Kako smršati za mesec dana ? Proučite univerzalnu dijetu za mršavljenje

Kako smršati za 30 dana ?

Postoji mnogo ljudi koji žele da smršaju u roku od nekoliko nedelja. Većina njih će pokušati da vežba kako bi smanjili težinu. Iako je vežbanje jedan od najboljih načina da se ostane u dobroj formi, same vežbe neće pomoći kada Vam je cilj brzo mršavljenje.Ako vam je cilj smršati i vratili se u formu, trebalo bi da se koncentrišete i na ishranu. Ako se pitate “Kako smršati za mesec dana ?” morate da primenite kombinaciju zdrave ishrane i redovnog vežbanja. Pre nego što pokušate da mršavite potrebno je da saznate razlog zbog koga ste se ugojili. Morate da se uverite da dublji razlozi kao što su problemi štitne žlezde ili sindrom policističnih jajnika nisu uzrok Vašeg problema.Moguće je smršati zdravo za mesec dana ako uzrok gojaznosti nije neki zdravstveni problem Ako smatrate da ne postoje zdravstveni poremećaji, već nestalne navike ishrane i neaktivan način života izazivaju Vaš problem, onda probajte ovaj univerzalni način da smršate za 30 dana.

kako smrsati za mesec dana

Za svakog kose pita “Kako smršati za mesec dana ?” pripremili smo ovu odličnu dijetu koja je provereno uspešna.

Proučite univerzalnu dijetu za mršavljenje

Ako planirate da pratite dijetu potrebno je da ispravno pratite i vreme. Trebalo bi da se budite pre 8:00 ujutru ali satnicu možete prilagoditi sebi dodajući ili oduzimajući sat – dva u odnosu na vreme prvog obroka. Ova univerzalna dijeta je podeljena na 4 nedelje i ishrana će se menjati svake nedelje. Kako biste pratili napredak u toku dijete za mršavljenje, neophodno je da se izmerite pre početka dijete i upisati vrednost u knjigu dijete. Potrebno je da pratite neke stvari kada ste na ovoj dijeti koja će vam omogućiti da smršate za mesec dana. Morate:

-Izbegavajte unos soli posle 7:30 posle podne

– Izbegavajte gazirana pića, uključujući i ona dijetalna

– Izbegavajte da jedete banane

– Ograničite unos pirinča i krompira

– Izbegavajte veštački zaslađene sokove

– Vežbajte aerobik pola sata dnevno u vidu džogiranja i 500 preskoka vijače dnevno što se može podeliti na 5 serija po 100 preskoka

– 20 minuta raditi vežbe disanja svakodnevno

Prva nedelja

8:00 prepodne – Nakon što se probudite ujutru, popijte 2 čaše vode sa semenom piskavice (možete ga naći u svakoj prodavnici zdrave hrane i veoma je jeftino).  Ubacite 1 kašičicu od semena piskavice u 2 čaše vode i neka odstoji preko noći. Procediti to ujutro i pijte tu vodu. To će pomoći da se spreči zadržavanje vode u organizmu i nadutost. Takođe bi trebalo da stavite 5 neoljuštenih badema da se natope preko noći u vodi i jedno zrno bibera.
9:00 prepodne – Ovo je vreme za doručak. Možete pojesti 1 tost od crnog hleba sa puterom sa niskim sadržajem masti ili kajmakom ili sa salatom, ili ajvarom ili turšijom.
11:30 prepodne – Ovo je vreme za užinu. Jedite bilo koje voće po želji, ali izbegavajte bananu jer je bogata šećerom i ugljenim hidratima.
1.30 popodne – Pre nego što počnete sa obrokom, pojedite malu porciju salate. Možete uključiti šargarepu, krastavac, zelenu salatu, avokado, kuvani karfiol i pasulj u salatu. Salata će pomoći da se smanji želja za hranom. Vlakna prisutna u salati od povrća izazvaće osećaj sitosti, pa se nećete prejesti. Nakon salate možete jesti jednu lepinju napravljenu od pšeničnog brašna, uz malu posudu kuvanog dala.
4.30 popodne – Možete popiti jednu šolju mleka sa niskim sadržajem masti ili čaja sa 2 keksa ili pojesti jednu malu šolju kuvane leblebije ili malo ribe ili kokica. Bolje je da se opredelite za keks bez mnogo šećera i masti.
7:30 popodne – Ovo je vreme za večeru. Započnite večeru sa salatom. Možete pojesti jednu lepinju od pšenice sa jednomšoljom povrća. Izbegavajte da jedete mahunarke noću.
8:30 uveče – Možete pojesti bilo koje voće po vašem izboru.

Izmerite se opet krajem prve nedelje. Videćete da ste izgubili na težini oko 2 – 3 kg. Gubitak težine će biti maksimalan u prvoj nedelji kako telo gubi težinu vode i nadutost se smanjuje.Ovo je veoma ohrabrujuće za svakog ko želi smršati za mesec dana.

