Šta je najbolje za mitisere ? Maska, limun, trake…

U ovom članku čitajte:

– Šta je najbolje za mitisere
– Kako očistiti lice od mitisera
– Masaka za mitisere
– Limun
– Trake
– Kako napraviti flastere za mitisere

Kada čujemo reč mitiseri gotovo svi znamo da su to male crne tačkice, kojih ima gotovo na svakom licu i da izgledaju vrlo neprijatno, ali da vidimo šta kaže teorija. Prema definiciji mitiseri nastaju od preteranog lučenja ulja i sebuma lojnih žlezda, usled čega dolazi do zatvaranja pora. Zatim tako zatvorene pore dolaze u dodir sa raznim nečistoćama, prašinom i bakterijama, pa u reakciji sa kiseonikom iz spoljne sredine poprimaju vrlo ružnu, crnu boju.

za mitisere

Šta je najbolje za mitisere

Ako vas zanima šta je najbolje za mitisere, odnosno kako da ih se na vrlo jednostavan način rešite, prvo pravilo je da ih nikako ne treba cediti, jer ćete napraviti da koža vašeg lica izgleda još gore.
Uzevši u obzir da mitiseri nastaju usled pojačanog lučenja masnoće, ni u kom slučaju se ne savetuje korišćenje masnih krema za negu kože lica, jer će se oni samo širiti.

Takođe, treba znati da u doba pojačanog lučenja hormana, tokom trudnoće recimo ili pred menstrualni ciklus mitiseri postaju još brojniji.

Kako očistiti lice od mitisera

Da biste očistili lice od mitisera neophodno je najpre da iz upotrebe izbacite masne kreme i sve one proizvode koje koristite često, a koji pospešuju lučenje masnoća, te da negu licu počnete da sprovodite na prirodan način, u čemu će vam svakako pomoći blagi piling od recimo projnog brašna i maska za mitisere.

Nakon što obavite piling kože lica bilo kojim prirodnim sredstvom, nanesite blagi losion, koji ni u kom slučaju ne sme biti baziran na ulju. Tek kada se losion osuši, možete eventualno naneti kremu za lice, ali isključivo hidrantnu.

Maska za mitisere

Postoje brojne prirodne maske za mitisere, koje će vam pomoći da se rešite ove neprijatnosti i omogućite koži vašeg lica da zablista.

Jedna od najčešćih maski koja se preporučuje je maska za mitisere od belanceta. Priprema se jednostavno : umutite jedno belance, pa mu dodajte 2 kašike mekaog kukuruznog brašna. Sastojke sjedinite, pa nanesite masku na lice i ostavite da deluje oko 30 minuta. Nakon što maska za mitisere deluje, isperite lice mlakom vodom.

Limun za mitisere

Limun za mitisere je jedno od najpreporučljivijih prirodnih sredstava, a koristi se vrlo jednostavno. Iscedite sok od limuna i nanesete ga na lice, pa ostavite da stoji preko noći, a sutradan lice samo isperite mlakom vodom.

Trake za mitisere

Iako ih zovu trake za mitisere one se, takođe pripremaju vrlo jednostavno kao i maska za mitisere. Stim što se trake za mitisere preporučuju za skidanje crnih tačkica u regiji nosa, ali i u drugim regijama lica gde su koncentrisani mitiseri, poput recimo čela.

Pomešajte 1 kesicu želatina u prahu sa kašikom mleka. Ovu smesu kratko zagrejte u mikrotalasnoj ( dovoljno je 10 sekundi ). Kada se prohladi, nanesite na određeni deo lica na kom su koncentrisani mitiseri i sačekajte da se u potpunosti ohladi, a nakon toga skinite traku od želatina. Nakon toga možete naneti malo hidrantne kreme.

Kako napraviti flastere za mitisere

Trake za mitisere i flasteri se pripremaju, zapravo na isti način. Iako se mogu kupiti i gotovi proizvodi koji se koriste za uklanjanje mitisera, svakako je najbolje da prvo probate neko od prirodnih sredstava, bilo da je to limun za mitisere ili maska, flaster, traka… Gotovo je sigurno da će vam neko od ovih prirodnih sredstava pomoći da ih se rešite.

Saznaj više>>> Kako ukloniti mitisere sa lica prirodnim putem

--------------------------

loading...
---
Loading...