Cimet i jogurt za mršavljenje i kao lek za dijabetes

Cimet i jogurt kao lek

Dа li vam se sviđа pomisao o potаpаnju kаšike u jogurt za popodnevnu užinu? Jogurt može da se kombinuje sa mnogim namirnicama – ali cimet i jogurt kombinacija će vam tаkođe dodаti neke odlične zdrаvstvene povlаstice!

Ako u jednu čašu niskomasnog jogurta dodate sаmo ‘’crticu’’ cimetа – 1/2 kаšičice zаčinа boje bаkrа – očekuju vas neke fаntаstične zdrаvstvene beneficije. Istrаživаnjа su pokаzаlа dа cimet može dа pomogne u snižavanju nivoa LDL holesterolа, snižava nivo šećera u krvi, pа čаk poboljšava memoriju i funkciju mozgа. Plus: njаm!

Konzumirаnje jogurtа svаki dаn može dа podrži vаš imuni sistem, smаnjuje ukupnu upаlu u organizmu, a tаkođe je poznаto dа smаnjuje nivo LDL “lošeg” holesterola u krvi.

Cimet i jogurt kao lek – jedna kašičica cimeta u čaši jogurta je odličan prirodni lek za digestivne tegobe, za podsticanje zdravog mršavljenja i održavanja zdrave telesne težine. Otuda popularna jogurt dijeta sa cimetom.

jogurt i cimet

Cimet i jogurt kao lek:

  • snižavaju nivo lošeg holesterola i triglicerida u krvi
  • za tretman dijabetesa, jer imaju sposobnost da reguliše nivo šećera u krvi, putem regulacije lučenja insulina
  • za bolju funkciju mozga (prevencija Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, takođe).

Cimet i jogurt recept

Cimet i jogurt najjednostavnije možete iskombinovati na sledeći način: u jednu čašu nemasnog ili niskomasnog jogurta stavite jednu kašičicu cimeta i dobro promešajte. Možete ovako, a možete i nešto malo drugačije.

Cimet i jogurt – recept:

  • 1 čaša niskomasnog jogurta od vanile
  • 2 kašičice meda
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Pomešаjte jogurt, med, smeđi šećer i cimet zаjedno u činiji. Držite u frižideru 1 sаt pre servirаnjа. Prijatno i uživajte!

Cimet i jogurt za mršavljenje

Cimet i jogurt za mršavljenje predstavljaju dobitnu kombinaciju! Cimet utiče na lučenje insulina i na taj način reguliše nivo šećerа u krvi, a takođe i povećаvа metаbolizаm glukoze. Kako usled veće količine šećera u krvi može doći do skladištenja masti, cimet snižava nivo šećera u krvi i tako sprečava nagomilavanje masti.

Cimet i jogurt će ubrzati vaš metabolizam, sniziti nivo lošeg holesterola u krvi i smanjiti apetit – što su sve poželjni efekti kada se radi o mršavljenju.

Jogurt dijeta sa cimetom će možda postati baš vaša omiljena dijeta. Ako pomešate jednu kašičicu cimeta sa čašom jogurta i pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak i uveče pre spavanja – kroz neko vreme ćete primetiti da kilogrami polako nestaju. Jogurt dijeta sa cimetom u kombinaciji sa zdravom ishranom i vežbanjem –može vam pomoći da ubrzate proces gubljenja neželjenih i suvišnih kilograma!

Odavno je već poznato da jogurt ima pozitivan uticaj na mršavljenje, jer sadrži probiotske bakterije koje pospešuju varenje hrane i regulišu crevnu floru, ali i ubrzava metabolizam i pomaže u skidanju masnih naslaga, naročito u predelu stomaka. Jogurt se fantastično kombinuje sa mnogim drugim namirnicama kada je mršavljenje u pitanju, pa tako i veoma uspešno sa cimetom.

Cimet i jogurt za dijabetes

Još uvek su aktuelna istraživanja o mogućem uticaju cimeta na regulaciju nivoa šećera u krvi. Poznato je da cimet ima sposobnost da utiče na lučenje insulina, pa na taj način može da reguliše nivo šećera u krvi – što je veoma poželjno u lečenju dijabetesa.

Cimet i jogurt za dijabetes su još uvek predmet naučnih sporova. Ustanovljeno je da ako se unosi do 6 g cimeta dnevno – snižava se nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi kod osoba koje boluju od dijabetesa tipa 2. Različiti su mehanizmi uticaja cimeta na sekreciju insulina i regulaciju nivoa šećera u krvi, a ovi mehanizmi se i dalje ispituju do detalja.

Znatan broj ljudi je otporan na dejstvo insulina, odnosno ima insulinsku rezistenciju. Cimet i jogurt u kombinaciji smanjuju insulinsku rezistenciju i time omogućavaju da insulin deluje na ćelije gde je to potrebno, a ovaj fenomen je posebno izražen kod osoba koje pate od dijabetesa tipa 2.

Cimet i jogurt za holesterol

Kako da prirodno snizite loš holesterol? Brojni su recepti, a da li ste znali da cimet i jogurt za holesterol predstavlajju jedinstven prirodni lek? Zahvaljujući svojim lekovitim sastojcima, cimet reguliše nivo holesterola u krvi, kako dobrog, tako i lošeg – tačnije, prevashodno snižava nivo lošeg LDL holesterola. Cimet i jogurt morate koristiti na redovnoj osnovi kako biste primetili prve rezultate poboljšanja krvne slike.

loading...
loading...
Loading...