Najbolje vežbe za skidanje sala sa zadnice

S obzirom na današnji stil života u globalu, gojaznost je sve češća pojava. Salo obično počne da se taloži u predelu zadnjice, a zatim i stomaka. Kada se ljudi prilagode na određene vežbe, uspešno skidaju suvišne naslage sa stomaka, ali zadnjica kao da ostaje u istom stanju, što obično daje prilično nezgrapan i ružan izgled.

Određene vežbe mogu dosta pomoći u smanjivanju masnih naslaga na zadnjici.

Ovde ćemo navesti nekoliko najboljih:

1. Čučnjevi za skidanje sala sa zadnjice

cucnjevi zadnjica
Čučnjevi su dobro poznati kao vežba koja pomaže u održavanju vitke linije, zateže vam i podiže zadnjicu. Ova vežba je posebno dobra jer osim mišića zadnjice istovremeno ojačava i mišiće i tetive u butinama i mišiće donjeg dela leđa. Stanite tako da vam noge budu razmaknute u ravni ramena. Polako se spustite u čučanj to onog nivoa kao da sedite na stolici i neka vam kolena budu savijena pod uglom od 90 stepeni. Kada postanete uvežbani, možete uzeti tegove u ruke i tako raditi ovu vežbu, biće efikasnije.

2. Podizanje jedne noge

najbolje vezbe za zadnjicu
Lezite na podlogu, stavite ruke pored tela i savijte kolena. Neka vam stopala budu normalno na podu i noge savijene pod pravim uglom. Podignite jednu nogu preko druge i onda ispravite leđa dok podižete nogu i zadnjicu. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi, a zatim polako spustite nogu i ponovite postupak sa drugom nogom. Ova vežba je dobra za zatezanje zadnjice.

3. Stepovanje najbolja vežba za zadnjicu

najbolja vezba za zadnjicu
Stepovanje je jedna od najboljih vežbi za one koji žele da zategnu zadnjicu. Bez obzira na to da li imate platformu za vežbanje ili vežbate na stepeništu, ova vežba je izuzetno korisna. Jedna serija vežbi je dobra za početak, ali kako vreme prolazi, povećavajte broj veži. Takođe možete držati tegove kako biste povećali efikasnost vežbe. Kada ne vežbate klasično stepovanje, obavezno, kad god ste u prilici, penjite se stepenicama umesto da koristite lift, jer je ovo izvrsna vežba za zatezanje zadnjice.

4. Savijanje nogu

vezbe za dupe
Ova vežba je vrlo laka i jednostavna, a ipak veoma efikasna kad je u pitanju skidanje sala sa zadnjice. Kao i ostale vežbe koje smo pomenuli, ovo ne zahteva nikakvu dodatnu fines opremu. Kleknite na pod tako da vam jedna noga buda ispred druge. Neka vam peta one noge koja stoji „uspravno“ bude stabilno na podu ispred noge koju ste savili. Ponavljanje ove vežbe nekoliko puta dnevno može dosta pomoći da skinete neželjene naslage sa zadnjice.

5. Kardio vežbe

za salo sa zadnjice
Kardio vežbe su generalno odličan način da izgubite masne naslage sa svih delova tela. Najefikasnije su od svih vežbi i najviše tope masnoće. Sve ostale vežbe će pomoći znatno više ako redovno radite i kardio treninge. Možete plivati ili voziti bicikl, ali za topljenje sala sa zadnjice trčanje je ubedljivo najbolja opcija. Kardio vežbe su najbolji način za gubljenje suvišnih kalorija, te stoga možete skinuti suvišne kilograme sa svih delova tela i doći do vitke linije kakvu priželjkujete.

Ovo su najbolji načini za topljenje sala sa zadnjice kod kuće. Nije vam potrebna nikakava fitnes oprema i možete ih raditi kad god vam odgovara. Ipak, pokušajte da uspostavite neku rutinu. Forsiranje samo jedne vežbe nije najbolja opcija. Najbolje je da radite vežbe pod nadzorom profesionalnog trenera ili instruktora. Takođe, manje jedite (mislimo na nezdravu hranu) i tako ćete automatski unositi manje kalorija, što je jako bitno.

--------------------------

loading...
---
Loading...