Princip sagorevanja kalorija 2

Jedite voća koliko želite i dajte mu vremena da stigne do creva pre nego što pređete na neku drugu vrstu hrane. Posle uzimanja drugih vrsta hrane sačekajte bar tri do četiri sata pre nego što ponovo uzmete neko voće ili voćni sok. Voće koje jedete na prazan stomak uklanja toksine, organski otpad i ostatke hrane koja se godinama taložila. Uobičajeni propratni efekt u prvih nekoliko dana je blagi osećaj komešanja u stomaku. Posledica ove žive aktivnosti mogu biti gasovi. Ova faza obično traje od 48 do 72 sata. Jedan od simptoma može biti i “curenje” iz nosa — na ovaj način se samo izbacuju toksini koji su bili zarobljeni u sluzokoži.

• Završni element koji treba da osigura uspeh Cal — Burn programa, kao i svake druge efikasne dijete, jesu aerobične fizičke vežbe. Bez odgovarajuće fizičke aktivnosti Cal — Burn sistem će izgubiti na efikasnosti.
Vežbe moraju postati deo vaše dnevne rutine, baš kao i načela ishrane o kojima smo govorili Najbolje vreme za vežbu je ono kad vam je stomak prazan, zato što je i za varenje potrebna prilična energija.
Jedini izuzetak je sveži voćni sok, jer u tom slučaju varenje ne zahteva znatniju energiju. Pored načina na koji se hranite Cal —Burn sistem treba da izmeni i način na koji živite. Potrebno je da svakodnevno vežbate onoliko koliko je potrebno da se dobro zadišete preznojite. Tako ćete stimulisati organe za disanje i cirkulaciju i čitav organizam zapljusnuti talasom svežeg kiseonika. Najjednostavnija fizička aktivnost je šetnja – dvadeset minuta žustrog hoda svakog jutra može biti dovoljno. Možda volite da plivate, vozite bicikl, igrate odbojku, preskačete uže ili lagano trčite. Ne morate uvek raditi iste vežbe. Slobodno ih menjajte i prilagođavajte.
Ono što je najlepše kod Cal — Burn sistema jeste to što nema ograničavanja u izboru hrane — u pitanju je samo novi raspored.
• PRE PODNE: — Sveže voće i voćni sokovi
• PODNE:
— Sveži sokovi i salate od povrća — Lagano kuvano povrće — Sirovo jezgrasto voće i semenje — Žitarice, peciva, mahunasto povrće, krompir
• PO PODNE: — Meso, piletina, riba, mlečni proizvodi

Primećujete da se hrana koja je najlakša za varenje jede na početku dana, dok se teža i koncentrovanija hrana ostavlja za kasnije, za ono doba dana kada su dnevni poslovi dovršeni, a vaše telo opušteno. Prepodnevnu hranu možete jesti i tokom podneva, ali popodnevnu hranu treba jesti samo po podne ili uveče. Što više uzimate prepodnevnu hranu, to ćete brže gubiti višak kilograma. Ispravno kombinovanje hrane otklanja neželjene efekte ishrane na najprirodniji moguć način.

S vremena na vreme podsetite se da ste na pravom putu u primeni Cal — Burn programa ishrane:

Sveže, sveže, sveže. Sve što jedete neka bude sveže. Ako nemate svežeg neka bude zamrznuto. Od konzervirane hrane , naročito kuvanog voća, nema veće koristi.

Voće možete jesti kad god poželite, ali pokušajte da posle svakog obroka rezervišete vreme za varenje. Ako ste raspoloženi možete jesti voće i za ručak, pa i za večeru.

Kada pravite prelive za salate, umesto sirćeta koristite limunov sok. Sirće usporava varenje a limun pomaže.

Štedite so ( i gledajte da uvek bude morska ).

Kada pravite supu ili kuvate povrće, napravite više nego što vam treba i zamrznite višak za neki drugi dan. Ako već imate spremljena jela lakše ćete se držati plana ishrane.

Dobar početak je pola posla

Sveži sokovi su osnovni element Cal — Burn sistema. Sveže isceđen sok sadrži praktično sve hranljive sastojke i anti — toksične elemente koji su bili sadržani u celom plodu odabranog voća ili povrća. U tečnom obliku ovi hranljivi sastojci se brže apsorbuju i vaše telo može početi da ih koristi bez nepotrebnog odlaganja. Na početku dana, na početku obroka ili kao pojačanje između obroka , sveži sokovi će postati vaš najjači saveznik nešto što ćete sa nestrpljenjem iščekivati kao zadovoljstvo, a ne kao kaznu. Da bi ste svaki dan otpočeli krupnim korakom u željenom pravcu (gubljenju viška kilograma), dovoljno je da se odlučite za sok od nekog voća ili povrća:
Nastavak Call Burn kokteli

loading...
loading...
Loading...