Piskavica : Biljka od koje ženske grudi rastu ko lude

Želja mnogih žena je da nađu nešto što može učiniti da njihove grudi izgledaju veće, a struk tanji…

Piskavica ili grčko seme (eng. Fenugreek) je upravo ta biljka koja pomaže u obnovi celokupnog organizma.

Seme piskavice je to koje prirodno povećava grudi i smanjuje težinu! Mada zvuči neverovatno, piskavica može ženama da poveća grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu.

Osim za lepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mleka, umiruje dojenče, snabdeva ih gvožđem i pomaže im u dobijanju na težini.

Piskavica ili grčko seme takođe smanjuje tegobe PMS-a. Zbog delovanja na matericu konzumirajte je par dana pre porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

piskavica za rast grudi

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača polnu moć i leči mnoge polne probleme.

Zbog delovanja piskavice na mušku potenciju još je prorok Muhamed rekao za maleno seme piskavice: “Da znate vrednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu.”

Iako mnogi nisu čuli za piskavicu to je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja datira još iz doba starih Egipćana i Hipokrata.

U lečenju i ishrani se koristi njeno seme, koje je neizbežan sastojak karija i drugih začinskih mešavina veoma popularnih u Indiji i na Srednjem Istoku. Ovo seme koriste zbog alergija, visokog pritiska, regulisanja šećera u krvi, izbacivanja sekreta iz pluća i sinusa, stimulacije metabolizma itd. Međutim, ukus ove biljke je izrazito gorak i opor, pa se na njega treba navići.

RECEPT: Dve kašičice semenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuvajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mešanje. Pijte lagano, u malim gutljajima.

Seme možete kuvati u kašu ili samleti u prah (samleveno u prah je delotvornije). Uzimajte pola kašičice dva puta dnevno za poboljšanje probave. U svrhu laksativa, pola do jedne male kašičice sveže samlevenih semenki razmutite u 2,5 dcl vode i pijte jednom do tri puta dnevno.

Povezano>>> Kako povećati grudi prirodno

Cveta u junu i julu, a seme se bere u avgustu. Za lekovite svrhe koristi se seme (iz mahune), koje je slično lanenom semenu. Seme se može kuvati u kašu ili samleti u prah. Samleveno u prah je delotvornije. Piskavica je od davnina poznata kao dobro lekovito sredstvo za rastvaranje sluzi. Sprečava upale, smekšava, upija i pospešuje zarašćivanje rana. Seme stucano u prah koristi se za pripremanje obloga, što ublažava bolove gihta, neuralgije, išijasa i oteklina žlezda. Ti oblozi leče teške čireve na koži, stvaranje fistule, gnojenja kostiju, otvorene rane na nogama.Pomešana s drugim lekovitim biljem piskavica se koristi u lečenju mnogih drugih bolesti. Kašika sveže samlevenog semena piskavice uzima se tri puta dnevno – pre jela sa pekmezom, marmeladom ili voćnim sokom – da se neutrališe miris – te služi za jačanje oslabljenog i iznemoglog organizma.

Seme piskavice možete kupiti u nekim prodavnicama zdrave hrane.

Saznajte više>>> Piskavica za povećanje grudi i potenciju

--------------------------

loading...
---
Loading...