za doručak, a ukoliko se konzumira u vreme ručka apsorbcija se smanjuje.

Masti koje se uzmu u večernjim satima se čuvaju u telu, ali ako se konzumiraju u jutro one se koriste kao izvor energije. Takođe je poznato da za dobru probavu mora proći tri ili četiri sata izmedju obroka.Takođe je poznato da hranljive materije iz hrane imaju različitu apsorpciju u različito doba dana. Druga poznata činjenica je da ukoliko jedete brzo i ne žvakaćete dobro,više ćete pojesti u jednom obroku da bi postigli osećaj zasićenja.

Hrono dijetu je kreirao Doktor Delabos Simon sa idejom da ljudsko telo funkcioniše sa različitim tempom metabolizma u različito doba dana i mi bi trebalo da razmotrimo kako prirodne potrebe variraju tokom dana.
hrono dijeta
Hrono dijeta nudi veliku slobodu, apsolutno svaka hrana može da se konzumira,pa hrono režim ishrane,ima sve više i više pristalica.Glavni uslov dijete je da jedete u pravo vreme. Najbolje je da jedete više ujutru i za ručak, jer masnoće se zadržavaju u telu ako jedete više uveče. Ako pratite ovaj režim trošićete oko 1400-1500 kcal / dan. To omogućava muškarcima da izgube težinu brže, ali za žene to će biti malo teže, jer su kalorijske potrebe različite, muškarci troše više kalorija i brže i više troše energiju.Ako imate veoma loše navike u ishrani zbog hrono dijete možda ćete morati da uvedete radikalne promene u prehrambenim navikama.
Možda će vas zanimati >>> 7 ključnih faktora za razumevanje hrono ishrane

--------------------------

loading...
---
Loading...