Upotreba ricinusovog ulja za kosu

Zašto redovna upotreba ricinusovog ulja tako dobro deluje na kosu ?

Ricinusovo ulje se koristi još od vremena starih Egipćana. Ovo ulje ne samo da kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu teksturu već ubrzava i rast.

Glavna odlika ricinusovog ulja je mala molekularna težina koja mu omogućava lako prodiranje. Zbog toga je ovo ulje poželjno sredstvo za hidrataciju kose jer lako ulazi u koren kose.Primenom ricinusovog ulja dobićete dubinsku hidrataciju ćelija.Ono sadrži retku masnu kiselinu koja se zove ricinoleična kiselina, a koja se može naći samo u ovom ulju i u pojedinim vrstama gljiva. Zbog visokog sadržaja pomenute kiseline, ricinusovo ulje pokazuje jaka anti-mikrobna i anti-upalna dejstva.

Ricinusovo ulje je pravi melem za kosu, osim što utiče na njeno ukupno zdravlje, njegova upotreba poboljšava i teksturu i ubrzava rast dlake. Takođe, ricinusovo ulje se smatra najboljim prirodnim sredstvom za podsticanje rasta kose, čak i na mestima na kojima kosa ranije nije rasla.

Ricinusovo ulje2

Odlično je i za otklanjanje problema sa peruti, a redovnom upotrebom može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (farbanje, minival, izbeljivanje). Omega 9 masne kiseline, kojih u ovom ulju ima u izobilju, hrane dlaku Iznutra i vraćaju joj prirodnu vlažnost. Blagotvorno je i za teme koje takođe trpi posledice hemijskih tretmana.

Preporučuje se da ga nanosite na koren kose pre spavanja. Umasirajte ga nežnim pokretima u kožu temena, stavite plastičnu kesu i ujutru operite kosu na uobičajen način. Ponavljajte proces sve dok ne primetite poboljšanje stanja kose.

Ricinusovo ulje je i odličan regenerator za kosu Nanesite ga na kosu posle uobičajenog pranja. Ovo ulje je veoma gusto, tako da ga je dovoljno naneti u manjim količinama. Nakon nanošenja, kosu umotajte u topao peškir i ostavite da odstoji nekoliko sati. Nakon toga kosu dobro isperite.

Ricinusovo ulje pomaže kosi na više načina. Najpre hidrira kosu i vlasište. Pošto ima veliku moć upijanja, osim što oblaže dlaku, prodire i u njenu unutrašnjost i tako joj prenosi hranljive materije i minerale. Tretiranjem ricinusovim uljem, kosa će biti zdravija i mekša.

Ricinusovo ulje za kosu upotreba

Za najbolje rezultate preporučuje se upotreba hladno ceđenog ili jamajkanskog ricinusovog ulja (ono je dosta tamnije boje). Kvalitetno hladno ceđeno ulje je zlatno žute boje sa blagim mirisom biljke.
Ricinusovo ulje ubrzava rast kose i čini je zdravijom. Prije nanošenja, kosa treba da bude vlažna. Ulje nanijeti u manjim količinama na kosu. Držati dok kosa ne upije (minimalno 30 minuta, a najviše 2 sata). nakon toga dobro isprati kosu, nekoliko puta.

Povezano>>>  Pospešite rast kose ricinusovim uljem

Toplo ricinusovo idealno je za probleme temena. Dodavanje toplog ulja u gotove proizvode jako će pomoći hranljivim materijama da dopru najdublje u tjeme. Masiranje ulja u tjeme pomaže u borbi protiv peruti, suvog temena i gubitka dlake tj kose.

Ako imate tanku i masnu kosu treba je prati svaki dan, a ricinusovo ulje se može upotrebiti jednom sedmično.

Gušću i jaču kosu potrebno je prati jednu do dvaput nedeljno, a upotreba ricinusovog ulja se preporučuje jednom mesečno.

Previše česta upotreba ricinusovog ulja dovodi do otežanja kose, osim ako je dva puta našamponirate nakon što budete prali kosu posle maske.

--------------------------

loading...
---
Loading...