Vežbe koje sagorevaju najviše kalorija

Svesni ste da unosite više kalorija nego što vam je potrebno i sada želite to da promenite. Osim reduzkovanja ishrane, vežbanje je pravo rešenje a teretane u Beogradu mesto su na kojima možete da ostvarite svoje želje.

Treba da znate da nisu tačne tvrdnje da sagorevanje kalorija počinje tek nakon pola sata vežbanja. Dokazano je da su dovoljna samo četiri minuta za otpočinjanje ovog procesa.

Neka vam to bude motiv više da počnete odmah!

Nemate šta da izgubite – osim kalorija i kilograma.

vezbe

Vežbe koje brzo sagorevaju kalorije

Teretana Beograd je mesto u kome ćete pronaći različite sprave koje će vam pomoći da dođete do lepo oblikovanog tela – da izgubite na težini i da definišete mišiće. Ovde je jedna od ključnih stvari potrošnja kalorija, a neke vežbe to nam omogućuju više od drugih. Ne dvoumite se da potražite stručan savet na licu mesta. Mi preporučujemo da za početak iskoristite ketlbel. To je praktično teg sa ručkom. Posebno je pogodan za bolje oblikovanje kvadricepsa i gluteusa. Vežbanje sa njim ubrzava rad srca, a sagorevaju se 20.2 kalorije po minuti. Možete ga koristiti za mrtvo dizanje, za zamah, kao i za čučnjeve. Tri serije od deset ponavljanja idealne su za dolazak do rezultata. Ergometar za veslanje je idealna sprava kojom možete da sagorite više od 300 kalorija za pola sata. Trening je naporan, ali podaci koji se ispisuju na displeju će vas motivisati da uradite sve do kraja. Ukoliko više volite bicikl, obavezno ga uvrstite u svoj plan. Verovali ili ne, ova vožnja nam u minutu odnosi 87 kalorija.

teretane

Naravno, sagorevanje kalorija može da se ubrza i bez sprava. Jedna od najtežih, ali i najpoželjnijih vežbi je Burpee. Čučanj, sklek, čučanj – tri su pokreta koja će biti dovoljna da sagorite 1.43 kalorije po svakom ponavljanju. Sedam u minuti je optimum za rezultate, a trudite se da dođete do deset ponavljanja, jer će biti isti efekat kao pola minuta sprinta na biciklu. Sidni je sličan program, jer se sastoji od nekoliko zadataka. Pet zgibova, 10 sklekova i 15 čučnjeva vaš su izazov, koji treba da ponavljate tokom 20 minuta. Troši se 13 kalorija po minutu. Isto ćete postići i preskakanjem konopca, ukoliko ste u umerenom intenzitetu. Tabata čučanj izazov je za one koji mogu da urade osam serija ove vežbe – 20 sekundi vežbe, 10 sekundi odmora. Spustite se što više možete, a zamahujte ispruženim rukama pri spuštanju i podizanju. Izgubićete po minuti 13.4 kalorija.

Kako da dodatno ubrzate sagorevanje kalorija?

Veruje se da prosečna žena troši 1700 kalorija dnevno, a muškarac 2000 kalorija. Osim što ne treba da unesete kalorije koje nećete potrošiti, trebalo bi da pribegnete i nekim dodatni trikovima. Preporučuju se kardio vežbe, kao što su trčanje i plivanje, a teretana u Beogradu sigurno poseduje vreću na kojoj možete da iskažete svoj talenat za kik boks. Obavezne su i vežbe sa tegovima. Trudite se da ste što više u pokretu, a usput pijuckajte zeleni čaj, koji ubrzava metabolizam. Kada osetite da ste gladni, prezalogajite nešto ljuto bar jednom tokom dana.

--------------------------

loading...
---
Loading...