Zatezanje lica: maska, botoks, serum, zlatne niti, vežbe

U ovom članku čitajte:

– Prirodna maska za zatezanje lica
– Maska za zatezanje lica sa efektom botoksa
– Serum za zatezanje kože lica
– Zlatne niti za zatezanje lica
– Vežbe za zatezanje lica

U eri brojnih hemijskih sredstava i operacija koje su u većoj ili manjoj meri dostupne mnogim ženama, još uvek ima onih koje žele da zategnu kožu lica na prirodan način. Zato su tu brojne maske za zatezanje kože lica, koje se spravljaju od prirodnih sredstava i koje imaju izrazito blagotvoran efekat na kožu lica i ne uništavaju je vremenom, kao što je to slučaj kod plastičnih operacija, a koža lica dugo ostaje zategnuta i zdrava.
Takođe, moguće je koristiti i relativno bezbedan serum za zatezanje kože lica ili fejs lifting zlatnim nitima, koji takođe spada u relativno bezopasne tehnike za zatezanje lica.

zatezanje lica

Zatezanje lica

Sa godinama tonus kože lica prirodno opada, pa se zato u određenim godinama javlja potreba za dodatnom negom. Ukoliko ne želite da idete na hirurške intervencije za zatezanje lica, onda je najbolji način da to uradite kod svoje kuće pomoću brojnih prirodnih maski.

Prirodna maska za zatezanje lica

Jedna od najboljih prirodnih maski za zatezanje lica se vrlo jednostavno priprema, a efekti su joj neverovatni, kako pokazuju iskustva žena koje su je isprobale. Pored toga što ova prirodna maska za zatezanje lica uklanja bore, u velikoj meri utiče i na poboljšanje opšteg izgleda kože lica.

Prirodna maska za zatezanje lica se spravlja od : 1 belanceta, pola kašike domaćeg meda i pola kašike soka od limuna. Izmešajte navedene sastojke i nanesite masku na lice. Prethodno možete uraditi piling pomoću projnog brašna. Ostavite da maska deluje desetak minuta, pa isperite lice mlakom vodom.

Maska za zatezanje lica sa efektom botoksa

Maska za zatezanje lica sa efektm botoksa se priprema od : 1 kašike kisele pavlake, 1 kašike gustina i 5 kašika sveže isceđenog soka od šargarepe.

Najpre rastvorite gustin u pola čaše vode, pa prespite smesu u šerpu u koju ste dodali još 100 ml ključale vode, Kuvajte ovu smesu na tihoj vatri dok se ne zgusne. Nakon što se gustin prohladi, dodajte ostale sastojke.
Maska za zatezanje lica sa efektom botoksa se nanosi na čisto lice i ostavi da deluje između 20 i 30 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom.

Da bi ova maska imala što bolji efekat, preporučuje se da je koristite tri dana za redom, mada su efekti vidljivi već nakon prvog dana korišćenja,

Serum za zatezanje kože lica

Ukoliko ne želite da pripremate domaće maske za zatezanje lica, možete kupiti gotov proizvod – serum za zatezanje kože lica, za koji se tvrdi da pokazuje efekte odmah.

Zlatne niti za zatezanje lica

Zlatne niti za zatezanje lica su zapravo hirurški metod takozvanog fejs liftinga. koji se preporučuje ženama nakon 45 godina starosti. Intervencija ubacivanja zlatnih niti traje oko 4 do 5 sati i uglavnom se radi u lokalnoj anesteziji. Smatra se da je efekat ovako urađenog fejst liftinga vidljiv tri do šest godina nakon intervencije, nakon čega se radi eventualna korekcija.

Vežbe za zatezanje lica

Vežbe za zatezanje su odličan izbor za vraćanje tonusa koži lica i uklanjanje bora. Preporučuje se da odabrane vežbe radite svakodnevno, kako bi efekat bio što bolji. Postoje specijalne vežbe za zatezanje : očnih kapaka, predela oko očiju, predela oko usana i čelo. Svakako se preporučuje da se najpre posavetujete sa specijalistom plastične hirurgije oko izbora adekvatnih vežbi za vaše lice.

Ono što će vam svi preporučiti podrazumeva da se, na prvom mestu manje mrštite, a ako je moguče da se uopšte ne mrštite kako biste izbegli stvaranje novih bora.

--------------------------

loading...
---
Loading...