Kako smršati 20 kg?

Kako smršati 20 kg?

Da li se suočavate sa problemom izuzetno velike telesne težine? Možda ćete želeti da saznate kako možete da smršate 20 kilograma. Postoji nekoliko prirodnih sredstava na raspolaganju koja mogu dovesti do toga da skinete višak kilograma. Da pokažete novu haljinu, da izgledate odlično u kupaćem kostimu ili da se uvučete u venčanicu. Možete lako imati tu kilažu o kojoj sanjate. Samo pratite zdrav režim života i neke savete koje pominjemo u ovom članku. Morate preći različite prepreke kako biste stigli do cilja. Nije baš lako smršati 20 kila ali svakako, posvećen i uporan stav će Vam pomoći da dobijete rezultate.

Načini da brzo smršate 20 kilograma:

1) Hrana koju treba eliminisati iz ishrane:

– Potrošnja prerađenog šećera treba da budu potpuno zaustavljena. Možete koristiti alternative kao što je zelena Stevia. Šećer igra glavnu ulogu u stvaranju masnih naslaga. Čak i neki proizvodi koji zvuče zdravo sadrže šećer u kao voćni sokovi, proteinske table, bonžita table, itd. Ali zapamtite i prirodni zaslađivači treba da se koriste u umerenim količinama.Kada izbacite sav šećer iz ishrane napravili ste prvi korak ka skidanju 20 kg.

kako smrsati 20 kg

– Integralne žitarice sadrže gluten, skrob, i fitinsku kiselinu. Svi ovi sastojci mogu da blokiraju nutritiente da se apsorbuju u telu. Nakon razlaganja skroba on biva pretvoren u šećer. Dakle, izbegavajte žitarice u ishrani za neko vreme.Ovo znači i svaki proizvod koji je napravljen od belog brašna. Umesto toga, unosite dovoljno količine voća i povrća koji su dobar izvor vitamina i minerala. Možete umereno koristiti crni heleb.Ali pazite u našim prodavnicama se kao crni hleb prodaje obojeni beli hleb i teško je naći proizvod koji odgovara nazivu.Čitajte etikete ako piše da je hleb napravljen od mešavine belog i crnog brašna ne koristite ga jer nikada nećete smršati 20 kg.

– Biljno rafinisano ulje ili ulje suncokreta treba takođe izbaciti. Ova ulja pospešuju skladištenje neželjenog masnog tkiva i to će usporiti Vaš režim mršavljenja. Puna su kalorija i mogu izazvati upalu u telu.20 kilograma čini mnogo sala i ako želite smršati odlučite se za pečenje i kuvanje namirnica umest prženja.Kao alternativu, možete koristiti kokosovo ili maslinovo ulje. Izbegavajte sve grickalice i hranu prženu u dubokom ulju.

– Treba izbegavati konzervirana pića i sok. Ova pića imaju veliki sadržaj konzervansa i šećera u njima. Vaš režim mršavljenja se može potpuno poremetiti.

– Alkohol je takođe loš za Vaš program mršavljenja. On će samo dodati nekoliko kilograma na Vašu težinu bez pružanja osećaja sitosti.Ako ne prestanete da konzumirate alkohol nikad nećete smršati 20 kg.

Od trenutka kada otklonite gorenavedene namirnice, Vaš metabolizam će se naglo ubrzati. Ali zapamtite, Vaš dnevni unos kalorija ne bi trebalo da padne ispod 1200 kalorija. Ne treba da gladujete kako biste izgubili 20 kilograma.

2) Hrana koju bi trebalo da uvrstite u ishranu:

– Povrće je dobar izvor vitamina i minerala. Unos dosta povrća može da Vam pomogne u mršavljenju jer reguliše metabolizam tela. Vodite računa o unosu kalorija, ali unosite dovoljnu količinu povrća bogatog hranljivim materijama. Povrće kao što su šargarepa, brokoli, karfiol, kupus, spanać, špargle i zeleno lisnato povrće treba imati prednost.Možete da nabavite razne smrznute mešavine povrća i jedete ga kao kuvano.

