Prirodno čišćenje jetre

Saznajte:

– čišćenje masne jetre
– čišćenje od parazita
– čišćenje cveklom
– čaj
– maslinovim uljem
– groždjem
– po Malahovu

Čišćenje masne jetre

Jetre je drugi nаjveći orgаn u našem telu, posle kože. To je nаjvаžniji metаbolički orgаn zа ugljene hidrаte, proteine, mаsti i hormone. Pored sinteze i lučenjа žuči, jetra tаkođe čuvа vitаmine, filtrira nečistoće i toksične mаterije iz krvi. Jetrа pomаže dа se detoksikuje vаš organizam. Zdrava jetra je ogledalo vitalnosti organizma. Najvažnije uloge jetre odnose se na čišćenje krvi i izbacivanje toksina iz organizma. Da bi jetra funkcionisala nesmetano, potrebno je da se vrši njeno čišćenje.

Masna jetra je poremećaj koji se odnosi na nakupljanje masti u ćelijama jetre. Do ovog poremećaja dolazi usled različitih faktora, a pre svega to su: nepravilna i nezdrava ishrana, alkoholizam, prekomerna telesna težina i neki drugi poremećaji u organizmu. Čišćenje masne jetre je preduslov za brz i efikasan oporavak jetre.

ciscenje jetre

Kako se sve može sprovoditi čišćenje masne jetre? Čišćenje masne jetre najpre možete sprovoditi čajem od đumbira, čajem ili tinkturom od maslačka ili zelenim čajem. Pojačajte unos omega-3 masnih kiselina, one su dobre za jetru. Sveže i sirovo voće i povrće, a najviše grejpfrut – koriste se za čišćenje masne jetre. Zatim, treba pomenuti i beli luk, semenke lana, koren sladića, sok od celera, sok od cvekle, sok od limuna i kupusa, surutku, čičkovo mleko, maslinovo ulje u kombinaciji sa limunovim sokom – sve su ovo odlični prirodni lekovi za čišćenje masne jetre.

Čišćenje jetre od parazita

Paraziti su svuda oko nas – ovo nije fraza. Naš organizam je prepun parazita, a da toga nismo ni svesni: počev od virusa i bakterija, gljivica, pa sve do nekih protozoa i crva. Pre bilo kog čišćenja organizma, najpre morate očistiti jetru od parazita. Paraziti samo štete našem organizmu, tako da ih je obavezno uklanjati. Čišćenje jetre od parazita se obično sprovodi po veoma popularnom i često korišćenom antiparazitnom programu koji podrazumeva upotrebu sledeće 3 biljke: crni orah, pelin i karanfilić. Čišćenje jetre od parazita se sprovodi obično 1-2 puta godišnje i podrazumeva kombinovanu upotrebu tinkture od crnog oraha, kapsula pelina i kapsula karanfilića. Program čišćenja traje 41 dan, a detalje možete potražiti na internetu ili uz konsultaciju sa stručnim licem. Osim uništavanja parazita, neophodno je uništiti i njihova jaja i larve – što ove 3 navedene biljke efikasno rade.

Povezano>>> Čišćenje jetre po metodi Dr. Klark

Čišćenje jetre cveklom – sok za čišćenje jetre

Volite da jedete cveklu? Da li ste znali da cvekla, pored brojnih lekovitih dejstava, može da se koristi i za čišćenje jetre? Svež i prirodni sok od cvekle je odličan prirodni lek za čišćenje jetre, a naročito za čišćenje masne jetre. Čišćenje jetre cveklom – sok za čišćenje jetre od cvekle možete konzumirati samostalno, ili u kombinaciji sa sokom od šargarepe. Naime, cvekla i šargarepa sadrže aktivne materije koje utiču ppozitivno na jetru i vrše njeno prečišćavanje (flavonoidi i beta karoten).

Čaj za čišćenje jetre

Postoji zaista veliki broj čajeva za čišćenje jetre. Čaj za čišćenje jetre deluje hepatoprotektivno i čisti jetru od nagomilanih toksina, te poboljšava njeno funkcionisanje. Navešćemo neke od najviše korišćenih čajeva za čišćenje jetre.

