Vežbe za lako skidanje sala sa kukukova i butina

Redovno radite jednostavne vežbe za skidanje sala sa kukova i butina i za kratko vreme na ovim delovima tela će se umesto sala pojaviti mišići…

Većina žena se brine oko toga da svaka suvišna kalorija odmah „odlazi“ u kukove i butine. Nažalost, ovo nije samo plod bujne mašte. Pre menopauze, kod većine žena se masnoće talože na ovim mestima, jer genetski gledano, još od kamenog doba naslage sala na ovim mestima su pomagale ženama da „prebrode“ periode bez hrane.

Pre menopauze, kod većine žena se salo „lepi“ na ovim delovima tela i tako se stvara tzv. „kruškasta“ figura. Hiljadama godina se žene bore sa suvišnim masnim naslagama na ovim delovima tela. Žene koje lako apsorbuju masnoću, posebno u predelu kukova i butina obično lakše iznesu trudnoću i duže doje bebu čak i ukoliko „gladuju“ iz bilo kog razloga, jer je u tim periodima organizmu potrebno po dodatnih 1000 kalorija dnevno i tu vidimo genetiku na delu. Međutim, sadašnje generacije ovo smatraju velikim problemom.

Pogledajte i Vežbe za oblikovanje butina i zadnjice

Geni naših predaka koji su morali da očekuju i gladne godine uzrokuju rad hormona i enzima u organizmu koji suvišne kalorije pretvaraju u masne ćelije koje se talože na kukovima i butinama. Na primer, nivo estrogena kod nekih žena može biti znatno viši u odnosu na nivo tog hormona kod kojih se masnoće „ne lepe“ na ove delove tela (ili bar ne u tolikoj meri). U svakom slučaju – ne očajavajte jer postoji način da se otarasite suvišnih masnoća sa butina i kukova, „sagorite“ ih i pretvorite u mišiće. Sve što je potrebno je da redovno radite ove četiri vežbe za kukove i butine kako biste uništili suvišne masne ćelije.

Vežba 1. Stiskanje jastuka u sedećem položaju (vežba za unutrašnju stranu butina)

vezba za kukove

Sedite na stabilnu stolicu, koja se ne klati. Postavite stopala na patos tako da vam kolena budu savijena pod uglom od 90°. Stavite jastuče između kolena. Dišite tako da izdahnete svaki put kada stisnete jastuk butinama. Stiskajte ga tako kao da pokušavate da istisnete svo „punjenje“ iz njega. Sačekajte oko minut, dok dišete normalno. Zatim pustite jastuk i pređite na drugu vežbu.

Vežba 2. „Odupiranje rukama“ (vežba za spoljni deo butina i bedara)

vezba za butine

Sedite na čvrstu stolicu. Postavite stopala tako da vam kolena budu savijena pod uglom od 90 stepeni. Stavite dlanove sa spoljne strane kolena. Dok tako držite kolena, odupirite kolena o ruke, kao da pokušavate da ih raširite. Istovremeno, rukama „vraćajte“ kolena unazad tako da ne mogu da se pomere. Normalno dišite tokom ove vežbe. Radite je oko minut. Zatim pređite na treću vežbu.

Vežba 3. Podizanje nogu u sedećem položaju (vežba za prednji deo butina)

vezbe za butine i kukove

Sedite na stolicu i postavite stopala tako da vam kolena budu savijena pod uglom od 90°. Držite se rukama za stolicu sa strane. Dišite tako da izbacujete vazduh dok podižete i ispružate desnu nogu. Držite je u tom položaju oko 30 sekundi, normalno dišući. Zatim udahnite kada je spustite i ponovite postupak sa levom nogom. Zatim nastavite sa četvrtom vežbom.

Vežba 4. „Sedeći most“ (vežba za leđa, zadnjicu i zadni deo butina)

vezbe za kukove i butine

Sedite na stolicu i postavite noge tako da vam kolena budu pod uglom od 90 stepeni. Stavite ruke na ivicu stolice. Izdahnite dok podižete kukove i prebacite težinu na dlanove i stopala. Izdišite dok podižete kukove, i dalje „držeći“ težinu na dlanovima i stopalima. Nastavite da podižete kukove dok vam telo ne bude u položaju „mosta“. Ostanite tako 20-60 sekundi, dišući normalno. Vratite se u prvobitan položaj i zatim se vratite ne prvu vežbu. Uradite bar po četiri serije ovih vežbi tokom dana.

--------------------------

loading...
---
Loading...