Da li aloe vera pomaže u mršavljenju?

Aloe vera je biljka koja poreklo vodi sa Arapskog poluostrva, odakle se munjevitom brzinom proširila na ceo svet. Čuvena po svojim moćnim lekovitim svojstvima, aloe vera se danas koristi u brojnim oblicima (gel, kreme, sprejevi, sok, suplementi) za razne svrhe.

Budući da je svestrana biljka, aloe vera ima brojne upotrebe i prednosti za kožu, kosu, telo i opšte zdravlje. Aloe vera se u velikoj meri koristi kao sastojak u kozmetičkim proizvodima zbog hidratantnog dejstva koje ima njen gel. Od gela aloe se pravi sok koji je moćan antioksidans sa izraženim antibakterijskim svojstavima. Takođe je utvrđeno da pomaže u smanjenju zubnog plaka i pomaže kod želučanih poremećaja kao što je zatvor itd. Ostale prednosti aloe vere uključuju umirivanje posekotina, rana, opekotina i infekcija desni, očiju itd.

aloja vera

Pored ovih prednosti, ono što je manje poznato jeste da je aloja vera veoma moćan saborac ljudima koji žele da izgube telesnu težinu. U nastavku objašnjavamo kako aloe vera doprinosi mršavljenju i na koji je način treba konzumirati da biste podstakli gubitak težine.

Kako aloe vera potpomaže mršavljenje?

Postoje dva načina na koja aloe vera može pomoći u gubitku težine.

Može ubrzati metabolizam

Neka istraživanja pokazuju da aloe vera može ubrzati vaš metabolizam, povećavajući broj kalorija koje sagorevate tokom dana kako bi podstakla gubitak težine. Studije koje su sprovedene na životinjama dokazale su da konzumacija gela aloe vere sprečava nakupljanje telesne masti i povećava sagorevanje broja kalorija.

Reguliše nivo šećera u krvi

Aloe vera može pomoći u poboljšanju kontrole šećera u krvi, što može pomoći u većem gubitku težine. Poboljšanje kontrole šećera u krvi može sprečiti skokove i padove nivoa šećera u krvi, što bi moglo sprečiti simptome kao što su povećana glad i žudnja za prostim ugljenim hidratima.

U jednoj studiji, konzumiranje kapsula koje sadrže 300–500 mg aloe vere dva puta dnevno značajno je smanjilo nivo šećera u krvi kod 72 osobe sa predijabetesom. Druga studija na 136 ljudi otkrila je da uzimanje kompleksa aloe vere gela tokom 8 nedelja smanjuje telesnu težinu i telesnu masnoću, kao i poboljšava sposobnost tela da koristi insulin, hormon koji je uključen u kontrolu šećera u krvi.

Kako konzumirati aloe veru za mršavljenje?

Aloe vera je čest sastojak brojnih proizvoda za mršavljenje, a ako želite da je uvrstite u vašu ishranu, birajte njen najčistiji oblik – sok od aloe vera gela.

Aloja Vera Gel je 100 % je prirodan i čist gel dobijen iz istoimene biljke, te je stoga neverovatno učinkovit i lekovit proizvod. Gel aloe vere, iako veoma zdrav, ima jedan nedostatak – nestabilan je i razgrađuju ga mikroorganizmi koji se prirodno nalaze u životnoj sredini, te zbog toga ovaj sok nije moguće proizvoditi u kućnim uslovima.

Kako bi se očuvala lekovitost gela, mora se estrahovati u potpuno sterilnoj sredini, sa prirodnim stabilizatorima, bez dodataka vode, pojačivača ukusa i drugih hemikalija.

Šta se nalazi u sastavu aloe vera gela?

Aloe vera gel je potpuno prirodan proizvod: u pakovanju od 1L aloe vera gela se nalazi 1L isceđenog gela iz središnjeg dela lista biljke, bez ikakvih hemijskih dodataka.

Stabilizacija proizvoda vrši se na prirodan način, dodavanjem vitamina C iz papaje, a uz to jedini dodatak je pokožica ribizle koja služi kao prirodni konzervans. Nema vode, aditiva, alkohola, hemijskih supstanci, niti bilo kakvih drugih štetnih sastojaka koji bi poništili svojstva i učinkovitost proizvoda.

U Aloe vera gelu nalazi se preko 250 hranjivih materija, kao što su veliki broj hranljivih vitamina (A,C i E), oligoelementi i minerali, enzimi, šećere (monosaharidi i polisaharidi), lignini i saponini, salicilna i amino kiselina, biljni steroli i mnogi drugi.

Koliko aloe vera gela treba piti za mršavljenje?

Kada se pravilno dozira aloe vera gel blagotvorno utiče na zdravlje, ubrzava metabolizam i doprinosi regulaciji šećera u krvi, što doprinosi bržem gubitku neželjenih kilograma. Međutim, ako želite prečicu do cilja i konzumirate više aloe vera gela nego što je preporučena doza, mogli biste iskusiti neželjene efekte: dijareju i jake grčeve u stomaku.

Kako biste očistili organizam od svih štetnih materija i vratili ćelije u startnu poziciju konzumirajte maksimalno 120 ml aloe vera gela dnevno. Preporučenu dozu možete podeliti u dve porcije od po 60ml ili tri porcije od 40ml. Vrlo brzo ćete osetiti da imate više energije i elana za sve dnevne aktivnosti, a osećaj umora i tromosti će nestati.

Aloe vera gel čuvajte u frižideru do 30 dana nakon otvaranja i obavezno promućkajte pre svake upotrebe.