Nega kože posle četrdesete

Većinom žene do četrdesete ostvare karijeru, postanu mame, nauče najvažnije životne lekcije… Sve je to lepo – osim bora oko očiju, bora na čelu, tankih usana.

Postoji 7 glavnih znakova starenja u četrdesetim ali neće se svi pojaviti i kod vas najverovatnije ćete pronaći 3 – 4 znaka na svom licu.

Za stanje kože posle četrdesete najvažnija je genetika – pogledajte fotografije svojih roditelja kada su imali četrdeset godina i očekujte isto.

Koža gubi elastičnosti, ten postaje nejednak

Iako ste možda napunile 40, nemojte odmah krenuti sa gledanjem u ogledalu, nove bore se nisu pojavile,najverovatnije, mnoge bore će se pojaviti tek oko pedesete, pa i kasnije.U telu je sve manje hormona estrogena, koji je odgovoran ne samo za plodnost, već i za mekoću, gustinu, pa čak i ton kože. Jednostavno rečeno, više estrogena , manje bora i staračkih pega, pa izgledamo mlađe.

Šta raditi: Da bi se bore pojavile što je kasnije moguće, kozmetičari su razvili jednostavnu i pristupačnu šemu kućne nege kože posle četrdesete godine.Ovo ne može da utiče na hormone, ali prevencija je jako važna. Bolje sprečiti nego lečiti. Dakle, tu su četiri proizvoda koji se koristiti svaki dan kako bi se sprečili znakove starenja: ujutro serum sa antioksidansima (vitamin C je neophodan) i krema sa zaštitnim faktorom od 50 u letnjem periodu SPF 30 u ostatku godine, pre odlaska u krevet – krema sa retinolom, dva puta dnevno – krema za lice.

nega lica

Nejasne konture usana

Nije ni čudo, jer je ovde koža izuzetno osetljiva i najviše izložene UV zračenju. Hronično suva koža i bore oko usana, pa i gubljenje konture usana su prirodne pojave nakon četdesete.

Izaberite hranljivi melem sa zaštitnim faktorom ne manjim od 20. I kako bi se obnovila jasnoća kontura, koristite injekcije hijaluronske kiseline, one će takođe dodati volumen.

Bore smejalice

Do nedavno, vi ste primećivale bore samo kada ste nasmejane. Sada ne morate da se smejete, a fine linije dobile su stalno boravište oko usana. To je zato što se godinama rezerve kolagena smanjuju, a koža gubi svoju sposobnost da se oporavi.

Šta da izaberemo za negu kože lica nakon 40 godina?

Bore između obrva koje nastaju kada ste ljuti ili umorni – kreme su nemoćne protiv njih. Botoks će vas vratiti u prethodnu formu. Glavna stvar – ne treba da postanete žrtva injekcija i postanete žena bez emocija. Ako ne želite da koristite injekcije, morate da kontrolišete izraz svog lica. Dok gledate u smart telefon ili čitate knjigu, tokom sunčanih dana, dok gledate omiljenu seriju… mišići pamte ove pokrete, i na kraju neće biti vraćeni u prvobitni položaj. Počnite još sada da kontrolišete svoje izraze lica. I probajte teretanu za lice – lifting lica.

Proširene pore

Posle 40. ne treba nam lupa na ogledalu da vidimo proširene pore – naročito na obrazima i bradi.Kriv je nedostatak kolagena.

Šta raditi: Dnevna krema sa retinoidima i redovan piling lica.

Ukoliko želite brze rezulatate rešenje je mikrodermoabrazija. Za mikrodermoabraziju se koriste kristali, koji pod pritiskom padaju na površinu kože i mehanički skidaju površinski deo kože. Ovo je potpuno bezbolna procedura. U isto vreme, sondom se vrši i vakum masaža, što doprinosi boljem čišćenju lica, ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže.

Podačnjaci i krugovi ispod očiju

Tokom tridesetih godina, se gradi karijera, a tu je i podizanje dece. Nije iznenađujuće da drugi primećuju da izgledate umorno, a vi sami svakog jutra primećujete “kesice” i krugove ispod očiju.

U cilju smanjenja ovih simptoma na minimum, jednostavan ovlaživač možda neće biti dovoljan. Otok se pojavljuju jer se tečnost nakuplja ispod očiju. Kreme sa vitaminom K razvedriće podočnjake. Naučite se da spavate na leđima – ova navika, između ostalog, pomaže protiv bora na licu.

Gubitak zapremine jagodica i obraza

Zaobljenost na licu je karakteristika mladih. Smejanje je uzrok ispoljavanja dubokih bora oko usta. Ali, mi ne savetujemo da se odreknete smeha, to produžava život. Pored toga, čak i ako prestanete sa smejanjem, sila privlačenja će i dalje biti tamo.

Šta raditi: Dodajte jagodicama i obrazima novi izgled injekcijama: injekcijom masti, lipofillinga ili hijaluronskom kiselinom.

Opuštena koža na vratu

Počnite da brinete o ovoj oblasti u najkraćem mogućem roku. Pronađite novu prijateljicu – kremu za vrat i grudi. U okviru potrage razmislite o kremama sa biljnim ekstrakatima i uljima za efekat podizanja. Jedino rešenje za višak kože ispod brade je skalpel.

Saznajte više>>> Maska od krompira protiv bora i podočnjaka

--------------------------

loading...
---
Loading...