Soda bikarbona i limun – upotreba za lice, akne, zube, nokte…

U ovom članku saznajte:

– Soda bikarbona i limun upotreba
– Soda bikarbona i limun za lice
– Protiv akni i bubuljica
– Za nokte
– Za izbeljivanje zuba

Soda bikarbona i limun su nešto što svi imamo u svojoj kuhinji, nešto što ne košta puno, a zajedno imaju veoma lekovito dejstvo na naš organizam. Ovim potvrđujemo da su lekovite materije svuda oko nas, samo je potrebno da budemo dobro informisani i da umemo pravilno da ih primenimo.

Soda bikarbona je alkalna po svom sastavu i kao takva koristi se za neutralisanje kisele sredine. Koliko puta ste čuli da kada neko ima problema sa preteranim lučenjem želudačne kiseline, popije čašu vode u kojoj je rastrvorena soda bikarbona? Soda bikarbona je i prirodno abrazivno sredstvo, koristi se kod čišćenja kože i izbeljivanja zuba.

limun i soda bikarbona

Lekovitost limuna je već odavno uočena. Kada se neko prehladi, prvo što mu se preporučuje jeste da koristi što više limuna u ishrani. Limun je takođe sredstvo koje ima sposobnost da nagriza i čisti, pa se i on koristi kod čišćenja kože i izbeljivanja zuba. Limun je prepun vitamina C i njegovim korišćenjem jačamo svoj imunitet i možemo da se izborimo protiv raznih infekcija.

Soda bikarbona i limun za lice

Ako želite savršen ten, koristite sodu bikarbonu i limun! Soda bikarbona se koristi za piling lica, uklanjajući mrtve ćelije sa kože, čime se pore otvaraju i čisti lice. Dovoljno je da se napravi pasta od sode bikarbone i vode i nežno umasira u vlažnu kožu lica. Takođe, ima sposobnost da ubija bakterije, upravo zbog svog alkalnog sastava, pa se koristi za lečenje akni i bubuljica.

Limun takođe čisti lice, sprečava mašćenje kože, osvežava ten i izbeljuje pege i fleke po licu.

Kombinacija limuna i sode bikarbone za lice predstavlja vrhunski koktel prirodnog čišćenja i osvežavanja kože! Oni i kao antioksidanti, usporavaju starenje kože, pa je koža lica meka i elastična.

Pogledajte>>> Maske za lice i piling sa sodom bikarbonom

Soda bikarbona i limun za bubuljice i akne

Soda bikarbona i limun predstavljaju jednu od najboljih kombinacija za lečenje problema bubuljica i akni. Već smo napomenuli da alkalni sastav sode bikarbone pogoduje uništavanju bakterija koje uzrokuju ove probleme na koži. Takođe, kada se radi piling sodom, lice se čisti I tako se sprečava nastanak bubuljica i akni.

Limun ima antimikrobno delovanje i sposobnost čišćenja i odmašćivanja kože lica.

Potrebno je da umasirate sodu bikarbonu u kožu lica nakon umivanja, ostaviti da odstoji neko vreme kao maska, zatim isprati i očistiti lice sokom od limuna. Kako je ova maska vrlo jaka i agresivna, ne preporučuje se korišćenje više od jednom nedeljno.

Slično>>> Limun za kožu i lice bez akni

Upotreba sode bikarbone i limuna

Soda bikarbona neutrališe pojačano lučenje želudačne kiseline, te se koristi kod različitih tegoba sistema organa za varenje. Takođe može da razlaže masne materije u organizmu, pa olakšava varenje hrane. Dovoljno je da popijete čašu vode u kojoj ste rastvorili malo sode bikarbone. Kada se pomeša sa vodom, soda bikarbona se brzo otapa i brzo apsorbuje u crevima, te ima efikasnije dejstvo na neutralizaciju kiseline. Možete ovako, a možete i u kombinaciji sa limunom – dakle dodate kašičicu sode bikarbone u sok od limuna. Na ovaj način ćete takođe ublažiti želudačne smetnje.

Soda bikarbona neutrališe i kiselost mokraće, koja pogoduje razvoju kamena i peska u bubregu, stoga se može koristiti i kod ovih stanja. To takođe važi i za infekcije urinarnog trakta.

Evo šta su američki lekari pronašli o napitku od limuna i sode bikarbone >>>>

Možete koristiti i rastvor sode bikarbone u vodi za ispiranje usta i održavanje higijene usne duplje.

Kombinacija sode bikarbone i limuna je pravi eliksir za lečenje mnogih bolesti, pa čak i onih najtežih. Kada se ujedine, limun i soda bikarbona dovode do jake baznosti sredine, čime se neutrališe kisela sredina koja pogoduje razvoju mnogih bolesti. Zajedno se mogu koristiti za lečenje problema sa želucem, za održavanje higijene usne duplje i izbeljivanje zuba.

Povezano>>> Medicinska upotreba sode bikarbone

Ono što možda niste znali, to je da se kombinacija sode bikarbone i limuna koristi za prevenciju ili lečenje kancerogenih bolesti! Istraživači su dokazali da soda bikarbona i limun uništavaju ćelije raka, pa se sve više govori o njihovom antikancerogenom dejstvu.

Limun i soda bikarbona su moćni antioksidanti, pa se koriste za detokcikaciju organizma. Mogu da se koriste za lečenje bezazlenih infekcija, pa sve do težih oblika bolesti kao što je rak.

Upotreba sode bikarbone i limuna – recept: kašiku sode bikarbone razmutiti u 250 ml vode i dodati sok od jedne polovine limuna. Ovo se pije ujutru na prazan stomak.

Bitno je napomenuti da je poželjno koristiti medicinsku sodu bikarbonu, jer je ona prečišćena od aluminijuma.

Slično>>> 50 načina da se upotrebi soda bikarbona za lepotu i zdravlje

Soda bikarbona i limun za nokte

Nokti su vrlo osetljivi i mora im se posvetiti posebna nega. Soda bikarbona omekšava kožu oko noktiju i vraća sjaj noktima. Potrebno je samo da uronite prste u pastu od sode bikarbone.

Ukoliko uronite prste u sok od limuna, ili jednostavno istrljate nokte ovim citrusom, vaši nokti će biti jaki, čvrsti, a fleke na noktima otklonjene.

Povezano>>> Maslinovo ulje za nokte, kožu i kosu

Soda bikarbona i limun za zube

Soda bikarbona i limun se koriste za prirodno izbeljivanje zuba, pa još od vremena naših baka.

Potrebno je da pola isceđenog limuna pomešate sa pola kašičice sode bikarbone i tako dobijenu smesu nanesete na zube. Držite 1-3 minuta, a potom dobro isperite. Ovaj postupak takođe ne bi trebalo često ponavljati, najviše jednom nedeljno. Soda bikarbona i limun nagrizaju kamenac i time izbeljuju zube, a takođe pomažu i čišćenju zuba. Generalno se koriste za održavanje higijene usne duplje, jer uništavaju patogene bakterije.
Saznajte više>>> Soda bikarbona za zube dobro rešenje ili ne

--------------------------

loading...
---
Loading...