Vojnička dijeta je brza i efikasna, zato i osvaja svet!

Moramo da priznamo da nismo baš sigurni kako je do ovoga došlo, niti na kom nivou je vojska uopšte uključena, ali trodnevna vojnička dijeta je iznenađujuće popularna opcija za one koji žele brzo da smršaju.

Ukoliko imate samo oko nedelju dana da se uglavite u malu crnu haljinu, vojnička dijeta može biti baš ono što vam treba.

Upozorenje: neki predlozi će vam možda zvučati gadno, i nekonvencionalno (zamislite hot dog i sladoled).

Vojnička dijeta nije za svakoga- ima malo kalorija, prilično je restriktivna i morate je se striktno pridržavati. Ali, pošto je poštujete samo tri dana, pa onda u naredna četiri možete jesti malo slobodnije, znači da je samo pitanje volje. A kad morate biti spremni za plažu ili imate važan događaj na koji idete za vikend, onda sigurno možete izdržati vojničku dijetu. Bez truda nema rezultata!

Ako niste zadovoljni rezultatima posle 4 dana pauze trodnevna vojnička dijeta može da se ponovi!

vojnicka dijeta za mrsavljenje

Šta nam se sviđa kod ove dijete

Većina dijeta se brzo zakomplikuje, oduže se, i često zahtevaju da merite hranu, nabavite puno sastojaka i izdvojite gomilu vremena za pripremu. U mnogim dijetama se nalaze i suplementi koji su često skuplji od prave hrane.

Dakle, to baš i nije preterano motivišuće. Vojnička dijeta je zato, i kratka i laka. I naravno, vrlo efektna za brz gubitak kilograma.

Šta se nalazi u planu ishrane kod vojničke dijete?

Jedan od najatraktivnijih aspekata vojničke dijete je njena jednostavnost. Ne morate da brojite kalorije ili lovite neke neobične namirnice; štaviše, verovatno biste mogli da započnete ovu dijetu danas, sa hranom koju imate u kuhinji. Svaki obork je osmišljen tako da ima malo kalorija i da vam pruži optimalnu količinu proteina, ugljenih hidrata i dijetetskih masti, za brzo sagorevanje masti.Vojna dijeta zaista zvuči jednostavno, ali ima sve što vam treba da brzo smršate. Kao što ćete videti, većina obroka zahteva jako malo kuvanja.

Trodnevna vojna dijeta

Svaki od tri obroka u tri dana je vrlo jasan i vojnička dijeta je ona koju ćete vrlo lako pratiti. Ukoliko ste vegan ili vegetarijanac, već znate čime da zamenite proteine ili mlečne proizvode.

Vojna dijeta jelovnik

 1. Dan – doručak
 • Pola grejpfruta
 • parče tosta- po mogućstvu od celog zrna
 • 2 kašike putera od kikirikija
 • šolja čaja ili kafe (sa kofeinom)
 1. Dan – ručak
 • Pola šolje tunjevine ili neka posna zamena za protein
 • kriška tosta
 • šolja kafe ili čaja (sa kofeinom)
 1. Dan – večera

120 grama bilo kog mesa ili proteinske zamene

 • šolja boranije
 • pola banane
 • 1 mala jabuka
 • 1 šolja sladoleda od vanile
 1. Dan – doručak
 • 1 jaje
 • parče tosta
 • pola banane

2. Dan – ručak

 • Šolja švapskog sira
 • tvrdo kuvano jaje
 • 5 krekera

2. Dan – večera

 • 150 grama mesa ili zamene kao što je tofu
 • šolja brokolija
 • pola šolje šargarepa
 • pola banane
 • pola šolje sladoleda od vanile

3. Dan – doručak

 • 5 slanih krekera
 • kriška čedar sira
 • 1 mala jabuka

3. Dan – ručak

 • 1 tvrdo kuvano jaje (ili spremljeno na neki drugi način)
 • parče tosta

3. Dan – večera

 • Šolja tunjevine
 • pola banane
 • šolja sladoleda od vanile

Od 4. do 7. dana

Jedite šta god želite, ali unosite maksimalno 1500 kalorija dnevno. Više od 80% ljudi ne može dobro da proceni koliko kalorija zapravo unose, pa ako stvarno želite da smršate, vodićete dnevnik.

Osim hrane koju treba unositi, pijte puno vode kako bi ubrzali izbacivanje masi, toksina i, za duži osećaj sitosti. Dijet pića i drugi veštačko zaslađeni napici nisu dozvoljeni, pošto mogu usporiti izbacivanje masti, bez obzira na to što imaju malo ili nula kalorija.

Šta treba, a šta ne treba raditi tokom vojničke dijete

Vojnička dijeta će imati najveći efekat ukoliko samo pratite uputstvo i pridržavate se plana tri dana. Ali, kako ne bi skrenuli sa staze, evo jednog malog podsetnika.

