Tečna dijeta

Tečna dijeta je veoma efikasna za skidanje kilograma ali može biti opasna po zdravlje ako je predugo sprovodite.
Postoji veći broj tečnih diijeta evo jednog “jelovnika”

Cilj ove dijete je da se organizam odmori od primanja hrane u čvrstom stanju. Preporučljivo je da ovu dijetu držite za vreme vikenda.Za gubitak 1 do 2 kg. tecna dijeta
• 8.00 h: Čaša prirodnog soka od pomorandže ili limuna.
• 11.00 h: Čaša soka od povrća.
• 14.00 h: Čaša bujona od mesa.
• 17.00 h: Čaša svežeg mešanog voćnog soka
• 20.00 h: Čaša mesnog bujona.
• 23.00 h: Čaša slatkog mleka ( toplo ili hladno ) ili čaša kiselog mleka.

Da bi skinuli barem 3 do 4 kilograma trebaće vam 4 dana petog dana koristite isti plan ishrane samo pojedite po jedan plazma keks posle doručka ručka i večere.Računajte da ćete i petog dana izgubiti do 1 kg težine.Šestog dan pojedite po jedan plazma keks posle svakog obroka i posle dve užine dakle 5 puta.Sledećeg dana se vratite na normalnu ishranu po želji.Ostati duže od 6 do 7 dana na ovoj dijeti je opasno po zdravlje.
Nagli povratak na čvrstu hranu se ne preporučuje.

Ovj intenzivni postupak za smanjenje telesne težine može da dovede do zdravstvenih problema i ne prporučuje se od nutricionista.Postoje mnogo umerenije dijete koje su bolje za zdravlje.Pre nego što počnete tečnu dijetu najbolje je da razgovarate sa lekarom.Konsultujte svog lekara pre početka bilo kojeg programa mršavljenja da se izbegne bilo kakva pretnja vašem zdravlju.

U nekim situacijama tečna dijeta je preporučena od strane lekara da se obrišete crevni trakt pre operacije ili nekih snimanja.

Iako je ova dijeta je prvenstveno primenjivana za pacijente pre ili posle operacije trenutno je moderna dijeta za mršavljenje.

Tečna dijeta je razuman pristup za gubitak težine ali vaš cilj treba da bude razvijanje zdravih navika u ishrani da bi držali težinu pod konrolom trajno.

Gubitak težine je brz kao rezultat unosa kalorija koji je veoma smanjen, jer tečnosti su jedine u ishrani. LJudi tokom ove dijete konzumiraju i supe i čorbe od povrća, voća, sokove itd za snabdevanje svog tela sa svim potrebnim vitaminima i mineralima.

Vežba se ne preporučuje dok ste na dijeti jer će usporeni metabolizam i veliki nedostatak kalorija rezultirati gubitkom mišićne mase.

Velika mana tečne dijete je ekstremno jako osećanje gladi koje mnogi nemogu podneti pa prekidaju dijetu bez bitnih rezultata u mršavljenju.

loading...
Loading...
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *