Miomi na materici prirodno lečenje

Saznajte:

– šta su miomi ?
– miomi na materici simptomi
– lečenje biljem
– lečenje mioma čajevima
– melem za miom

Šta su miomi ?

Šta su miomi? Miomi su dobroćudni tumori glatke muskulature materice, i spadaju u najčešće tumore u ginekologiji. Javljaju se u središnjem mišićnom sloju materice, miometrijumu, i obično se pojavljaju u grupama. Što se tiče njihove veličine, mogu biti veličine zrna prosa pa sve do dimenzija dinje. Što se tiče njihove građe, miomi su okrugli i sastavljeni su iz više slojeva, pa se kaže da građom podsećaju na glavicu luka.

Miomi mogu da se razviju na unutrašnjem ili spoljasnjem zidu materice, ali dešava se da se pojave i na susednim organima (jajnicima, jajovodima, crevima).

miomi na materici

Uzrok nastanka mioma do danas nije poznat, ali dokazano je to da njegov rast stimuliše hormon estrogen. Tumori na materici se javljaju kod žena u reproduktivnom periodu, uvećavaju se za vreme trudnoće, a u postmenopauzi pokazuju tendenciju smanjenja (usled prestanka lučenja estrogena).

Miomi na materici se najčešće javljaju kod žena nakon navršene 35. godine, a rizična grupa su nerotkinje i gojazne osobe.

Miomi na materici simptomi

Većina mioma na materici ne daje nikakve simptome, već se otkrivaju slučajno tokom rutinskog ginekološkog pregleda. Međutim, ukoliko se oni jave – u narednom tekstu ćemo navesti koji su to najčešći simptomi.

Miomi na materici simptomi:

– nepravilna i obilna krvarenja iz materice (čija je posledica anemija)

– produženo i obilno menstrualno krvarenje

– bol u donjem delu stomaka (usled pritiska mioma na okolne organe)

– neplodnost (mada se ovo retko dešava)

– spontani pobačaj (češće se javlja kod žena koje imaju miome)

– otežano pražnjenje bešike i debelog creva, opstipacija ili učestalo mokrenje

– bol prilikom polnog odnosa

– bol u krstima

– bolovi u nogama i leđima

Miomi na materici lečenje biljem

Što se tiče prirodnog lečenja mioma, najpre se preporučuje vegeterijanska ishrana – zeleno i lisnato povrće, krompir, šargarepa, pasulj, sočivo. Od voća, posebno se preporučuje konzumiranje manga i papaje, jer svojim dejstvom smanjuju nivo estrogena u telu. Preporučuje se konzumiranje integralnih žitarica i povrća koje u sebi sadrži vlakna i biljne proteine. Postoji mnogo narodnih lekova koji se koriste za lečenje mioma na materici, a mi vam u narednom tekstu navodimo neke od njih.

Miomi na materici lečenje biljem:

– čuvarkuća se koristi za lečenje mioma

– mešavina 2 kašike lanenog semena, 2 kašike meda i 2 dl vode (pomešati sve ovo, nakon 36 sati procediti i piti 7 dana sa velikom kašikom, a sledećih 7 dana mera je mala kašika dnevno)

– tri velika crvena krompira oprati, izrendati i iscediti sok, koji se pije svako jutro pre jela po pola čaše

– tinktura rosopasa

– tinktura od đumbira

– obloge od preslice

– obloge od ricinusovog ulja

– kupka od hajdučke trave

– sok i tinktura od nevena

Lečenje mioma čajevima

Lečenje mioma čajevima:

Kašičicu osušenog korena božura iseckati i preliti sa 1,5 šoljom ključale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji pola sata. Čaj se pije na sledeći način: po jedna kašika tri puta dnevno pre jela.

Pomešati 40 g rusomače i po 30 g kantariona, žalfije, lista koprive, lista maline, kamilice i po 20 g hajdučke trave i hrastove kore. 10 kašika mešavine preliti sa 2 l kljucale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 2 h. Zatim procediti i piti četiri puta dnevno po 2 dl čaja (posle doručka, ručka i večere i pola sata pre odlaska na spavanje).

Pomešati 100 g nevena, 50 g hajdučke trave i 50 g koprive, a zatim kašiku mešavine preliti sa 2dl vrele vode, poklopiti i ostaviti da odstoji pola sata. Zatim procediti čaj i piti 3 šolje čaja dnevno.

Pomešati jednake količine hajdučke trave,virka,rastavića, nevena, očajnice, lista kupine i matičnjaka. 3 kašike mešavine preliti sa 7 dl ključale vode, poklopiti i ostaviti da stoji 40 minuta. Zatim procediti i piti čaj u toku dana.

Pomešati jednake delove petrovca, koprive, uve, lista hrasta, oraha, ruse i macine trave, pa 3 kašike mešavine preliti sa 7 dl ključale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 40 minuta, procediti i piti u toku dana.

Uzeti po dve kašike sitno iseckanog cveta belog sleza, lista žalfije, po jednu kašiku lista kupine, koprive, cveta kamilice, cveta zove, cveta i lista kantariona, hajducke trave i vrbine kore. Mešavinu preliti sa 1,8 l ključale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 90 min, a zatim procediti i piti po 2 dl pre doručka, ručka i večere i pre odlaska na spavanje.

Melem za miom na materici

Postoji dosta melema za miom na materici, koji se često koriste kao prirodni način lečenja.

Melem za miom na materici:

Najpoznatiji melem jeste mešavina meda i čuvarkuće – samleti 300 g listova čuvarkuće i pomešati sa 500 g meda, smesu ostaviti nedelju dana da odstoji u frižideru. Zatim uzimati po kašičicu melema svako jutro dva sata pre doručka.

Oprati i sitno iseckati 100 g svežeg virka i 100 g rusomače, pa sve sipati u veliku staklenu teglu i preliti litrom belog vina, teglu zatvoriti i ostaviti je da odstoji dve nedelje na tamnom i hladnom mestu uz svakodnevno mućkanje. Piti svakog dana po 2 dl mešavine (na svaki sat po gutljaj), a terapija traje 30 dana.

Uzeti ljusku i pregradu od sredine od 1 kg oraha, preliti sa 0.5 l rakije i ostaviti da odstoji 10 dana, a zatim piti po jednu supenu kašiku tri puta na dan posle jela.

loading...
--------------------------

loading...
---
Loading...