Francuska dijeta

Francuska proteinska dijeta namenjena je pre svega za skidanje velikog viška kilograma (7 i više) jer pošto se radi o ketogenoj dijeti pravi rezultati videće se tek posle 7 dana.
Za dve nedelje možete očekivati gubitak od 10 do 12 kg a za tri nedelje koliko se maksimalno sme držati francuska proteinska dijeta do 15 kg.
Na to koliko ćete kilograma izgubiti i koliko brzo utiče veliki broj faktora.
Pre svega godine starosti,pol,tip sala (unutrašnje ili potkožno) mesta na kojima imate najviše sala…stomak ili kukovi itd.

Mnogi francusku dijetu izjednačavaju sa dukanovom dijetom koju je kreirao francuz Pjer Dukan ali ta diijeta je nešto drugo mada ima sličnosti sa ovom.
Ova dijeta se najviše zasniva na upotrebi kremenadli i vina pa je neki zovu i dijeta kremenadle i vino.

Francuska proteinska dijeta plan ishrane.francuska dijeta
• Doručak: Čaša soka od pomorandži, dva tvrdo kuvana jajeta ili jedna krmenadla (I 50 gr.) na roštilju, kafa ili čaj bez šećera.
• Ručak: Čaša svežeg soka od pomorandži, jedna krmenadla na teflonu 200 gr. servirana na listu zelene salate i čaša suvog crnog vina.
• Večera: Ista je kao i ručak.
Tokom dijete ne koristiti hleb ili peciva.
Pije se samo vino,druga alkoholna pića i sokovi su zabranjeni.
Ako ne pijete vino ova dijeta nije za vas.
Da vam jelovnik za nedelju dana ne bi bio jednoličan, koristite i druga mesa samo ne povećavajte količinu. Između obroka možete piti mineralne vode koliko želite, a takođe i čaj ili kafu ali bez šećera.
U drugoj nedelji u ishranu uvodite i povrće krastavac,paradajz,kupus,crni luk,plavi patlidžan,paprika,praziluk,tikvice i pečurke.
Povrće sada možete upržiti u teflonskom tiganju
sa nekoliko kapi ulja sa
dva jaja za doručak.
Od onog koje nije pogodno za prženje(kupus,krastavac,paradjz…)za ručak napravite salatu sa maslinovim uljem.
Ako za dve nedelje postignete željenu težinu prekinite dijetu ako ne nastavite još sedam dana.Od prvog dana koristite neki multivitaminski preparat jer dijeta ne obezbedjuje sve organizmu neophodne vitamine a ni minerale.
posle 2 do 3 dana dijete može doći do osećanja slabosti ,malaksalosti glavobolje i sličnih simptoma ali ovo su prolazne pojave i ako nisu dramatične nemojte se plašiti jer će proći za nekoliko dana.
Dijeta je i ketogena zasniva se na izbacivanju ugljenih hidrata iz ishrane i istovremeno niskokalorijska što znači da u sebi kombinuje dva najpoznatija principa mršavljanja koja koristi većina dijeta za mršavljanje.
Ovakva kombinacija garantuje visoku efikasnost i dobre rezultate ali i nije najbolja za zadravlje.
Vežbe i velika fizička opterećenja se ne preporučuju u prvoj nedelji dijete.
Neke osobe imaju problema sa spavanjem kad su na niskokalorijskim dijetama zato nemoje piti kafu posle 7 sati uveče.Ako osetite veliku glad onda izmedju obroka pojedite jedno kuvano jaje to će vam privremeno umanjiti glad ali bitno je ostati ne prekinuti dijetu.
Merite se svakog jutra i večeri ,kada vaga svakog dana pokazuje manju težinu imaćete dodatnu motivaciju da izdržite dijetu.
Francuska proteinska dijeta se ne preporučuje osobama sa lošim zdravljem,hroničnim bolestima kao i osobama starijim od 45 godina.
I ostali bi pre početka dijete trebalo da se konsultuju sa lekarom.

loading...
Loading...
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *