Kako se rešiti akni sa tela

Jeste li primetili da leti kada ste na plaži ili se dosta krećete i vežbate na kraju dana pojave se akne na vašim leđima i prsima? Tokom letnjih dana telo proizvodi više ulja i upravo se zato znojite više. Kada se to dvoje spoji nastaju akne.

Krema za sunčanje, koliko god pomaže protiv opekotina, stvara akne. Ne brinite dame, niste jedine sa ovim problemom. Dermatolozi kažu kako je to sasvim normalno i sa time su se upoznali već milion puta. Međutim, to nisu iste akne koje imate na licu. Pravo ime je folikulitis. Znate li šta to znači? To se događa kada se folikule zaraze. Iako nije isti problem kao i sa licem mogu se lečiti na isti način.

akne po telu bubuljice na ledjima i ramenima

Kako se rešiti akni po telu? Prvo i najvažnije je tuširanje nakon plaže i teretane ili nakon što ste se oznojili radi drugih razloga. Koristite lagani gel za tuširanje sa salicilnom kiselinom. Redovno pranje smanjiće upale i pore će se otvoriti. Možete koristiti iste proizvode kao i za lice, ali pazite da ne sadrže benzoul peroksid. Tako biste mogli uništiti svoju odeću i čaršave.

Prirodno lečenje akni verovatno je najtraženiji tretman među mlađom populacijom. Akne su vrlo često kožno oboljenje. Najčešće pogađaju kožu lica, vrat, leđa i ramena. Gotovo šezdeset posto tinejdžera boluje od akni.

Za lečenje akni ponekad se preporučuje bavljenje jogom i to položaji koji poboljšavaju cirkulaciju krvi, što osigurava koži dovoljnu količinu kiseonika. Stoga je sve prirodne lekove protiv akni dobro kombinovati s joga položajima.

Akne variraju od osobe do osobe i kreću se od blage upale do ekstremno jake. Srednje jaka upala najčešći je oblik anki. Ovaj tip akni zahvata čelo, obraze, bradu i leđa.

Ako tražite metodu kako se rešiti akni važno je da razumete uzroke. Akne ne uzrokuje loša higijena, ali loša higijena može povećati upalu i pogoršati stanje. Osim toga kada se borite protiv akni važno je da budete uporni i da redovno primenjujete.

Iako nije dokazano kod mnogih osoba akne mogu biti uzrokovane lošim prehrambenim navikama. Konzumiranje hrane bogate veštačkim zaslađivačima, masnoćama i sl. pogoršava stanje. Hronični zatvori znaju uzrokovati akne. Za zdravu kožu je važno da se toksini i ostaci redovno izbacuju iz tela.

Pušenje, izlaganje ekstremnim vremenskim uslovima ili neka zdravstvena stanja mogu uzrokovati akne.

Jedan od najefikasnijih tretmana za akne je tretman vitaminom A. Kada se radi o aknama nema najboljeg leka, nego svako treba pronaći ono što je kod njega najdelotvornije. Svakodnevno biste trebali uzimati suplemente: vitamin A triput dnevno, niacin triput dnevno i vitamin E jedanput dnevno. Ove terapije se pridržavajte mesec dana. Dodatno možete povećati u ishrani količinu namirnica bogatih ovim vitaminima. Hrana poput spanaća je odličan odabir, ali i brokoli, celer, pečurke …

Za lečenje akni možete upotrebiti i koru od narandže, a smatra se kako je to vrlo efikasan prirodni tretman. Osušite koru narandže i sameljite u prah. Pomešajte prah sa jednakom količinom brašna, a zatim dodajte vode da napravite testo. Umesto vode možete koristiti i svež sok od paradajza. Masirajte kožu ovim testom, zatim ostavite na licu pet minuta i isperite mlakom ili hladnom vodom.

Koru narandže možete primeniti i u obliku nekih drugih preparata.

Limun se takođe može upotrebiti kao lek za akne.Na delove tela zahvaćene aknama redovno nanosite sok od limuna. Limunov sok sadrži vitamin C koji je koristan za celokupno zdravlje kože.

--------------------------

loading...
---
Loading...