Nega i lepota

Arganovo ulje – najbolje ulje za vaše lice

By  | 

Arganovo ulje nudi mnoge pogodnosti zahvaljujući svojim svojstvima koja omogućavaju duboku hidrataciju i usporavanje procesa starenja kože. Može se primenjivati na celom telu ili samo na osetljivoj koži lica. Pogledajmo na koji se način argonovo ulje može koristi za lice i sve prednosti i mane takve primene.

Argonovo ulje je veoma skupo i postaje sve popularnije. Proizvodi se ručno i proces je veoma mukotrpan. Ženske pripadnice naroda po imenu Berberi provode sate spravljajući ovo ulje. Pošto se pravi ručno veoma je skupo i mala bočica može vas koštati oko trideset dolara. Ipak, poseduje mnoge blagodeti zbog kojih je ta cena opravdana. Bogato je vitaminom E pa se ovo ulje može koristiti za hidrataciju kože i kose podjednako. Ovde su pobrojane prednosti i mane korišćenja na koži lica.

Prednosti

Mnoge su prednosti pri korišćenju arganovog ulja za negu lica. Prema tome, možete ga koristiti na razne načine prilikom nege vašeg lica. Najosnovnija pogodnost koju arganovo ulje nudi je hidratacija. Možete ga koristiti na koži lica koja je suva kako bi povratila vlažnost. Da biste ovo uradili prvo operite lice, zatim nanesite nekoliko kapi ulja na kožu lica. Ukoliko na koži lica postoje mesta koja su suvlja od ostalih onda utrljajte ulje kružnim pokretima na ta mesta. Ovo možete raditi po celom telu nakon tuširanja kako biste koži vratili prirodnu vlažnost.

Drugi vid upotrebe arganovog ulja je nanošenje i nega usana. Naše usne nemaju lojne žlezde pa im je zato neophodna dodatna hidratacija. Možete slobodno nanositi ulje dva ili tri puta tokom dana i usne će vam biti hidrirane i sjajne. Redovnim korišćenjem arganovog ulja poboljšaćete elastičnost kože i tokom vremena koža će vam postati predivno mekana i sjajna.

Ovo su bile prednosti arganovog ulja koje su se ticale hidratacije. Takođe, postoje i mnoge druge prednosti. Pošto je ovo ulje bogato antioksidansima ono je veoma blagodetno. Pre svega, pomoći će vam u prevenciji preranog starenja kože. Zbog oksidativnog oštećenja kože od strane slobodnih radikala na koži se vrlo rano mogu pojaviti bore ili tamne tačkice. Ukoliko redovno koristite arganovo ulje možete preduprediti pomenute znake starenja.

Ovo ulje je bogato antioksidansima koji se ponašaju kao čistači koji kupe slobodne radikale. Još jedna pogodnost koju pružaju antioksidansi je da će vam pomoći u uklanjanju postojećeg crvenila sa lica ili ožiljaka od akni. Arganovo ulje takođe pomaže u sprečavanju upala. One su još jedan uzrok koji dovodi do starenja kože pa prema tome arganovo ulje i na ovaj način preventivno deluje i otklanja znake starenja kože.

Nedostaci
Postoje određene mere opreza koje se moraju uzeti u obzir prilikom korišćenja arganovog ulja na koži lica. Ovo ulje u velikoj meri hidrira kožu i nije baš lagano. Usled toga može napraviti debeo sloj ulja na licu. Što dalje može dovesti do zapušenih pora na koži. Ukoliko se pore zatvore mogu nastati mitiseri ili bubuljice. Zbog toga bi ljudi koji imaju masnu kožu trebalo da izbegavaju korišćenje arganovog ulja na koži lica, ali ga i dalje mogu slobodno koristiti na usnama.

Ipak, ako imate masnu kožu, a i dalje želite da koristite ovo ulje, pomešajte ga sa uljem jobobe u razmeri tri prema jedan. Kako biste iskoristili blagodeti arganovog ulja i sprečili izbijanje akni u ovu smešu stavite i nekoliko kapi ulja čajevice. A zatim tu smešu koristite za hidrataciju kože lica. Mada, kada je u pitanju hidratacija usana možete bez ikakvih bojazni koristiti arganovo ulje bez obzira na tip kože.

loading...
loading...
Loading...

Povezano