Strije na stomaku, grudima, nogama, zadnjici, rukama…

Možda najčešća neprijatnost u estetskom smislu koja muči mnoge pripadnice lepšeg pola svih životnih dobi, uz celulit svakako su i strije na stomaku, grudima, nogama, zadnjici, rukama gde se najčešće javljaju.

Sreća, te pored toga što su samo neprijatne za oko, ova oštećenja unutrašnjeg sloja kože ne mogu da izazovu nikakve zdravstvene probleme.

Iako vam može zvučati čudno, strije na stomaku, grudima, nogama, zadnjici, rukama i drugim delovima tela, često muče i pripadnike jačeg pola, ali im one ne zadaju takvu muku, jer se jednostavno muškarci time najčešće ne opterećuju, berem ne u velikoj meri.

Strije na stomaku, grudima, nogama, zadnjici, rukama…

strije

Strije na stomaku, grudima, nogama, zadnjici, rukama gde se najčešće javljaju najviše opterećuju pripadnice nežnijeg pola pred početak letnje sezone. Ali, valjalo bi da imate na umu da ova neprijatnost nije nastala preko noći, pa isto tako preko noći ne može ni da se ukloni. Zato je vrlo važno da budete izuzetno uporni i istrajni u ovom procesu, koji može trajati i mesecima.

Povezano>>>  Kako ukloniti strije: pomažu bademovo i ricinusovo ulje

Kako ukloniti strije na stomaku

Pitanje koje najčešće muči žene svakako je kako ukloniti strije na stomaku, jer je ovaj deo tela najizloženiji pojavi strija.

Strije na stomaku se najbolje uklanjaju kombinacijom pravilne ishrane i prirodnim sredstvima : pilingom i kremom, a možete koristiti i limunov sok. Jednostavno utrljavajte sok od limuna nakon što uradite piling i ostavite ga da deluje 10 – ak minuta. Nakon toga isperite kožu mlakom vodom, osušite peškirom i onda nanesite kremu za strije.

Povezano>>> 10 načina za uklanjanje strija

Kako ukloniti strije na grudima

Strije na grudima se najčešće javljaju kod porodilja i vrlo je važno da ako želite da saznate kako ukloniti strije na grudima najpre imate na umu da se ovaj deo tela ne sme tretirati nikakvim pilingom ili masirati. Zato, da biste uklonili strije na grudima jednostavno utrljavajte maslinovo ili ricinusovo ulje, vrlo pažljivo i bez pritiskanja.

Ukoliko vam ne odgovara ovo ulje, možete koristiti kokosovo ulje, a možete pripremiti i domaći melem koji se koristi za uklanjanje strija na svim delovima tela. On se spravlja od : 100 mililitara čistog maslinovog ulja, praha iz 7 kapsula vitamina E, praha iz 3 kapsule vitamina A i 75 mililitara Aloe vera gela. Na kraju, dodajte malo ulja po izboru. Kada sjedinite sve sastojke, sipajte ih u staklenu ili plastučnu posudu i čuvajte u frižideru.

Da biste postigli zadovoljavajući efekat, trebalo bi jednom do dva puta svakoga dana da ovom kremom mažete mesta na kojima imate strije.

Kako ukloniti strije na zadnjici i nogama

Strije se vrlo često pojavljuju i na ovim delovima tela. Pitanje kako ukloniti strije na zadnjici i nogama zahteva vrlo kompleksan odgovor, jer je najpre važno da koristite prirodan piling, koji ćete pripremiti od iste količine šećera i soli, te u njega dodati malo maslinovog, ricinusovog, kokosovog ili drugog ulja po izboru.

Nakon što nanesete ovaj piling na zadnjicu i noge, ostavite ga da kratko deluje, pa isperite mlakom vodom. Utapkajte peškirom vodu koja je ostala na ovim delovima tela, pa uradite blagu masažu odabranim uljem.
U principu, ovaj tretman bi trebalo da radite dva do tri puta u toku nedelje ukoliko je moguće, a efekat je najčešće vidljiv nakon par nedelja upornog sprovođenja.

Uklanjanje strija prirodnim putem

Ukoliko vas zanima uklanjanje strija prirodnim putem, najvažnije je na prvom mestu da se pravilno hranite, unosite dovoljnu količinu tečnosti i da negujete svoju kožu adekvatnim melemima i losionima za telo.
Takođe, savetuje se da unosite manje slana jela, te da više jedete namirnice koje sadrže dosta vitamina E, kao i da redovno koristite prirodni piling i negujete kožu melemima na bazi maslinovog, ricinusovog i kokosovog ulja ili specijalno napravljenim kremama za tu svrhu.

Povezano>>> Dijeta za strije

Strije u pubertetu

Kako se strije najčešće javljaju kada dođe do naglog povećanja telesne težine, one se takođe javljaju i u periodu puberteta. Strije u pubertetu se najčešće javljaju kada dete naglo izraste, usled čega dolazi i do širenja kože, a samim tim se oštećuje njen unutrašnji sloj što rezultira pojavom strija.

Strije u pubertetu u većini slučajeva spontano nestanu vremenom, ali ukoliko su naročito izražene može se koristiti neki prirodni melem ili ulje za uklanjanje strija prirodnim putem.

Strije kod muškaraca

Strije kod muškaraca se, takođe često javljaju, ali je prava sreća da se pripadnici jačeg pola ne opterećuju previše svojim izgledom, pa im često strije i ne smetaju u tolikoj meri.
Princip lečenja strija kod muškaraca je isti kao i kod žena, a svakako je najbolje odlučiti se za uklanjanje strija prirodnim putem.
Ukoliko baš osoba nema mnogo strpljenja, postoji mogućnost i da se strije kod muškaraca, kao i kod žena, uostalom uklone laserima.

--------------------------

loading...
---
Loading...