Namirnice afrodizijaci za bolju potenciju

Od davnina je poznato da priroda pruža veliki izvor supstancija koje pojačavaju ljubavne želje kod muškaraca i žena. Ovo je svakako poželjna i zdrava alternativa u odnosu na sintetičke lekove i sredstva koja nam nudi farmaceutska industrija.

1. Beli luk:
Cink i molibden su u velikim količinama sadržani u belom luku, koji se u srednjem veku zvao i “luk ljubavi”. Glavna supstancija, alicin, pojačava protok krvi u polnom organu. Problem predstavlja poznati i mnogima neprijatni miris luka, pa je poželjno da ovo prirodno sredstvo koriste oba partnera.
Predlog: Ostavite čen belog luka da prenoći u medu, a zatim ga dobro ižvaćite. Preparati na bazi belog luka mogu se kupiti i u apotekama, ali dejstvo dolazi do izražaja tek posle dugotrajne primene.

2.Kakao
Ljubavni napitak koji sadrži kakao garantovano ne izaziva nikakva neželjena dejstva, potpuno je bezopasan i prijatnog je ukusa, a potiče još iz vremena Kristofera Kolumba, koji je otkrio Ameriku. Evo recepta za one koji žele da probaju: Šaku zrnca kakaoa ispržiti u tiganju a zatim smrviti, pa pomešati sa šakom kukuruznog brašna i 100 ml tople vode, kratko prokuvati, dodati na vrh noža čili papričice u prahu, kašičicu cimeta, tri zrnca pimenta, malo vanile, i meda po ukusu.

3. Nar:
Za bolje erotske doživljaje korisno je i neko voće. Na primer nar, koji sadrži velike količine biljnih hormona, naročito estrogena, pa povoljno deluje na povećanje ljubavne želje kod žena.

4.Špargle:
Malom broju ljudi je poznato da špargle deluju pozitivno na mušku potenciju. Nekada se ovo povrće nazivajo “čulnim štapićima”. U čemu je tajna? Špargle su bogate cinkom i molibdenom, elementima u tragovima, a tu je i asparaginska kiselina koja pojačava njihovo dejstvo na seksualnu potenciju.

5. Artičoka:
Vitamin C i aktivna supstancija kinaridin koji se nalaze u artičokama aktiviraju seksualne žlezde kod muškaraca i žena, a time i veću produkciju seksualnih hormona. Mnogi muškarci i žene, koji iz zdravstvenih razloga, u cilju smanjenja vrednosti holesterola, uzimaju farmaceutske proizvode na bazi visoko doziranih suvih ekstrakata iz listova artičoke, primetili su da ove supstancije povećavaju njihovu seksualnu želju.

6. Mirisi:
I mirisi mogu da aktiviraju ljubav, kao na primer miris latica ruže, ulja lavande ili ruzmarina.
Savet: Stavite 30 kapi na parče vlažne vate, pa je ostavite na tanjiriću u prostoriji u kojoj se nalazite sa partnerom.

7. Celer za potenciju:
Za bolju potenciju,kod muškaraca, celer se koristio još u srednjem veku. Ovo se pripisuje eteričnim uljima koja su u njemu sadržana. Zbog toga se celer u nekim zemljama u velikim količinama koristi u salati.

8. Peršun:
Još pre dva veka, u škotskim muškim klubovima peršun je važio kao tajno sredstvo za jačanje potencije. Muškarci su tri sata pre planiranog ljubavnog čina žvakali po tri supene kašike presnog sitno iseckanog peršunovog lista.
badem za potenciju
9.Bademi i med za potenciju:
I badem, ako se redovno koristi, pojačava mušku snagu. Ovo je prastari orijentalni recept. Svaku semenku badema Arapi su prethodno umakali u med ili gusti sirup od krušaka.

10. Vitamin E
U većim dozama takođe pozitivno deluje na potenciju. Uspeh se može postići redovnim uzimanjem pšeničnih klica u salatama ili u musliju, u količini od bar dve kašike dnevno.

