Vosak za kosu idealan za muškarce i kratke ženske frizure

Ako postoji preparat, među nebrojenim preparatima za oblikovanje kose koje možete danas naći na tržištu, za koji se može reći da je idealan za oblikovanje kratke i poluduge kose, bez obzira da li su u pitanju muškarci ili žene, onda je to definitivno vosak za kosu.

Vosak za kosu

Ukoliko koristite vosak za kosu ne samo da ćete joj dati prirodan lepršav izgled, već ćete joj omogućiti i da deluje prirodno.

Međutim, imajte na umu da vosak za kosu ne treba nanositi na tanku i mekanu kosu, koja je uz to i sklona mašćenju, a najčeće se preporučuje koristiti ga na kovrdžavoj kosi ili na kratkim muškim frizurama, budući da se njegovim nanošenjem odlično definišu lokne, šiške ili čitava frizura.

Uz sve to, vosak pruža vašoj kosi i određeni vid nege, budući da joj daje sjaj, a pošto ne učvršuje kosu kao što to čini recimo gel, vosak za kosu je odličan izbor za frizure koje treba da se održe duži vremenski period tokom dana, a da istovremeno možete da ih modifikuje po potrebi i da deluju prirodno.

vosak za kosu

Najvažnije je da odaberete pravu jačinu voska i da se pridržavate pravila koja su navedena u poglavlju koje govori o tome kako koristiti vosak za kosu.

Kako koristiti vosak za kosu

Ako prvi put stavljate ovaj preparat, onda vas sigurno zanima i kako koristiti vosak za kosu. A on se zapravo vrlo jednostavno nanosi ukoliko poštujete pravila. Naime, uvek se savetuje da prvo uzmete malu količinu voska, pa da po potrebi dodajte, budući da se lako može dogoditi da preterate i ne postignete željeni efekat. A kada kažemo malu količinu, to stvarno i mislimo. Imajte na umu da je za kosu srednje dužine sasvim dovoljno da uzmete toliku količinu voska koja odgovara veličini zrna graška. Dakle, za kratku kosu je dovoljno bukvalno da uzmete mrvicu, te da po potrebi dodajete.

U principu, vosak za kosu treba koristiti kao i gel, stim što je neophodno da ga najpre protrljate između dlanova, kako bi omekšao i mogao lakše da se nanosi. Na taj način ćete onemogučiti slepljivanje, te stvaranje grudvica na kosi.
Inače, vosak za kosu se može nanositi i na suvu i na vlažnu kosu, stim što frizeri uvek radije preporučuju nanošenje na suvu kosu.

I najvažnije pravilo kada je reč o tome kako koristiti vosak za kosu glasi : nikad, ali zaista nikada ne nanosite vosak na prljavu kosu, već uvek isključivo na čistu. A odmah uz ovo ide i sledeće pravilo : bez obzira koliko bili umorni, obavezno operite kosu na koju ste naneli vosak pre odlaska na spavanje. Jer ako to ne uradite, sutradan će vaša kosa izgledati kao da je niste prali duži vremesnki period. Jedini izuzetak od ovog pravila može biti u slučaju da je kosa na koju se nanosi vosak toliko suva da ga upije tokom dana, ali se to događa vrlo retko. Mada, frizeri čak i u tom slučaju preporučuju da se svakako kosa opere pre odlaska na počinak.

Ne zaboravite da se vosak za kosu svakako preporučuje nanositi na kratku ili poludugu kosu, ali nikako na dugu kosu, jer na njoj često ima loš efekat, pa se lako može dogoditi da ne budete zadovoljni.

Pročitajte i Keratin za kosu

Vosak za kosu za muškarce

Kao što je nekada bilo nezamislivo da muškarci prave frizure te da redovno posećuju frizerske salone kako bi imali urednu frizuru, danas je govoto nezanimislivo da muškarac koji imalo drži do sebe i svog imidža ne vodi računa i o svojoj frizuri, te da ne neguje kosu na pravi način.

I dok se nekada u tu svrhu isključivo koristio gel, danas se mnogo češće koristi vosak za kosu za muškarce koji žele da uvek imaju urednu i lepu frizuru.

Ono što treba da imate na umu ako koristite ovo sredstvo za vašu frizuru jeste da se vosak za kosu za muškarce nikako ne preporučuje za korišćenje kod onih osoba koje imaju tanku dlaku i masnu kosu, budući da tada vaša frizura gotovo sigurno neće izgledati onako kako biste želeli da izgleda.

Kada koristite vosak za kosu koja je kratka ili nešto duža, postižete najbolji efekat stim da ne preterate u količini koju ćete naneti na kosu i da ga nanesete na pravilan način, kao što je prethodno opisano. Takođe, imajte na umu da postoje i različite jačine voska, pa je preporuka da pronađete onaj koji najbolje modelira vašu frizuru.

--------------------------

loading...
---
Loading...