Kafa za farbanje (bojenje) kose

Kafa za farbanje kose

Da li ste nekada pomislili da prirodno možete obojiti kosu kafom? Kafa se odavno koristi kao prirodna boja za kosu. Prirodna, organska kafa je odličan način da potamnite kosu. Ne samo da ćete ofarbati kosu prirodnim putem, već će imati predivan sjaj i prirodan izgled. Najbolje je raditi to na svaka 3 meseca.

Čak i organske farbe sadrže poneku hemikaliju, uvek su veoma skupe, a ponekad nemaju dobar efekat. Zato, što ne biste sami pravili boju za kosu koristeći isključivo prirodne namirnice poput kafe?

kafa za farbanje kose

Korišćenje kafe za poboljšavanje zdravlja kose

Prirodni metodi ponekad ne daju trajne rezultate, za razliku od industrijskih farbi, ali je ne oštećuju i mogu je čak ojačati. Prema nekim istraživanjima, klasične farbe za kosu sadrže preko 5000 različitih hemikalija od kojih se neke smatraju kancerogenim. Kafa je potpuno prirodan proizvod koji može obojiti ali i ojačati Vašu kosu.
Korišćenje farbe od kafe, koja se lako pravi, učiniće Vašu kosu sjajnom, prirodnog izgleda i čak poboljšati rast kose. Prema jednom istraživanju, kafa podstiče rast kose.

Kako napraviti farbu za bojenje kose od kafe?

– Skuvajte veoma jaku kafu, koristeći organski uzgajanu kafu, i to poželjno u vidu espresa. Neorganska kafa obično sadrži dodatne hemikalije

– Ostavite kafu da se ohladi

– Izmešajte kafu sa 2 kašike prirodnog/organskog balzama od organske kafe i jednom šoljom hladno mlevene kafe

– Nanesite ovu mešavinu na kosu i ostavite da deluje oko sat vremena. Daće Vašoj kosi prelepu, čokoladnu boju, a neće je oštetiti

Sredstvo za ispiranje kose od kafe

Prvo našamponirajte kosu, a zatim isperite kosu kafom. Ostavite da deluje 20 minuta. Koristite jabukovo sirće u rastvoru za ispiranje kafe iz kose, jer će pomoći da se boja duže zadrži. Zatim možete isprati toplom vodom.
Ukoliko niste postigli željeni rezultat, ponovite proces farbanja kose kafom još nekoliko puta, par dana uzastopno, kako bi kafa prodrla u dlaku i dala kosi željenu boju.

--------------------------

loading...
---
Loading...