Čajevi za čišćenje jetre:

  • čaj od korena đumbira
  • čaj od korena maslačka
  • čaj od sikavice
  • zeleni čaj
  • crni čaj
  • čaj od slatkog korena
  • čaj od nane
  • čaj od žalfije

Čišćenje jetre sa maslinovim uljem

Čišćenje jetre sa maslinovim uljem je stari narodni lek. Maslinovo ulje za jetru se najčešće koristi u kombinaciji sa svežim limunovim sokom, kako bi dejstvo bilo još jače. Dakle, svako jutro na prazan želudac popijte kašiku maslinovog ulja pomešanog sa kašikom svežeg soka od limuna. Probajte ovo mesec dana svako jutro, rezultati sigurno neće izostati.

Suvo grožđe za čišćenje jetre

Volite da jedete suvo grožđe? Da li ste znali da suvo grožđe za čišćenje jetre daje odlične rezultate?

Postupаk zа čišćenje i detoksikаciju jetre, koristeći suvo grožđe (osim čišćenjа telа sа pirinčem) je veomа moćno sredstvo zа oporаvаk orgаnizmа i njegovog oslobаđаnjа od toksina.

Čišćenje jetre suvim grožđem:

1. Stаvite polа šoljice suvog grožđа u toplu vodu ujutro. Posle 15 minutа oprаti suvo grožđe dobro sа tekućom vodom.

2. Stavite oprаno suvo grožđe u čašu i nаpunite je do vrhа sа prokuvanom vodom (vodom koja je proključala pa ste je ostavili da se prohladi na sobnojtemperaturi). Ostаvite grožđe tаko da stoji 24 sаtа (do sledećeg jutrа).

3. Sledećeg jutrа popijte nаpitаk i jedite suvo grožđe nа prаzаn stomаk. Ležite u krevetu 1.5-2 sаtа i postаvite toplu oblogu (ili još bolje termofor) nа desnu strаnu stomаkа.

Ovа procedurа se obаvljа jednom nedeljno. Trаjаnje čišćenjа jetre suvim grožđem je mesec dаnа (tj. jednom nedeljno tokom mesec dаnа) i dvа putа godišnje.

Slično>>> Namirnice za čišćenje jetre

Čišćenje jetre po Malahovu

Ruski narodni lekar, Malahov, dao je odličan recept koji se odnosi na čišćenje jetre. Čišćenje jetre treba sprovoditi u prolećnim mesecima, kada je jetra najjača.

Čišćenje jetre po Malahovu:

Na sam dan čišćenja jetre do 14 h uzimati samo bareno povrće i čvrstu hranu, a posle toga je dozvoljeno konzumiranje samo vode i čajeva. U 20 h pije se čaj za čišćenje creva ili gorka so. Zatim u 22 h uzimate maslinovo ulje sa sokom od grejpa i limuna sa malo cimeta, gde je odnos ulja i soka 1:1 – uzimate količinu od 3 dl. Ovaj napitak se pije u stojećem položaju u roku od 5 minuta, a preporučuje se da se uzima sa dve široke slamke. Preporučuje se da se stavi termofor na predeo gde se nalazi jetra. Uveče spavati tako što ćete leći na desnu stranu, kako bi se izvršio pritisak na jetru i omogućilo delovanje aktivnih sastojaka preko noći.

Sutradan oko 6 h ujutru, ponovo uzeti čaj za čišćenje ili gorku so, da bi se obezbedilo izbacivanje otrova iz creva, a hranu ne treba uzimati do 10 h ujutro (do tada se mogu piti voda i čajevi), a u 10 h se preporučuje da uzmete sveže isceđen sok od mešavine cvekle, šargarepe, celera, zeleni i jedne jabuke – u količini od pola litra. Sok se pije polako, svaki gutljaj se zadržava u ustima nekoliko sekundi – kako bi seomogućila bolja efikasnost napitka. Ovaj sok regeneriše ćelije jetre. U podne možete pojesti supu od povrća, a čvrsta hrana može da se uzima tek u popodnevnim satima i to u manjim količinama.

Saznajte više>>>   Gorka so za čišćenje jetre i žuči

--------------------------

loading...
---
Loading...