Javorov sirup

Saznajte:

– javorov sirup sastav
– upotreba
– za mršavljenje
– dijeta sa javorovim sirupom
– javorov sirup i soda bikarbona protiv raka

Javorov sirup sastav

Da li ste čuli za javorov sirup – prirodni zaslađivač koji ima lekovito dejstvo? Javorov sirup se dobija iz stabala pojedinih vrsta javorovog drveta, apsolutno je prirodan i ne sadrži nikakve dodatke ili konzervanse. Ovaj sirup je gust, sladak i ima prijatan miris. Ovaj sirup, osim što će vas zasladiti, čuva vaše zdravlje i vrši detoksikaciju organizma. Javorov sirup može se čuvati čak godinu dana na sobnoj temperaturi, a ponavljamo da ne sadrži konzervanse. Može se koristiti za pripremanje raznih poslastica, a pije se i samostalno.

javorov sirup

Sastav javorovog sirupa:

Javorov sirup sadrži saharozu i invertne šećere.

100 g javorovog sirupa sadrži 275 kalorija

64% ugljenih hidrata

0.1% proteina

0.4% masti

0.6% minerala

Javorov sirup upotreba

Javorov sirup je prirodna i zdravija zamena za šećer i med – tako da ga možete upotrebljavati na one načine na koje ste inače upotrebljavali ove namirnice. Potrebno je 40 l javorovog soka iz stabla ovog drveta kako bi se dobio samo 1 l sirupa! Javorov sirup možete jednostavno uzimati na kašiku, pošto je gust i veoma hranljiv, pa nije preporučena veća doza. Možete ga dodavati raznim poslasticama (kolači, bombone, torte i dr.), ali i nekim slanim jelima. Možete ga čak namazati i na hleb, preliti sladoled ili zasladiti palačinke. Dakle, ovo je prirodni zaslađivač, industrijska sirovina ali i aromatično sredstvo (dodaje se raznim namirnicama za poboljšanje arome). Može se čuvat i do godinu dana na sobnoj temperaturi, a ako se pokvari – stvori se površinski sloj plesni koji jednostavno sklonite i možete normalno upotrebljavati sirup.

Javorov sirup za mršavljenje

Javorov sirup se sve više koristi kao prirodno sredstvo za mršavljenje, naročito u kombinaciji sa još nekim namirnicama, poput limuna. Kako javorov sirup vrši čišćenje i detoksikaciju organizma, a uz to je veoma hranljiv – podstiče mršavljenje. Postoji čak i posebno osmišljena dijeta sa javorovim sirupom. Međutim, ovo je veoma restriktivna dijeta za brzo mršavljenje, koja se najviše bazira na gladovanju, tako da se ne preporučuje svima. Potrebno je konsultovati stručna lica i proveriti svoje opšte zdravstveno stanje pre sprovođenja dijete sa javorovim sirupom.

Dijeta sa javorovim sirupom

Osnove dijete sa javorovim sirupom:

– Detoksikacija organizma

– Brzo gubljenje kilograma

– Gladovanje uz konzumaciju mešavine javorovog sirupa, limunovog soka, mineralne vode i aleve paprike (2 kašičice limunovog soka, 2 kašičice javorovog sirupa, 2 dl vode i prstohvat aleve paprike)

– Dnevno je potrebno popiti 6-12 čaša ovog napitka

– Javorov sirup u ovom slučaju obezbeđuje kalorije i šećer (glukozu)

– Limunov sok jača imunitet

– Mineralna voda sprečava dehidrataciju

– Aleva (ljuta) papričica ubrzava metabolizam i potrošnju kalorija

– Smanjen unos kalorija koji se dnevno unese utiče na gubljenje suvišnih kilograma

– Dijeta se obično primenjuje 10 dana, a po nekim podacima, može se izgubiti 1 kg po danu

– Postoji i blaža varijanta ove dijete, koja podrazumeva da jedete normalno, naravno vodeći računa da se zdravije hranite, s tim što umesto doručka ili večere konzumirate ovu mešavinu sa javorovim sirupom

– Nakon sprovođenja ove dijete, neophodno je da se lagano uvodite u režim ishrane sa čvrstom hranom, tako što ćete unositi što više tečnosti nakon dijete, a čvrstu hranu polako uvoditi u svoju ishranu

– Tokom držanja dijete sa javorovim sirupom moguća je pojava zatvora, pa se preporučuje konzumacija laksativnog čaja

Povezano>>> Javorov sirup dijeta detaljno

Javorov sirup i soda bikarbona protiv raka

Javorov sirup i soda bikarbona protiv raka? Postoje dokazi koji potvrđuju antikancerogeno dejstvo ove kombinacije. Naime, kada se soda bikarbona i javorov sirup pomešaju u odnosu 1:3, koriste se kao prirodni lek protiv raka. Mešavina se zagreva na laganoj vatri 10 minuta, a zatim se koristi po jedna kašičica 2-3 puta dnevno. Ćelije raka se hrane šećerom, a unos javorovog sirupa podigne nivo šećera u krvi – kako je onda moguće da se on koristi protiv raka? Kako javorov sirup podigne nivo šećera u krvi, tako soda bikarbona odmah i direktno uništava ćelije raka. Dakle, uloga javorovog sirupa ovde je da uvede sodu bikarbonu u kancerogenu ćeliju, jer je zapravo soda bikarbona ta koja ima antikancerogeno dejstvo. Na ovaj način se uništavaju ćelije raka, bez negativnog uticaja na zdrave ćelije u organizmu. Za ove svrhe se koristi medicinska soda bikarbona, koja je prečišćena i ne sadrži aluminijum.

 

--------------------------

loading...
---
Loading...