Izbacivanje toksina iz organizma

Pravilnom ishranom i konzumiranjem zdravih biljnih napitaka ubrzava se metabolizam i podstiče se izbacivanje toksina i štetnih materija iz organizma…
detoks dijeta
Zagađen vazduh, hrana zasićena pesticidima, stres i nedovoljna fizička aktivnost, uzrokuju stvaranje toksina i štetnih materija u organizmu. Zbog toga je veoma važno da se telo podvrgne izbacivanju toksina – oslobađanju od otrova i viška kilograma , što je posledica unošenja prevelike količine kalorične hrane i nedovoljnog
kretanja, kao i sporijeg protoka telesnih tečnosti. Tokom detoksikacije, od velike je važnosti redovno pražnjenje creva, pošto se otrovne materije primarno izlučuju putem stolice i urina. Takođe, treba izbegavati masnu hranu i namirnice životinjskog porekla, jer samo uravnotežena i lagana ishrana kombinovana sa zdravim biljnim napicima i fizičkom aktivnošću može da pomogne u izbacivanju toksina iz organizma. Uz sve to, detoksikacija je odličan način za borbu protiv stresa glavobolje i gripa.

Pravilna ishrana za izbacivanje toksina
Tokom čišćenja organizma treba voditi računa o režimu ishrane koji pomaže ubrzavanje metabolizma. Nakon buđenja treba popit: čašu tople vode, u koju je isceđeno pola limuna, a potom uzeti doručak koji sadrži ugljene hidrate (žitarice, voće i sojino mleko).
Za ručak se jede supa od povrća, bareno povrće ili salata, integralni pirinač ili proteinske namirnice – riba i belo živinsko meso. Salata može da se začini hladno ceđenim maslinovim uljem i limunovim sokom.

Obilne večere treba izbegavati: najbolje je da se uveče pojede salata ili supa od povrća, a pre spavanja
uzima se čaša mlake vode sa rastopljenom glinom za unutrašnju upotrebu i kašičicom mlevenih semenki lana. Tokom prolećnog čišćenja, dnevno treba piti najmanje osam čaša vode.

Lekovito bilje za izbacivanje toksina
Žalfija, breza i ruzmarin podstiču izlučivanje nakupljenih štetnih materija i tečnosti, rastvaraju celulit, poboljšavaju cirkulaciju i uklanjaju osećaj težine.

Komorač, kamilica i kopriva stimulišu metabolizam i probavu, i otklanjaju nadutost, dok artičoka i maslačak eliminišu toksine, štetne materije i masti iz bubrega i jetre, deluju na razgradnju holesterola i pomažu u borbi protiv celulita.

Majčina dušica, kamilica i nana oslobađaju od stresa koji je često “okidač” za nekontrolisano konzumiranje hrane.

Čičak pospešuje izlučivanje mokraće i znoja te poboljšava izgled kože, dok pektini podstiču izbacivanje teških metala, daju osećaj sitosti i štite sluzokožu želuca i creva. Bioflavonoidi u njemu su antioksidanti i pomažu delovanje vitamina C, koji je važan za metabolizam holesterola.

--------------------------

loading...
---
Loading...