Treba: pratiti plan doslovce. Ne treba ga menjati, niti modifikovati. Osim ako drugačije nije naznačeno, poštujte dijetu onako kako je napisana. Ukoliko je se ne pridržavate pravilno, neće delovati.

Treba: ostati snažan. Verovatno ćete ogladneti, ali ovako treba da se osećate samo tri dana. Možete vi to! Iskoristite ovo vreme da osetite saosećanje sa ljudima širom sveta koji su gladni svakog dana, sa onima koji nisu okruženi kalorijma.

Treba: preći na umerenu dijetu, kada završite trodnevnu vojničku dijetu. 1500 kalorija dnevno je preporučljiv unos za ostatak nedelje. Ovako, možete iskoristiti trodnevnu vojničku dijetu kao odskočnu dasku za zdraviju ishranu.

Nemojte jesti grickalice; u većini dijeta je ovo dozvoljeno kao i užina, ali u vojnička dijeta ne predviđa unos hrane van tri glavna obroka. Jedite ova tri obroka dnevno, i primetićete da mršavite. Dodavanje kalorija će samo usporiti gubitak kilograma, i učiniti sav napor manje vrednim.

Hardkor vojnička dijeta

Jedan od najprivlačnijih i neobičnih aspekata vojničke dijete je taj što traje samo tri dana. Nakon tog vremena, možete se malo opustiti, ali održavajte unos kalorija na oko 1500, kako biste održali novu kilažu, ili čak, dodatno smršali. Ovako ćete osigurati fantastične rezultate koje ste ostvarili.

loading...

Ali, ukoliko želite bolje rezultate, možete poštovati vojničku dijetu malo duže. Umesto da nakon tri dana napravite pauzu i počnete da se opuštate, ponavljajte ciklus, dok ne ispunite nedelju dana. U tom slučaju, vaša dijeta će izgledati ovako:

Ponedeljak – prvi dan

Utorak – drugi dan

Sreda – treći dan

Četvrtak – prvi dan

Petak – drugi dan

Subota – treći dan

Nedelja – prvi dan

Mada ovaj pristup može biti vrlo naporan, vaš trud će biti dobro nagrađen. Ovo je najbolji način za brz gubitak kilograma, na primer, kada želite da budete u najboljem izdnanju za svadbu.

Izvlačenje najboljih rezultata iz vojničke dijete

Iako biste mogli prosto da pratite plan vojničke dijete i dobijete dobre rezultate, postoji nekoliko načina da svoj put do cilja učinite još lakšim i efektnijim. Brzo mršavljenje je ozbiljan zadatak i želimo da budete uspešni.

 1. Započnite svaki dan čašom vode i popijte je pre svakog obroka. Voda nema kalorija, ali će vas malo zasititi, pogotovo ukoliko pijete puno vode svakog dana.
 2. Kupujte hranu unapred, kako ne biste morali da idete u nabavku kada ste gladni. Glad može oslabiti moć volje, pa generalno, izbegavajte kupovinu kada ste gladni. Završite dijetu pre nego što odete u nabavku, i manje su šanse da kupite namirnice koje svakako ne bi trebalo da jedete.
 3. Vežbajte ili prošetajte čim se probudite, pre doručka, kako biste počeli sa procesom sagorevanja masti. Ukoliko nemate hrane u organizmu, telo će koristiti zalihe masti kao gorivo. Ukoliko ne možete odmah ujutru, generalno gledajte da šetate pre obroka, a ne posle.
 4. Nađite nekoga ko će u isto vreme ići na dijetu sa vama. Ispričajte prijatelju ili nekom rođaku o vojničkoj dijeti i pokušajte da ih ubedite da počnete u isto vreme. Ovako ćete biti motivisaniji da je se pridržavate jer vojnička dijeta za mršavljenje nije laka. Vidite da sa tom osobom idete i na vežbanje, kako bi maksimizovali učinak.
 5. Ne zaboravite da se izmerite pre i posle dijete, kako biste zabeležili rezultat. Ništa nije bolje od dokaza crno na belo. Obucite ono što želite da nosite kada smršate pre nego što počnete sa dijetom, i par dana nakon što ste je započeli, kako bi primetili razliku.

Zaključak

Baš kao i vojska, vojnička dijeta je vrlo skromna, ali izuzetno efektna. Ukoliko želite da smršate na brz način koji vam neće previše zakomplikovati život, vojnička dijeta je pravi izbor za vas. Naravno, kao i kod svake dijete, delovaće samo ukoliko je počnete, a pošto je kod ove stvarno teško naći izgovor za odlaganje, nema razloga da je već sutra ne započnete!

--------------------------

loading...
---
Loading...