Limun i đumbir

Još od davnina čaj je poznat po svom lekovitom dejstvu. U stvari, malo toga je tako osvežavajuće i potkrepljujuće kao jedna šoljica čaja. Postoji mnogo vrsta čajeva širom sveta, međutim jedan od najinteresantnijih je čaj od đumbira sa ceđenim limunom.

Limun i đumbir se koriste u medicini više od 2000 godina. Koriste se za preveciju i lečenje velikog broja zdravstvenih problema. Takođe, povećavaju energetski nivo u organizmu i ubrzavaju metabolizam. Đumbir i limun su česti sastojci energetskih pića. Razmislite o tome, umesto da popijete neki energetski napitak prepun šećera, možete servirati sebi ove sastojke na potpuno prirodan način.

Zašto ne biste napravili čaj od đumbira sa ceđenim limunom? Oba sastojka su dostupna u većini supermarketa, a pritom nisu skupi.Treba napomenuti, da prema najnovijim istraživanjima đumbir ima lekovito dejstvo i kod ozbiljnijih bolesti kao što su migrena i maligna oboljenja. Čaj od đumbira sa limunom deluje veoma opuštajuće na organizam i veoma ga je lako spremiti.

Limun i djumbir lekovita dejstva:

1. Pomaže kod dijabetesa.
Prema najnovijim istraživanjima samanjuje štetna dejstva dijabetesa na organizam (visok krvni pritisak, oboljenja srca, oboljenja bubrega, oboljenja očiju..). Razlog tome je antioksidativno dejstvo čaja.

2. Pospešuje varenje.
Blagotvorno dejstvo čaja sprečava opstipaciju i gorušicu.

3. Smanjuje bolove u organizmu.
Zbog antiinflamatornog dejstva đumbira, dolazi do smanjenja bolova kod glavobolje, menstrualnog cilklusa i raznih upala u organizmu. Takođe, zaustavalja prostaglandine koji dovode do oticanja i bola u krvnim sudovima.

4. Sprečava prehladu i grip.
Limun i đumbir su prirodni lekovi protiv povraćanja i mučnine, takođe leče prehladu i grip.

5. Lek kod ciste jajnika.
Kod raka jajnika đumbir se pokazao visoko efikasnim. Mnoga istraživanja su pokazala da đumbir zaustavlja ili smanjuje izumiranje ćelija u organizmu.

6. Glatka i zdrava koža.
Zamenite svoje suplementarne napitke i tablete sa čajem od đumbira i limuna. Čaj je bogat antioksidantima i vitaminom C, i svojim antiseptičkim i antibakterijskim dejstvom pročišćava kožu.

7. Jaka i zdrava kosa.
Za mnoge ljude problemi sa kosom su neminovni deo života. Sprečite unapred probleme na potpuno prirodan način.
Kod problema sa kosom doktori često preporučuju povećani unos vitamina A i vitamina C, koji povećavaju koncentraciju DHT-a u organizmu i time pospešuju rast kose.S obzirom da đumbir i limun sadrže i vitamin C i antioksidante, može se reći da je to prirodan lek za probleme sa kosom.

--------------------------

loading...
---
Loading...