Letnja dijeta

Brza letnja dijeta je idealna da se skinu kilogrami koji se obično nakupljaju zimi,dok se još nosi deblja odeća oni se toliko i ne primećuju ali sa dolaskom leta…

Sunce sija, temperature su u porastu. Leto je vreme da se baci debela odeća, kao i svo salo.

Prirodni je trend da se jedu lakši obroci tokom leta, a to se možete lako iskoristiti da se sprovede dijeta bez osećaja lišenosti.
Letnja dijeta donosi neke ekstra hranljive prednosti kojih često nismo svesni. Voće i povrće sadrži antioksidante i druge fitonutritijente koji mogu usporiti starenje, štite od raka i moždanog udara, poboljšavaju krvni pritisak, i drže vaše srce zdravim. I pored svega toga je i nisko kalorijsko, tako da vaš struk ostaje pod kontrolom što je još jedna velika zdravstvena korist.
Veće povećanje naslaga sala posebno na stomaku i oko struka nosi velike zdravstvene rizike naravno dugoročno.Što duže budete imali naslage sala teže ćete ih skinuti zato posle za većinu zimskog nakupljanja nekoliko kilograma viška treba reagovati i sprovesti dijetu možda baš ovu letnju.
Letnja dijeta nije namenjena za skidanje velikog broja kilograma pa osobe koje su ozbiljno gojazne treba da izaberu neku drugu dijetu.
Sa skidanjem nekoliko kilograma viška primetićete značajna poboljšanja opšteg zdravstvenog i fizičkog stanja jer se višak kilograma najviše oseća leti kad su velike vrućine i teško ga je podnositi ne samo zbog estetskih već i zdravstvenih razloga.

Počnite letnju dijetu sa ovim.letnja diijeta

Čim se probudite uzmite šolju toplog biljnog čaja.
• Doručak: U kiselo mleko ili jogurt (jedna čaša) naseckajte desetak jagoda, nekoliko listića sveže nane i supenu kašiku seckanog oraha, badema ili lešnika. Promešajte — i doručak je gotov. Uz to možete popiti šolju nekog biljnog čaja.

• Užina: Čaša soka od sveže isceđene pomorandže i limuna (pola — pola).

•Ručak: Salata napravljena od jagoda, malina, sveže rendane šargarepe, boranije, spanaća, malo mirođije, limunovog soka i po želji ulja. Svo povrće ne koristiti u jednom danu već svaki dan menjati kako bi vam ishrana bila raznovrsna. Popijte i biljni čaj — bez šečera.

•Užina: (oko 17.00 h): omlet od 2 jajeta ili 50 gr barene ili pečene ribe servirane sa salatom od celera, karfiola zelene salate, začinjene sa malo kiselog mleka (jedna kašičica), sok od limuna i sitno seckanog badema. Popijte i čašu soka od limuna ili pomorandže. Pre spavanja uzmite čolju čaja od nane.
Dijeta je monotona zbog jednoličnog jelovnika ali ukoliko izdržite sedam dana moći ćete da skinete do 5 kilograma.Duže sprovodjenje letnnje dijete se ne preporučuje zbog jednolične ishrane i ozbiljnog pomanjkanja mnogih važnih nutritijenata.

loading...
loading...
Loading...