Druga nedelja

8:00 prepodne – Popijte dve čaše vode od lišća bosiljka (nabavite ga u prodavnicama zdrave hrane). Potopiti lišće u 2 čaše vode preko noći i sledećeg jutra procedite vodu. Možete pojesti 5 natopljenih neoljuštenih badema i jedno zrno bibera.
9:00 prepodne– Za doručak možete pojesti jedan tost hleb sa maslacem sa niskim sadržajem masti ili kajmakom ili ajvarom ili salatom.
11:30 prepodne– Pojedite bilo koje voće sa manje ugljenih hidrata za užinu između doručka i ručka.
1:30 posle podne – Počnite ručak sa jednim tanjirom salate. Vaš obrok za ovu nedelju će biti sendvič sa sirom ili belancem po Vašoj želji.
4:30 popodne– Možete pojesti jednu šolju mleka sa niskim sadržajem masti ili čaja sa 2 keksa.
7:30 popodne– Započnite večeru sa tanjirom salate. Možete pojesti lepinju od pšeničnog brašna sa jednom porcijom povrća. Možete jesti mahunarke ove nedelje umesto povrća.
8:30 uveče – Pojedite voće po izboru

Na kraju druge nedelje ponovo se izmerite da se uverite da mršavite kroz dijetu.Mnogi izgube još 2 kilograma.Dijeta sa kojom je cilj smršati za mesec dana je zdrava i nema brzog vraćanja kilograma kao kod brzih dijeta.

Treća nedelja

8:00 prepodne– Popijte dve čaše vode sa semenom piskavice. Možete pojesti 5 natopljenih neoljuštenih badema i jedno zrno bibera.
9:00 prepodne- Za doručak popijte šolju nemasnog mleka i pojedite jednu voćku.

11:30 prepodne– Pojedite bilo koje voće za užinu između doručka i ručka.
1:30 posle podne – Pojedite jednu lepinju sa malo povrća.

4:30 popodne– Možete popiti jednu šolju mleka sa niskim sadržajem masti ili čaja sa 2 keksa ili pojesti jednu malu šolju kuvane leblebije ili malo ribe ili kokica.
7:30 popodne– Možete pojesti tri parčeta dimljene piletine ili ribe ako niste vegetarijanac. Ako ste vegetarijanac možete pojesti jednu činiju dala uz jednu šolju kajmaka i salatu ili možete jednu činiju povrća, zajedno sa malo kajmaka i salatom.
8:30 uveče – Pojedite voće po izboru

Na kraju druge nedelje ponovo se izmerite da proverite koliko ste smršali.Verovatno sada imate do 6 kilograma manje.Važno je da sada gubite i salo a ne samo višak tečnosti.

Četvrta nedelja

8:00 prepodne– Započnite dan sa 2 čaše vode od semena piskavice i pet natopljenih badema i jednim biberom.
9:00 prepodne– Možete popiti jednu šolju hladne kafe i crni hleb i tost sa nemasnim puterom.
11:30 prepodne– Jedna voćka po izboru.
1:30 popodne– Imate više opcija za ručak ove nedelje. Možete ih probati alternativno.
1. Pojedite jednu činiju mladog zelenog povrća i jednu činiju voća
2. Pojedite dva činije povrća ili salate
3. Jednu šolju dala i jedan tost hleb
4. Jedna činija povrća i tost hleb
5. Jedna činija umaka od povrća i četvrtina tanjira pirinča.
4:30 popodne– 1 šolja mleka sa niskim sadržajem masti ili čaja sa 2 keksa ili kokice ili kuvane leblebije.
7:30 popodne – Jedna lepinja i jedna činija povrća
8:30 uveče – Jedna voćka po izboru

Na kraju četvrte nedelje, videćete da ste izgubili oko 8 kilograma. Gubitak težine za mesec dana neće biti isti kod svih osoba, ali će definitivno doći do mršavljenja, ako ste pratili ovaj program. Možete uživati u društvenom životu čak i kada ste na ovoj dijeti. Jedina stvar je što morate birati hranu razumno i kontrolisati obilnost porcija. Opredelite se za zrnastu hranu, pre nego za rezanca ili pastu. Izbegavajte pržena predjela i odlučite se za prodinstano povrće.Izbegavajte masnu hranu. Ovi saveti će Vam pomoći da ostanete u dobroj formi.

Da li tražite dijetu za mršavljenje u roku od mesec dana? Da li želite dijetu koju je lako pratiti i koja daje najbolje rezultate? U tom slučaju probajte dijetu koju smo naveli i savete za praćenje odgovarajuće ishrane da biste dobili najbolje rezultate.Mesec dana na dijeti je puno vremena, nakon što ste smršali trudite se da održite težinu tako što ćete pratiti ovu dijetu na nekoliko dana kad god osetite da je to potrebno.Možete izabrati program za bilo koju nedelju.

--------------------------

loading...
---
Loading...