– Proteini treba da budu uključeni u ishranu. Protein Vam pomaže u bržem mršavljenju. On je gradivni blok mišića i pomaže u regulisanju metabolizma. Štaviše, protein se ne skladišti kao mast u telu. Trebalo bi da imate približno 1 gram proteina po kilogramu telesne težine. Losos, jagnjetina, jaja, piletina, soja, sočivo, itd. su namirnice bogate proteinima.

– Klijalo semenje može učiniti čuda za Vaš program mršavljenja. Seme kao što je laneno seme, Chia seme i seme konoplje bogato je vlaknima, proteinima i omega-3 masnim kiselinama. Ono pomaže u regulisanju metabolizma i podržava Vaše napore za mršavljenje.

– Đumbir i beli luk treba da budu uključeni u ishranu u dobroj proporciji. Đumbir čini da se krvni sudovi šire. Beli luk pomaže u snižavanju insulina u krvi i reguliše metabolizam tela.

– Pijte puno vode, kako biste izbegli želju za većim unosom hrane. Najmanje 10-15 čaša vode dnevno je dovoljno za početnike. Možete piti zeleni čaj jer je to zdrav napitak. Prepun je antioksidantima i reguliše metabolizam.

3) Vežbe za mršavljenje:

Fizička aktivnost pomaže da efikasno i efektivno izgubite višak kilograma. Vežbajte oko 30-40 minuta dnevno bez izuzetka. Vodite evidenciju o unosu kalorija. Koliko ste saoreli i koliko ste uneli. Ako ukinete 500 kalorija dnevno onda lako možete izgubiti 1 kilogram telesne težine za nedelju dana. To znači da možete izgubiti 20 kilograma telesne težine za 20 nedelja. Iako izgleda kao duži period za postizanje cilja, ali ovo je efikasan način da se smrša. On će poboljšati Vaše navike u ishrani i konačni rezultat će biti dugotrajan.U startu ne bi trebalo da se pitate samo kako smršati 20 kg već i kako posle održati željenu težinu i ne ugojiti se ponovo.

– Brža šetnja od 30-40 minuta može sagoreti oko 200 kalorija. Kada ste uklonili 200 kalorija kroz šetnju, samo treba da smanjite unos za još 300 kalorija u ishrani kako biste postigli cilj.

– Uz hodanje, možete praktikovati i trčanje. Ono će pomoći u promovisanju gubitka telesne težine. Vaša izdržljivost će se poboljšati u tom procesu. Ovo je jedna od aktivnosti sa najvišim sagorevanjem kalorija i jačanjem mišića.

– Aerobik i preskakanje užeta su takođe korisne aktivnost. Veoma su jednostavni za obavljanje i uz njih se lako može postići određeni cilj smanjenja unosa kalorija.

– Pored kardio vežbi, možete raditi blage vežbe kao su penjanje i spuštanje stepenicama, pranje auta, odlazak u kratke šetnje često, itd. Ove jednostavne fizičke aktivnosti učiniti će Vas učiniti agilnijim i zdravijim.

– Dizanje tegova može takođe biti od pomoći. Ovo možete praktikovati pomoću nekih osnovnih predmeta za domaćinstvo. Podignite stolicu ili spakovanu posteljinu. Spustite nakon zadržavanja od nekoliko sekundi. Podignite ponovo. Ali nemojte ponavljati na dnevnoj bazi jer mišići treba da se opuste i oporave.

– Biciklizam će takođe pomoći u procesu sagorevanje masti. Iznad svega, vožnja biciklom je dobra za ljude svih starosnih grupa.

– Plivanje je još jedna dobra opcija kojom se možete baviti.

Praćenjem svih ovih saveta ćete postepeno izgubiti 20 kilograma i počećete da gajite bolje mišljenje o sebi. Ovi saveti i trikovi su krajnje jednostavni da se protumače i primenjuju.Ako vas zanima dijeta uz pomoć koje možete smršati 20 kilograma brzo što znači za mesec dana ili manje izaberite mesnu ili ketogenu dijetu.

Više>>> Mesna dijetaKetogena dijeta

--------------------------

loading...
---
Loading...