Mesečeva dijeta

Mesečeva dijeta je metoda za mršavjenje i detoksikaciju organizma a postoje tvrdnje da se sa njom gubi i do 3 kilograma dnevno ipak stvarno je to oko 1 najviše 1,5 kg!

Mesečeva dijeta se zasniva na postu koji traje 24 sata u vreme mladog meseca. Onoga momenta kada počne mlad Mesec (znači da Mesec prelazi u novu fazu), započinje se i ova dijeta.Pogledajte u tabeli na kraju posta tačno vreme za svaki mesec.
Tokom ove dijete konzumiraju se isključivo tečnosti pre svega obična voda a može i malo biljnog čaja bez šećera. Osobe koje ne mogu da piju samo vodu ili čaj, mogu uzeti i malo svežeg soka od voća ili povrća naravno bez šećera (najbolje da sok pripremite od svežih namirnica neposredno pre konzumiranja). Alkoholna pića kao i mleko i mlečni napitci nisu dozvoljeni a isto važi i za svu čvrstu hranu.Tokom mesečeve dijete treba unositi velike količine tečnosti od 3 do 4 litra.Ako osetite nepodnošljivu glad popijte malo svežeg soka od voća ili povrća.Fizička aktivnost može da bude od pomoći u skidanju kilograma ali ne preterujte, dovoljna je brza šetnja od 45 minuta.

Dakle dijeta traje svega 24 sata počevši od nastupanja mladog meseca…uglavnom se ova dijeta ovako predstavlja na raznim sajtovima a ako ste dovoljno ludi da poverujete u ovako nešto možete probati.meseceva dijeta

Mesečeva dijeta iskustva

Nijedan nutricionista vam neće preporučiti ovakvu dijetu jer ovo zapravo i nije dijeta već jednodnevno gladovanje.Niko nikada nije dokazao da mlad mesec i mesečeve mene imaju uticaj na gubitak težine.

Po nekim teorijama mesec ima uticaja na tečnosti u organizmu kao što ima uticaj na mora i okeane u kojima izaziva plimu i oseku ali čak i da je to tačno cilj svakog mršavljenja je topljenje sala a ne gubitak tečnosti.Loše dijete upravo dovode do gubitka tečnosti što znači dehidraciju a kad se organizam ishidrira za nedelju dana stara težina se vraća.Ako imate preciznu vagu možete videti da vaša težina ujutru i uveče nije ista a to se ne pripisuje nijednoj dijeti.

Postoje iskustva da ljdi izgube i 2 kilograma sa ovom dijetom i pored unosa velike količine tečnosti ali niko ne navodi iskustva da se posle dva dana kilogrami vraćaju.

Ako želite da izgubite veći broj kilograma pronadjite neku ozbiljniju dijetu kada je u pitanju mršavljenje čarobna rešenja ne postoje.

Veliki broj sajtova piše sve najbolje o ovoj dijeti ali ako malo bolje pogledate videćete da svi kopiraju jedni druge.

Postoje i usavršene verzije mesečeve dijete sa kojima se mogu postići nešto bolji rezultati.

Mesečeva dijeta od 6 dana

Prvog dаnа – jede se sirovo i kuvаno povrće u neograničenim količinama

2 i 3 dаnа – kuvаne pečurke 300 grama i аnаnаs,(ako nemate svež nemojte jesti više od 400 grama iz konzerve)

4. dаn – sаmo vodu i sok ( mlad mesec),početak dijete treba da bude tri dana pre mladog meseca kako bi četvrtog dana bio mlad mesec.

5 i 6 dаn – kuvаne pečurke 300 gr i аnаnаs.

Pečurke trebа dа provre i jedu se sа zаčinimа i mаslinovim uljem. Anаnаs imа jako diuretičko dejstvo što je dobro za detoksikaciju.

Pečurke obezbedjuju proteine i kаlorije.

Tokom ovog periodа možete izgubiti od 4 do 6 kilogrаmа.

Početak mladog meseca u 2013-oj godini
Mart
11. u 20 h i 51 minut

April
10. u 11h i 36 minuta

Maj
10. u 02h i 29 minuta

Jun
08. u 17h i 57 minuta

Jul
08. u 09h i 15 minuta

Avgust
06. u 23h i 51 minut

Septembar
05. u 13h i 37 minuta
Oktobar
05. u 02h i 35 minuta

Novembar
03. u 13h i 50 minuta

Decembar
03. u 01h i 23 minuta