Ražena pogača recept za hronoishranu

Ova ražena pogača za hronoishranu je malo komplikovanija za pripremanje zbog brojnih sastojaka ali ako uložite malo truda sigurno nećete zažaliti.Potrebno je više sastojaka ali se svi koriste u malim količinama pa kad ih jednom nabavite moći ćete da pečete pogaču više puta.

Sastojci:
4 šolje (2 dl) ražanog brašna, 1/2 šolje (2 dl) heljdinog brašna, 1,5 šolja (2 dl)ječmenog brašna, morska so, 6 kašika ulja od semenki grožđa, 2 kašike psilijuma, 3 kašike mlevenog lana, 1 kašika susama, 8 dl vode, sok od 1/2 limuna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo.

1. U vanglici sjedinite polovinu ražanog brašna s heljdinim i ječmenim brašnom. Dodajte psilijum, mleveni lan, susam i malo morske soli po ukusu. Sipajte vodu i ulje pa izmešajte. Postepeno dodajite preostalo ražano brašno i ručno mesite dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekrijte prianjajućom folijom i ostavite najmanje pet sati da nadođe.

2. Nakon mirovanja, u testo dodajte mešavinu soka od limuna, sode bikarbone i praška za pecivo, pa mutite mikserom s nastavkom za testo oko 5 min.

razena pogaca

3. Testo preručite na radnu površinu posutu ražanim brašnom, pa dlanovima oblikujte pogaču.

4. Tepsiju obložite papirom za pečenje, stavite u nju pogaču i premažite je vodom. Pecite je u zagrejanoj remi na 200°C oko 45 min. Nakon toga, prekrijte je folijom i nastavite s pečenjem još 15 min.

--------------------------

loading...
---
Loading...