11. Sveža riba
Kada su se u svetu pojavile prve vesti o Vijagri, i kada se Vijagra prvi put pojavila u apotekama Ujedinjenih Arapskih Emirata, javno je istupio lekar dr Ahmed Rašid ben Abud, otac 46-ero dece, i u novinama “Gulf News” dao izjavu: “najbolje i najjeftinije sredstvo za potenciju je sveža riba koju treba jesti svakog dana”.
Morska riba i ostali morski plodovi enormno povećavaju seksualni potencijal. Tu se podrazumeva i redovno konzumiranje rakova,školjki,lososa i haringe. Ali, na prvom mestu od vajkada se nalaze ostrige, kao glavni “sex meni” na jelovnicima. U čemu je tajna? Ostrige, ali i druge morske životinje snabdevaju ljudski organizam sa velikim količinama cinka, bez kojih se muškarac ne može nazvati uspešnim u ljubavi.

12. akupresura
Tehnika koja je stara 5000 godina a potiče iz Kine može da pojača ljubavnu snagu, ali samo kao dopuna nekoj drugoj prirodnoj terapiji. Potražite palcem desne ruke tačku koja se nalazi tačno u sredini unutarnje strane leve ruke iznad lakta i masirajte to mesto kružnim pokretima 1 do 2 minuta, napravite pauzu, pa pređite na desnu ruku.Zatim masirajte palčevima spoljne delove skočnih zglobova.Ponavljajte ove vežbe više puta u toku dana.Ali da se vratimo
biljkama koje u ljudskom organizmu povećavaju želju za seksom.

13. Žalfija:
Moreplovci su svojevremeno iz brodske kuhinje krali i žvakali listove žalfije pre uplovljavanja u domaće luke, i tako povečavali svoj seksu-alni potencijal.

14.Seme koprive
Na prelomu prošlog i pretprošlog veka, Mađari su otkrili novo sredstvo za jačanje potencije. I to sasvim slučajno. Mađarski trgovci konjima, hranili su stare konje mešavinom meda i semena koprive, kako bi životinje izgledale snažnije i živahnije. Pokazalo se, međutim, da su se konji ubrzo pretvorili u prave rasplodne pastuve. Lekari su zatim vršili razne eksperimente sa vremešnim muškarcima i postigli senzacinalne rezultate. Sluzave materije i saponidi koji su saržani u koprivi napravili su pravo čudo.

15. Zelena zob:
Sveštenik Sebastijan Knajp, travar, po kome je ime dobila i čuvena smesa koja se koristi kao zamena za kafu, savetovao je muškarcima koji su imali problema sa potencijom da piju čaj od zelene zobi. Kao odovor na Vijagru, američke naučnice dr Loretta i dr Melisa Harolan iz Teksasa došle su na ideju da naprave ekstrakt iz smese semena koprive i zelene zobi u određenom odnosu. Veoma aktivne eksativne supstancije od oba ova prirodna proizvoda međusobno su se odlično dopunile. Višenedeljni tretman ovim ekstraktom mnogim muškarcima je povratio samopouzdanje. Ovaj ekstrakt danas se proizvodi u kapsulama i prodaje po apotekama širom sveta.

16. Koren ginsenga
lz Azije hljadama godina se smatra za prirodni izvor muške potencije, zahvaljujući ginsenoidima, glavnim aktivnim supstancijama, koje su u njemu sadržane i deluju direktno na erekciju.

17.Lecitin
Još jedan interesantan podatak, koji je poznat malom broju ljudi: mnogi muškarci imaju problema sa potencijom zbog manjka lecitina u mozgu, testisima i semenoj tečnosti.Ispitivanja u Americi su potvrdila:
muškarci koji su 10 nedelja uzastopno a redovno uzimali 3 x dnevno po jednu supenu
kašiku lecitina (iz apoteke) značajno su poboljšali svoje seksualne kapacitete .Lecitin je takođe važan i za pravilan transport semena u organizmu.

18. Cvetni polen:
Na potenciju kod muškaraca povoljno deluje i cvetni polen koji raznose pčele. Redovno uzimanje 2 do 3 kapsule povećava seksualnu želju, obezbeđuje bolju prokrvljenost genitalnih organa i pozitivno utiče na kvalitet muškog semena.
Nemamo razloga da sumnjamo u ove navode. Ali, muškarci bi trebalo da imaju u vidu i neke druge faktore koji negativno utiču na potenciju, kao npr. alkohol, cigarete, stres određene bolesti…

--------------------------

loading...
---
Loading...