Dijeta protiv celulita

Ako ružni delovi na pojedinim delovima vaše kože koji izgeldaju kao narandžina kora smetaju vašem izgledu dijeta protiv celulita u trajanju od 14 dana može biti rešenje.

Celulit poznat i kao koža koja izgleda kao narandžina kora javlja se pre svega kod žena posle porodjaja kao i kod devojaka posle dvadesetpete godine.Veoma je nezgodan i potrebno je mnogo upornosti da bismo ga se rešili.
Ova dijeta protiv celulita ima za cilj podsticanje rada kolagena koji istovremeno utiče i na metaboličke procese, tako da se masti sagorevaju prirodnim putem.

Bez obzira šta ste sve pročitali, celulit nisu nagomilani toksini,već zapravo masti složene u strukture lipida – čiste i jednostavne. Ako se ugojite kolagena vlakna počnu da se zgušnjavaju, masti idu gore ,stvarajući poznat izgled celulita.
Tečnost biva uvučena u ove strukture, što dovodi do više čvorića. Dakle ozbiljnost vašeg celulita zavisi od toga koliko masti i tečnosti imate ispod kože.

Faktori koji utiču na celulit su genetika, starost i broj slobodnih radikala u vašem organizmu – ali oni mogu biti značajno poboljšani hranom koju jedemo.Vaša ishrana sama može da odredi da li ćete da imate celulit.

1 Smanjiti nakupljanje tečnostidijeta protiv celulita
Ovo je najvažnije pravilo, kao i eliminisanje viška tečnosti iz vaših masnih ćelija.To će dramatično smanjiti količinu i površine pod celulitom. Dakle za sprečavanje nakupljanja tečnosti potrebno je da smanjite unos soli, pijete više vode i više unosite namirnice prirodne diuretike , uključujući brusnice, celer, komorač i špargle.

2 Sagorite salo
Višak masti ispod kože značajno utiče na celulit pa je potrebno sagoreti to potkožno salo pomoću dijete protiv celulita.

3 Hidrirajte kožu
Celulit izgleda lošije na dehidriranoj koži. To je zato što više vode u ćelijama sala a manje u ćelijama kože. Zdrave masti hidriraju kožu jer podstiču da tečnost ostane unutar ćelija kože a ne u masnim ćelijama. Tako orasi, semenke, masline i masna riba mogu biti važni elementi dijeta protiv celulita.

Evo dijete protiv celulita

Ujutro: na prazan stomak čaša nerashlađene mineralne vode.
• 8.00 h: Sok od jedne pomorandže.
• 11.00 h: Jogurt, kafa bez šećera.
• 12.00 h:150 gr barene piletine bez kožice i masnoće (najbolje belo meso), 100 gr. barene ribe, zelena salata bez ulja začinjena sokom od limuna.
• 17.00 h Čaj bez šećera, parče dvopeka.
• 20.00 h: 50 gr. pirinča (barenog) sa svežim paradajzom, bareno jaje, voće (osim banana), 100 gr. posnog mleka.
Dijeta je jako restriktivna pa obavezno upotrebljavajte neke multivitaminsko mineralne šumeće tablete.

Kod onih kod kojih je celulit samo na nogama treba da iz ishrane za duži period izbace so, a kada primete poboljšanje koriste minimalne količine, dok oni kod kojih je donji trbuh ugrožen šećer potpuno isključiti iz jelovnika. Na alkohol treba potpuno zaboraviti, a kretanje uz gimnastiku je najvažnije za uklanjanje celulita.
Masirajte svakog dana mesta na telu gde imate celulit a ako nemate uslova za plivanje,aerobik i slično onda šetajte od 30 do 60 minuta pet puta nedeljno.Masaža u kadi sa toplom vodom takodje pomaže.

loading...
loading...
Loading...