Super dijeta

Super dijeta je još jedna od mnogobrojnih sedmodnevnih dijeta sa tri glavna obroka i dve užine kako i treba da bude jer veći broj obroka ubrzava metabolizam,ali kada malo bolje zavirite u plan ishrane videćete da vam se užina sastoji od mineralne vode i kafe ili čaja.

Super dijeta je samo naziv koji ima za cilj da privuče zainteresovane za mršavljenje jer se u americi dijetalni planovi ishrane namenjeni mršavljenju prodaju.Inače po oceni nutricionista radi se o veoma monotonoj dijeti koja podseća pomalo na čuvenu dukanovu dijetu.
Prosek super dijeti vadi večera koja se satoji od mesa i povrća.Meso je puno proteina a oni su nam neophodni za očuvanje mišićne mase jer mi prilikom skidanja kilograma želimo da istopimo salo a da očuvamo mišiće.

Super-Dijetasuper dijeta

Doručak: Šolja kafe ili čaja, jedna pomorandža, tanka kriška ražanog hleba sa malo putera.
Užina: Čaša mineralne vode.
Ručak: Šolja kafe bez šećera, 125 gr mladog sira i jedna pomorandža.
Užina: Čaša mineralne vode i šoljica kafe ili čaja.
Večera: Birajte po želji meso (svaki dan drugo): pileće, jagnjeće, juneće, riba, svinjska džigerica u količini od 150 gr. sa malom salatom od raznog povrća — svežeg, začinjenog limunom, senfom i uljem.
Za dezert — jedna pomorandža, šolja kafe ili čaja i čaša mineralne vode.

Zbog monotonije u ishrani teško je izdržati duže od 5 dana na ovoj dijeti zato vam savetujemo da ovu super dijetu posle 4 ili 5 dana zamenite sa 6 ili 5 dana dijete Humbert.
Evo plana ishrane za ovu dijetu:
• 8.00 h: 200 gr. kafe iii čaja, 20 gr. mleka, parče hleba.
• 10.00 h: Rendana jabuka bez šećera.
• 13.00 h: 150 gr. kafe i 20 gr. mleka.
• 17.00 h: 150 gr. kafe, 20 gr. barenog povrća, 80 gr jabuka.
• 20.00 h: 100 gr. pečenog mesa, 100 gr. barenog povrća, parče hleba.
• 22.00 h: 100 gr. jabuka.
Ovom dijetom se gubi oko 3 kg. za 7 — 10 dana.
Po planu ova sama dijeta traje mesec dana i gubi se preko 5 kg. Veoma je teško sprovoditi čitav mesec jer je stroga i jednolična.
U kombinaciji sa super dijetom može dati solidne rezultate.Ako ste zaposleni nećete moći sprovoditi ovaj plan ishrane zbog satnice obroka zato možete razbiti monotoniju super dijete za vikend.Najbolje da super dijetu počnete u ponedeljak i zamenite je Humbert dijetom u subotu i nedelju tako možete dodati još dva dana dijete za sledeći ponedeljak i utorak preko ovoga ne bi trebalo ići jer su obadve dijete veoma restriktivne i u dužem periodu sprovodjenja mogu izazvati neke zdravstvene komplikacije.
Kako neka osoba podnosi odredjenu dijetu zavisi od mnogo faktora pre svega od broja kilograma i od godina starosti.Osobe preko tridesete sa velikim viškom kilograma (preko 10kg) te\e podnose restriktivne dijete pa bi trebalo da iybegavaju i ove dve.

loading...
Loading...
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *