Sklekovi za grudi

Žene obično zanima na koji način određene vežbe mogu poboljšati veličinu i čvrstinu njihovih grudi. Ako želite da podignete grudi na prirodan način, vežbe za grudi poput sklekova mogu ojačati grudne mišiće, što će za posledicu imati donekle čvršće grudi. Ipak, pošto su dojke zapravo masno tkivo, vežbe za grudi ih neće uvećati.

Vežbe za grudi za žene

Sklekovi mogu dosta pomoći u ojačavanju grudnih mišića, a ako zaista želite da što bolje učvrstite grudne mišiće, ubacite i druge vežbe koje aktiviraju grudne mišiće. Dizanje tegova na različite načine je jedna od vrlo efikasnih vežbi za mišiće grudi i na taj način možete ojačati grudi. Takođe, vežbe sa medicinskom loptom, a pogotovo sklekovi će ojačati vaše grudi i istovremeno vas dovesti u bolju kondiciju.

sklekovi za grudi

Sklekovi su vežba za koju vam nije potrebna nikakva posebna oprema i relativno brzo i lako dobijate tonus, jačinu i izdržljivost mišića ruku, ramena i grudi. U normalnim uslovima, bez većih promena u ishrani, rađenje samo sklekova će imati relativno mali uticaj na veličinu vaših grudi.

Sklekovi za žene

Sklekovi su jedna od običnih gimnastičkih vežbi gde vam jedini otpor pruža vaša telesna težina. Kako biste pravilno radili sklekove, počnite tako što ćete se spustiti na dlanove dok su vam ruke raširene u ravni ramena i ruke ispravljene, a dlanovi ravno na podu. Neka vam telo bude potpuno ispravljeno, kao daska. Postepeno se spuštajte tako što ćete savijati laktove. Zatim se vratite u prvobitni položaj tako što ćete opet potpuno ispraviti ruke, a zatim ponovite vežbu.

Sastav grudi

Dojke se zapravo sastoje od žlezdanog tkiva, žlezdanih kanala, vezivnog tkiva i masnoća, ali nemaju mićiće. Žlezde koje služe za lučenje mleka i  njihovi kanali vode mleko do bradavica. Vezivno tkivo služi kao potpora za grudi i ono je odgovorno za oblik grudi. Veličina grudi najviše zavisi od količine masnoća koje se nalaze pod kožom. Pektoralni mišići, koji se nalaze ispod dojki, su mišići grudi i nemaju veze sa veličinom dojki.

Mišići grudnog zida

Prednji deo grudnog zida se sastoji od rebara i grudnih kostiju, kao i mišića koji se nalaze između rebara. Van grudnog zida, tačno iza dojki, se nalaze mišići kojima se pokreću ramena i ruke i uključuju glavni grudni mišić, kao i neke manje mišiće. Sa strane se nalaze delovi najšireg leđnog mišića.

Efekat sklekova na veličinu grudi

Ako redovno radite sklekove, to će dosta ojačati i tonirati mišiće ruku, ramena i grudi. Malo, ali vidno uvećanje grudi će se desiti kada se ovi mišići razviju redovnim vežbanjem. Dojke se nalaze tačno ispred mišića grudnog zida i neće se previše uvećati vežbanjem. Primetićete da su se malo uvećale kako vam rastu mišići. Ako počnete i sa aerobikom i promenite način ishrane, grudi se mogu i smanjiti ako se u organizmu smanji količina masnoća, ali to nije direktan rezultat rađenja sklekova.

--------------------------

loading...
---
Loading...