Šta je dobro za brzi rast obrva

Mnoge žene brinu zbog izgleda svojih proređenih obrva.Iako nema trika koji će učiniti da one brzo izrastu, postoje jednostavna sredstva kojima možete pospešiti rast.

Lepo oblikovane obrve uokviruju lice i čine da oči deluju krupnije, što voli svaka žena koja brine o svom izgledu. Problem je u tome što nemaju svi guste obrve koje se lako mogu oblikovati. Ako su vam obrve tanke, imate manje opcija na raspolaganju kada je u pitanju isticanje očiju. Obrve možete obojiti olovkom u odgovarajućoj boji ili popuniti senkom za obrve. Međutim, ovo su samo privremena rešenja koja morate da ponavljate svaki put kada izlazite iz kuće. Mnogo je bolje upotrebiti neku od metoda pomoću kojih će obrve brže izrasti.

Kako da vam obrve brže rastu

Svako bi voleo da ima lepe obrve budući da one mnogo utiču na celokupan izgled lica. Više je faktora koji mogu negativno da utiču na gustinu dlačica, bilo da je u pitanju prečesto čupkanje, kozmetički preparati ili sredstva za skidanje šminke. Bilo da su vam obrve prirodno retke ili preterano počupane, retke obrve loše izgledaju i stvaraju vam poteškoće prilikom izbora šminke. Najvažnije je, stoga, rešiti pitanje oporavka obrva.

Ponovni rast obrva nije brz proces, pa ne očekujte da ćete već nakon nekoliko nedelja imati guste obrve. U odnosu na druge vlasi na ljudskom telu, obrve najsporije rastu. Ako ste ih slučajno iščupali iz korena, vreme neophodno za njihovo obnavljanje biće još duže. Jednoj vlasi potrebna su skoro dva meseca da se regeneriše. Međutim, postoji nekoliko efiskasnih načina da se njihov rast ubrza:

Pre nego što bilo šta preduzmete, treba da imate nekoliko stvari na umu. Ne prvom mestu morate da prestanete sa depiliranjem, čupanjem ili bilo kojom drugom metodom uklanjanja dlačica. Zatim je važno da izbegavate primenu kozmetičkih preparata ili hemikalija na obrvama.

Ako potražite topikalni lek, videćete da postoji veliki izbor, kao i da neke marke kozmetičkih preparata čak i garantuju dobre rezultate. Ipak, bolje je ne uzdati se u promotivne trikove i osloniti se na prirodne metode.
Jedno od najboljih rešenja koje biste mogli primeniti je čisto maslinovo ulje. Jednostavno ga namažite na obrve uz pomoć štapića za uši svako veče pre odlaska na spavanje, a ujutru isperite.

Još jedno ulje koje je pokazalo odlične rezultate je ricinusovo ulje. Pošto je prirodno veoma viskozno, možete umočiti štapić za uši u njega i naneti ga na obrve kako biste ih učinili gušćim.

Verovali ili ne, i vazelin je odličan proizvod ako želite da ubrzate rast dlačica. Vazelin je lak za upotrebu, pošto vam neće cureti ili vas isflekati, tako da ga možete stavljati na obrve najmanje dvaput dnevno. vazelin, u kombinaciji sa ricinusovim uljem, daje najbolje rezultate.

Saznajte>>> Kako da pravilno negujete obrve i trepavice

Krema na bazi retinoinske kiseline je takođe popularan proizvod kojim se postiže veća gustina obrva, a možete je kupiti bez recepta. Međutim, vodite računa da odaberete proverenog proizvođača pre nego što počnete sa upotrebom ovakve kreme; isto važi i za bilo koji drugi proizvod namenjen ponovnom rastu dlačica.

Povezano>>> Ricinusovo ulje za brzi rast obrva

Rastvor koji sadrži minoxidil i koji se koristi protiv ćelavosti (prodaje se pod imenom “Rogaine”) takođe može da se koristi za obnavljanje obrva. Pažljivo ga primenite štapićem za uši, dva puta dnevno.

Povezano>>>
prirodni melemi za rast obrva

Kada jednom dlačice ponovo izrastu, postigli ste trajno rešenje. Vaše zdrave i guste obrve možete dalje sređivati bilo depilacijom ili čupanjem koncem, oblikujući ih prema vašem licu. Do tada, naoružajte se strpljenjem, i suzdržite se od čupkanja i depiliranja kako bi se vaše obrve što pre oporavile.

--------------------------

loading...
---
Loading...