Steznik za stomak, oblikovanje tela i mršavljenje

Gotovo da ne postoji žena koja u nekom trenutku nije poželela da salo koje se nagomilalo na njenom stomaku jednostavno nestane. Ipak, iako ne postoji magični štapić, postoji nešto što će joj sigurno pomoći, pa makar i na kratko.

Šta je steznik za stomak i zašto se nosi

Iako je steznik za stomak već dugo vremena sastavni deo veša mnogih žena, ne može se zaboraviti da postoje i one pripadnice lepšeg pola koje se pitaju šta je steznik za stomak i zašto se nosi? A odgovor na ovo pitanje je, zapravo prilično jednostavan jer, kao što mu i sam naziv kaže, u pitanju je donji veš čija namena je da stegne mišiće na stomaku i tako vam omogući da obučete čak i usku haljinu, a da izgedate odlično.

steznik za stomak

Steznik za stomak i oblikovanje tela

Bez obzira što se steznik za stomak svakako preporučuje u nekim situacijama, činjenica je da on ne može trajno da utiče na oblikovanje tela. U principu, on će vam pomoći u onim situacijama kada je potrebno da obučete neki komad odeće koji prijanja uz vaše telo, pa bi trebalo da izbegnete da se tada vidi i nagomilano salo na vašem stomaku.
Iz tog razloga se i dovodi u vezu steznik za stomak i oblikovanje tela, ali ako ste zainteresovani da vaše salo na ovom delu tela zaista nestane ili se smanji, onda bi trebalo da razmislite o vežbama ili nekom drugom načinu koji će imati trajan efekat.

Da li je dobar za mršavljenje

Kako primarna namena koju ima steznik za stomak ni u kom slučaju nije vezana za mršavljenje, onda bi i odgovor na pitanje da li je dobar za mršavljenje glasio: naravno da nije!

Osnovna svrha koju on ima podrazumeva potporu olabavljenim mišićima na stomaku i delu bedara, a kako bi se u određenom vremenskom periodu oni vratili u prvobitno stanje, dok je mršavljenje nešto sasvim drugo.

Steznik za stomak posle porođaja

Obično se preporučuje nositi steznik za stomak posle porođaja, a kako bi se olabavljeni mišići na ovom delu tela vratili u normalu što pre.

Međutim, trebalo bi da budete obazrivi, a naročito ukoliko se niste porodili prirodnim putem, već carskim rezom. U svakom slučaju je dobro da steznik za stomak posle porođaja počnete da nosite tek kada prođe određeni vremenski period, odnosno kada budete otišli na prvu konktrolu kod svog ginekologa, koga možete i da pitate da li na osnovu vašeg zdravstvenog stanja preporučuje da ga nosite ili ne. U suštini je najbolje da počnete da ga nosite najpre sat ili dva, pa da postepeno vreme nošenja povećavate. Podrazumeva se da ukoliko primetite određene smetnje dok ga nosite, treba da prekinete, pa da nakon nekog vremena ponovo pokušate da ga koristite.

Da li je dobar i za muškarce

Iako se često, kada je u pitanju steznik za stomak može čuti pitanje da li je dobar i za muškarce, odgovor na ovo pitanje ćemo ipak prepustiti pripadnicima muškog pola, koji bi trebalo da imaju na umu da je ovaj komad veša ipak primarno namenjen pripadnicama ženske populacije.
Naravno, svako ima pravo na izbor, ali i posledice svojih izbora…

Gde kupiti i kolika je cena

U principu, ako vas zanima da nosite steznik za stomak, onda će vas sigurno i zanimati gde kupiti i kolika je cena? Ipak, ovde se treba fokusirati najpre na kvalitet, uzevši u obzir da steznik možete da kupite i na pijaci i u butiku, ali morate imati na umu da se u svakom slučaju preporučuje da odaberete onaj koji je izrađen od kvalitetnijih materijala, jer će vam duže trajati, ali i sasvim sigurno bolje stajati.

Saznajte više::: Steznik Top šop

Što se tiče cene, ona zaista mnogo varira, pa tako steznik za stomak koji kupite na pijaci može da vas košta svega 500 dinara, dok oni u buticima, koji su i kvalitetniji mogu da koštaju između 2 i 4 hiljade dinara, tako da sve zavisi od vašeg izbora.

--------------------------

loading...
---
Loading...