Dijeta 10 dana

Dijeta 10 dana je veoma restriktivna dijeta sa kojom se za deset dana može izgubiti  6 do 10 kg.

Preporučuje se isključivo potpuno zdravim osobobama.S obzirom da je dnevni unos kalorija tokom dijete 10 dana svega oko 1000 kalorija nisu potrebne dodatne fizičke vežbe za sagorevanje kalorija čak šta više mogle bi da dovedu do iscrpljenosti jer će organizam raspolagati sa skoro samo polovinom potrebnih kalorija za jedan dana.
Kako organizmu nedostaje velika količina kalorija on će morati da ih nadoknadi iz rezervi masti koja se nalazi u masnim ćelijama od kojih je izgradjeno salo.

Prikazaćemo vam dva plana ishrane za dijetu 10 možete koristiti koji god hoćete svih 10 dana ili ih menjati svakog drugog dana.Veoma efikasno je i krenuti 5 dana sa prvim pa još 5 sa drugim.

Dijeta 10 dana plan ishrane A
dijeta 10 dana
• Doručak: Šipkov čaj sa limunom, tvrdo kuvano jaje.
• Ručak: Kuvana posna govedina 120 gr, karfiol kao salata 200 gr., pomorandža.
• Večera: 90 gr. bele kuvane ribe, zelena salata sa limunovim sokom i jabuka.


Dijeta 10 dana plan ishrane B

• Doručak: Obrano mleko1/4 litra.
• Užina: Jabuke 50 gr.
• Ručak: Supa od paradajza bez testa 200 gr.; obaren spanać sa krompirom 200gr.; kuvana riba 120 gr. ;pomorandža.
• Večera: Svež sir bez pavlake 130 gr, rotkvice — mladi luk.
Večera bi trebalo da bude bar tri sata pre spavanja.Organizmu tokom sna treba veoma malo kalorija za održavanje telesne temperature i osnovnih životnih funkcija a sav višak će se pretvoriti u salo.Da bi i posle dijete od 10 dana što duže zadržali vitku liniju potrudite se da pravilnije rasporedite obroke i poštujete ovo pravilo vezano za večeru.
Razmak izmedju ručka i večere bi takodje trebao da bude barem 3 sata.U savremenim uslovima života kada vam radno vreme i povratak sa posla oduzimaju skoro ceo dan sve ovo je teško uskladiti ali potrudite se.
Tri sata pre spavanja takodje ne bi trebalo uzimati nikakve grickalice,slatkiše ,gazirana i alkoholna pića ako vam je stalo do vitke linije i dobrog zdravlja.
Trebalo bi takodje da identifikujete glavne krivce za vaš višak kilograma i da te štetne navike promenite.
Beli hleb i testenine takodje mogu biti uzrok,preskakanje doručaka usporava metabolizam kao i dugo gladovanje koje prekidamo jednim preobilnim obrokom.Večernje grickanje i ispijanje slatkih napitaka uz Tv emisije…
Bez ozbiljnih promena navika koje dovode do povećanja kilaže nema potrebe za mučenje sa dijetom u trajanju od 10 dana jer ako ne pazite stara kolaža će vam se vratiti.

loading...
Loading...
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *